Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 november 2013

FAS 3

Av Pink Ozzy - 30 november 2013 09:37

Som du säkert vet ligger jag i den s k tredje fasen, d v s FAS 3. Har dock lyckats med konststycket att få ett "arbete" på en skola. Nu har det gått ett bra tag sedan jag började och lovorden nästintill haglar. Alla rycker och sliter i en och vill ha hjälp. Då menar jag både barn och lärare. Så jag går på schema till olika klasser och olika aktiviteter. Men nu fick jag ett nytt schema. Det blir knappt tid till att pissa. Därför gick jag in till skolans VD Rektor och bad om en fast anställning. Lovorden finns kvar, men pengarna saknas tydligen.

Och nu kommer det lite olustiga för en FAS 3-are. Arbetar du under dessa förhållanden så får arbetsgivaren dig helt gratis. Och inte nog med det. Han kan dessutom inkassera 5000:- kronor/månad för dig!!!!!

Då säger sig det ju självt att man inte vill anställa mig. Även om de får någon form av bidrag på dryga 21000:-/månad. Det kostar arbetsgivaren, i detta fall en skola, trots allt ca 100.000:-/år Ställer man detta mot att en FAS3-are istället inbringar 60000:- pengar per år så förstår ju var och en att hela upplägget är en bluff för att få billig arbetskraft.

Den starkt högervridna och företagsvänliga regeringen ser till att vi FAS 3-are betalas från våra skattepengar i s f från arbetsgivaren.

Så när tiden, d v s 2 år, har gått så slänger man ut FAS 3-aren och frågar efter en ny på arbetsförmedlingen.

Nej, det måste bli en ändring. Anställer man inte den FAS 3-aren som man har ( under förutsättning att han sköter sig och tillför något ) så ska man inte beviljas fler gratisarbetare.

Det sjuka i den här historien är dessutom att vår kommun anställer "traineer" ( som det så vackert heter ) . De får då arbeta i max 6 månader om de inte därefter anställs. Men det händer nästintill inte. Här får arbetsgivaren ( i detta fall skolan ) betala en liten del och kommunen betalar den större delen.

OK, nu tänker du kanske att skolans verksamhet i sin helhet ju indirekt betalas av kommunen. Förvisso en klok tanke. Det enda som skiljer sig är att om skolan anställer dessa personer så får de avtalsenlig lön. Som det är nu får de en traineelön, som är lägre. Dessutom anställs de från januari till början av juni och i bästa fall återigen från augusti till december. Innebär att man inte behöver betala för den personalen under sommar och jullovet.

Smart tänkt av både kommun och Alliansen. Det sjuka är dock att t o m sossekommuner använder sig av denna slavhandel.

USELT!

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

30 november 2013 17:12

Idag skall jag vara lite tråkig och säga att jag måste hålla med dig.
Speciellt som FAS-3are "officiellt" bara får göra arbete som inte görs av någon annan. Alternativt inte hinns med av ordinarie personal. Är det dock så att man får vara kvar på samma ställe så tycker jag nog att det bevisar att man behövs...
Problemet är ju pengar. Kortsiktigt ser man en kostnad. Långsiktigt kan det ju dock löna sig att anställa (dig). JAG hade turen att efter FAS 3 få anställning via Nystartsjobb. Dessutom har jag varit arbetslös så många år så bidraget varar nästan till jag skall pensioneras

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

30 november 2013 17:26

För min del skulle det bli fram till pensionen. Det dom irriterar mig är att alla säger att jag gör nytta och att det blir lugnare på lektioner och raster. Men det värderas inte i kronor och ören.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se