Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2013

Av Pink Ozzy - 25 december 2013 09:22

Jag kanske är lite mesig, men jag kan inte slå någon av det kvinnliga könet. Igår satt frugan, svärmor och jag och väntade på de övriga julgästerna. Någon drog upp det där med att många kvinnor blir slagna under julhelgen. Då kom det fram att hon hade lappat till svärfar för 100 år sen när han först kom hem dan efter när han hade gått över till grannen. Sen frågar hon frugan om inte hon har lappat till mig någon gång. Vi har ju känt varann i över 40 år. Men hon svarade självklart nej. 

- Men har inte du fått en smäll av "pinkozzy" nån gång?

-Nej, svarade hon återigen. 

Och det är just det. Jag bara kan inte. Nu ska det väl sägas att hon nog aldrig heller skulle behöva en smäll heller, Då är det ju mer förvånande att inte jag har gått någon. Men jag har faktiskt fått stryk av en tjej en gång. Det var i sexan. Men inte ens då förmådde jag mig att slå tillbaka. 

Väger man dessutom som jag och har en fru som nästan väger hälften så vore det en direkt idiotidk och feg handling. 

Så alla ni män därute. Uppför er som riktiga män och var lite mesig och vörda era kvinnor. Bruka inget som helst våld på dom. de förtjänar bättre än så. 

ANNONS
Av Pink Ozzy - 23 december 2013 12:40

Nu är det cirkus igen. Ja, inte cirkus i ordets rätta bemärkelse, utan bråk mellan folk som inte tänker lika. Är det inte kristna mot muslimer så är det svarta mot vita, indianer mot vita, fattiga mot rika eller vad det nu är för motpoler som möts.

Just nu är det tydligen ultravänstern mot ultrahögern. Eller ska vi säga rasvänliga mot rasister eller kanske invandrarvänliga mot invandrarfientliga.

Läste om en kille som sa att han gärna sköt sig i huvudet om detta skulle rädda demokratin!!!!. Nu förvånar mig dock en sak. Om jag inte har helt fel så var det högerextrema grupper som angrep en främlingsvänlig demonstration. Att kunna demonstrera och fritt säga sin sak UTAN att någon stör den som talar ÄR väl demokrati?

Och jag släpper inte min högsta prioritet, d v s att man ska beakta ALLAS rätt till att framföra sin åsikt på ett korrekt sätt.

Men då menar jag inte att man, som man gjorde i en mellansvensk ort, förvanska sanningen i flygblad och t ex säga att invandringen skulle kosta 69 miljoner för den aktuella kommunen när det rätta siffran ligger på ca 13 miljoner. DET är inte demokrati. Det är ren och skär lögn.

Just nu försöker Sverigedemokraterna att tona ner sin främlingsfientlighet. Ja, det är ju val om mindre än ett år och 9% av invandrarna gillar SD ! En besynnerlig siffra kan tyckas. Så SD ligger lågt. Man drar sig inte ens för att utesluta medlemmar som beskriver sin och troligen SD´s verkliga åsikter i de sociala medierna. Allt för att behaga väljarna. Men så trampar man rakt in i klaveret genom att, som enda riksdagsparti, utebli från demonstrationen igår.

Inte ens moderaterna som för övrigt väl är vänsterns värsta fiender stannade hemma. Även om självaste Reinfeldt fegade ur.

Slår man sedan upp Aftonbladet kan man läsa att en del högerextrema inte ens ville svara på helt vanliga frågor: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18066066.ab . Varför? Vet man inte svaret. Här vill man ha demokrati och så tar man inte chansen och svarar på frågorna i artikeln. Märkligt.

Men nu till, vad jag anser vara kärnfrågan i det hela. D v s om vi ska ta emot så många invandrare i landet? Som invandrarvänlig säger jag trots allt nej. Varför ska ett land som till invånarantalet är mindre än några av världens storstäder ta emot fler invandrare än övriga länder inom EU. Jag anser att man inom EU ska ta emot likvärdig procentuell andel invandrare och att de ska få lika mycket från respektive land. Man pratar hela tiden om att Sverige tar emot så många invandrare. Men så här ser verkligheten ut för några länder.

 • LAND              Ant. Inv.  Miljoner invånare
 • Belgien          131200     10,7
 • Danmark        48300      5,5
 • Tyskland        404100     82,0
 • Spanien         465200     45,8
 • Frankrike       251200     64,3
 • Italien            458900     60,0
 • Finland           25600      5,3
 • Sverige          98800      9,7
 • England          591000     61,7

Länder utanför EU

 • Norge            69200      5,0
 • Schweiz         161800     7,5

Som du ser är vi inte så ensamma att ta emot flyktingar Även om de flesta länder procentuellt tycks vara sämre på detta. Och det är DET jag i så fall kan reagera emot. Jag kan också reagera emot att Italien och Spanien i procent nästan tar emot lika många fast dessa länder har det betydligt sämre ekonomiskt just nu.

Ja, det är inte så lätt med invandring. Jag kan också hålla med om att invandrare som begår viss typ av brott bör utvisas oavsett hur det ser ut i det landet de ska utvisas till. Men samtidigt ska vi kanske gå till oss själva. Det är bara ca 150 år sedan som vi i Sverige gick man ur huse för att bosätta oss i det ”fina” landet Amerika. Vi, som inte ens hade bomber flygande över oss, eller stridsgas att inandas. Vi, som ”bara” vara hungriga. Till sist fakta från ett kanadensiskt universitet som säger att folk som är rasister har en lägre intelligens än de som inte är rasister. Jag kan varken dementera eller bekräfta detta, men ber alla grupper på såväl vänster som högerkant att fundera över om det inte vore bäst om vi kunde enas till en gemensam ståndpunkt och låta demokratin råda.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 23 december 2013 11:04

Ute är det grönt och blåsigt. Två av mina 3 barn och 3 av mina 6 barnbarn kommer inte på julafton, utan vi ska dit på juldan. Så det blir jul med frugan, svärmor samt en av döttrarna och hennes man och 3 barn. Ja, det är inget fel i det. Men den här julkänslan som man hade tidigare år har minskat år från år. Inte heller så gör årets julkalender något åt saken. OK, den är helt OK och många barn gillar den. Men julkänsla? Nej.

Det där med julklappar har jag skippat sen många år. Frugan köper åt barnbarnen. Sen äter vi god mat på julafton och plockar fram min "lille vän" till sillen. Men istället för julklappar köpte jag mig själv en ny bil. Så det får vara nog med julklappar.


I dreaming 'bout a white Christmas

och knulla en vacker, skön negress.


Ja, ja. Bli nu inte arg. Men är det inte så att de flesta män någon gång har tänkt tanken. Och när jag just kom på den lilla ramsan var jag bara tvungen att skriva ner den. Jag hade i och för sig chansen för ca 40 år sedan när jag plockade upp en lifterska en kväll. När hon klev in i bilen visade det sig att hon var negress och mycket vacker. Efteråt, när hon hade klivit ur bilen igen, förstod jag att hon inviterade flera gånger. Men jag var väl antingen för dum eller för blyg. Det blev hur som helst inget. Nåja, livet går vidare.
Av Pink Ozzy - 14 december 2013 20:47

Tänk att det skulle hamna dithän. Tänk att vi skulle hamna i det läget att man måste skriva på ett papper som förbinder dig att inte lägga ut eventuella bilder på diverse sociala medier.

Men det är ju inte för att djävlas med dig. Det är ju "bara" till för att skydda de stackars barn som används som "vapen"  mot respektive förälder m fl. Som där jag arbetar. Där har barnen hotats av föräldrar och diverse ex. De har även hotats av diverse familjemedlemmar m fl.

Men hallå !!! Låt barnen vara. Skydda dom i ALLA lägen. Har ni problem så lös dom. Använd ALDRIG era barn i ert eventurlla "krig". 

Tänk på allka barn i första hand,

Av Pink Ozzy - 14 december 2013 20:29

Ser just nu på ett inspelat program om Gyllende tider. Sådana band skulle nästintill tvingas spela ett visst antal spelningar per år. Inte gratis självfallet. Men tänk att ha ett svenskt band dom glädjer så många människor. Jag tror att man skulle tjäna på att glädja 10-25000 människor varje kväll. 

Kanske skulle man gå ett steg längre och att staten skulle bidra till biljettkostnaden. Nu pratar jag inte bara pop å rock utan även andra fenomen som t ex Kalle Moraeus. 

ALLT som gör oss glada skulle skattereduceras.

Eller?


Av Pink Ozzy - 14 december 2013 17:11

Under ett drygt år har jag nu arbetat på en skola. Det är en FAS-3-tjänst som jag ordnade själv. Jag fick redan vid första mötet med rektorn höra att jag nog inte ska räkna med ett fast arbete. Själv tänkte jag att " vi får väl se". 

Och nu är vi där. Jag har varit på skolan i ca 15 månader. 

Jag har knytit över 1000 skor, skridskor och gymnastikskor. Jag har tagit hand om otaliga barn som kommit till skolan på morgonen och varit ledsna. Jag har kramat säkert 1000 ledsna eller glada men kramsjuka barn. Jag har hjälpt barn som skadat sig. Hjälpt barn som tappat allt från bollar till kläder.  Bråk på rasterna har minskat mycket.

Från att ha varit "rastvakten" är jag nu ett förnamn som alltid ställer upp. Barnen har dessutom lärt dig att hälsa. Nåja, inte alla, men fler och fler. Och då menar jag inte bara lågstadiet utan ungar upp till 9:an.

Jag sticker ut min haka och säger att jag bidragit till en bättre skola.


Men nu vill jag skörda. Jag kan inte fortsätta att vara i FAS 3, men ändå jobba på det sätt jag gör idag, d v s mer än det FAS 3 tillåter. Så nu har jag krävt en fast anställning. Senast på torsdag vill jag ha svar. Jag tror jag har med mig mycket av personalen med mig, så nu är det bara att hoppas. Men FAS 3 ger varken sjukpenning eller pension. Det håller inte. 

Speciellt för barnens skull som numera känner sig tryggare behövs jag. Och inte bara jag. Är du plus 55 och vill göra en insats värt namnet? Ring närmaste skola och prova på jobbet ett tag. Själv är jag helt slut egter 6-7 timmar, men OJ så skönt det känns varje dag.


Av Pink Ozzy - 14 december 2013 16:49

Många orkar väl nästan inte bry sig vad det gäller FRA, NSA och allt vad de heter. Med bry dig!!! Titta bara på Ryan Air som via spionage fått fram vilka piloter som varit ärliga och uppriktiga på nätet och skrivit hur osäkert det tycks vara att flyga med RA. 

Men det var egentligen inte RS jag ville skriva om, utan våra ministrar som vi betalar, och som tackar oss genom att försöka blåsa oss. 

Ta utrikesminister Bildt dom tycker att vi behöver ha koll på vad dom sker i luften och att även andra länder befriver den typen av spionage. Något som han väl i sig har rätt i. Både Ryssland, USA, China och Nordkorea bedriver koll på det v7 skriver och läser på nätet.

Sedan har vi "vår" stadsminister som säger att vi har lagar i Sverige och att herr Reinfeldt förutsätter att även FRA följer lagen. 

Hmmm

Då återstår väl bara att kolla vem dom deltagit i utformningen av lagen. 

Då visar det sig att det är...

FRA !!! Av Pink Ozzy - 7 december 2013 14:44

För någon dag sedan blev jag inkallat till min chef, rektorn. Han började klaga på att jag hade sagt till en förälder att hon inte fick göra en viss sak. Något som lärarna har kommit överens om och även informerat föräldrarna om. Vilket just den här föräldern nekade till.  Men något hon gjorde visar dock att hon visst hade läst det. Men damen i fråga är både slug och fräck. Hon går sin väg bara för att gråtandes gå till rektorn och klaga. Vad gör då han? Tror du att han ställer upp på sin personal? Icke. Han klagar på mig! Jag som bara gjorde det man sagt åt mig att göra. 

Det roliga är att jag för någon vecka sedan begärt fast anställning från senast årsskiftet. Varje "normal" människa skulle väl i det läget hålla käften. Men inte jag. Jag skickade honom ett argt mejl igår och klagade över hans chefsskap. Så nu får vi se hur mycket chef han är. Kan han ta kritik eller slänger han ut mig till årsskiftet. Vad skulle du göra?

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se