Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 november 2013

FAS 3

Av Pink Ozzy - 30 november 2013 09:37

Som du säkert vet ligger jag i den s k tredje fasen, d v s FAS 3. Har dock lyckats med konststycket att få ett "arbete" på en skola. Nu har det gått ett bra tag sedan jag började och lovorden nästintill haglar. Alla rycker och sliter i en och vill ha hjälp. Då menar jag både barn och lärare. Så jag går på schema till olika klasser och olika aktiviteter. Men nu fick jag ett nytt schema. Det blir knappt tid till att pissa. Därför gick jag in till skolans VD Rektor och bad om en fast anställning. Lovorden finns kvar, men pengarna saknas tydligen.

Och nu kommer det lite olustiga för en FAS 3-are. Arbetar du under dessa förhållanden så får arbetsgivaren dig helt gratis. Och inte nog med det. Han kan dessutom inkassera 5000:- kronor/månad för dig!!!!!

Då säger sig det ju självt att man inte vill anställa mig. Även om de får någon form av bidrag på dryga 21000:-/månad. Det kostar arbetsgivaren, i detta fall en skola, trots allt ca 100.000:-/år Ställer man detta mot att en FAS3-are istället inbringar 60000:- pengar per år så förstår ju var och en att hela upplägget är en bluff för att få billig arbetskraft.

Den starkt högervridna och företagsvänliga regeringen ser till att vi FAS 3-are betalas från våra skattepengar i s f från arbetsgivaren.

Så när tiden, d v s 2 år, har gått så slänger man ut FAS 3-aren och frågar efter en ny på arbetsförmedlingen.

Nej, det måste bli en ändring. Anställer man inte den FAS 3-aren som man har ( under förutsättning att han sköter sig och tillför något ) så ska man inte beviljas fler gratisarbetare.

Det sjuka i den här historien är dessutom att vår kommun anställer "traineer" ( som det så vackert heter ) . De får då arbeta i max 6 månader om de inte därefter anställs. Men det händer nästintill inte. Här får arbetsgivaren ( i detta fall skolan ) betala en liten del och kommunen betalar den större delen.

OK, nu tänker du kanske att skolans verksamhet i sin helhet ju indirekt betalas av kommunen. Förvisso en klok tanke. Det enda som skiljer sig är att om skolan anställer dessa personer så får de avtalsenlig lön. Som det är nu får de en traineelön, som är lägre. Dessutom anställs de från januari till början av juni och i bästa fall återigen från augusti till december. Innebär att man inte behöver betala för den personalen under sommar och jullovet.

Smart tänkt av både kommun och Alliansen. Det sjuka är dock att t o m sossekommuner använder sig av denna slavhandel.

USELT!

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

30 november 2013 17:12

Idag skall jag vara lite tråkig och säga att jag måste hålla med dig.
Speciellt som FAS-3are "officiellt" bara får göra arbete som inte görs av någon annan. Alternativt inte hinns med av ordinarie personal. Är det dock så att man får vara kvar på samma ställe så tycker jag nog att det bevisar att man behövs...
Problemet är ju pengar. Kortsiktigt ser man en kostnad. Långsiktigt kan det ju dock löna sig att anställa (dig). JAG hade turen att efter FAS 3 få anställning via Nystartsjobb. Dessutom har jag varit arbetslös så många år så bidraget varar nästan till jag skall pensioneras

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

30 november 2013 17:26

För min del skulle det bli fram till pensionen. Det dom irriterar mig är att alla säger att jag gör nytta och att det blir lugnare på lektioner och raster. Men det värderas inte i kronor och ören.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 15 aug 09:26

För 6 år sedan tog Petter för rattfylla. I natt var det dags igen. Fortkörning och narkotikainnehav. Men jag ska inte skälla på Petter. Jag kan tänka mig att han inte hade så många vänner under sin aktiva karriär och nu vill ta igen det på något sä...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 aug 09:52

Det finns bl a Facebook, Instagram, Twitter, snap chatt, miljoner med spel på appar. Dessutom har Tiktok tillkommit. En omstridd app som man vill förbjuda i flera länder för att man tror att kineserna kan plocka ut dina personliga data. Vad jag först...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:49

Just nu finns det två grupperingar i Sverige. Dom som är för munskydd och dom som är emot. Själv har jag tittat lite på folk och sett att många som bär munskydd bär den just bara över munnen och inte näsan. Vad är vitsen med det? Sedan har de som...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:39

Det är ju inte klokt. Har ett barnbarn i 7an som nu tränar 6 gånger per vecka. Men inte nog med det. De kan sluta träningen 20,30 ena dan och börjar träningen klockan 6 nästa morgon. 2-3 gånger per vecka börjar träningen vid 6 tiden. Bl a både lördag...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se