Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 25 november 2013

Flykten från fångläger 14

Av Pink Ozzy - 25 november 2013 15:46

 Har du läst boken "Flykten från fångläger 14"? Om inte så gör det. Den finns nu även i pocket för ca 50-lappen hos Adlibris. Helt otroligt att det finns länder som Nordkorea. Jag fattar inte att vi människor tillåter att Nordkoreas regim får finnas. Men det bekräftar återigen min tes att människan inte har något värde för våra höga herrar utan det är vad människan äger som har ett värde.

Med "äger" menar jag inte enbart pengar, vilket i sig inte är något jag vill förbise. Nej, det är också var människan befinner sig. OM nu människan befinner sig i Irak och råkar sitta på mycket olja så blir inte människan mer värd egentligen. MEN oljan värderas högt. Så, för att komma åt det svarta guldet säger man sig vilja rädda människan och tar död på en tyrann.

Men nu råkar det ju vara så att Nordkorea inte har någon olja. Ja, egentligen har de inte mycket av något, utom ca 23 miljoner människor. Dessa ska, om de råkar vara män, tjänstgöra som värnpliktiga i 10 år. Är de kvinnor gäller 7 år. Militärtjänsten är dock långt ifrån bara att gå i takt och skjuta på måltavlor. Nej, nej, nej, här ska det plockas äpplen, majs och annat. Skottas vägar, byggas hus o s v. Så m a o en mer eller mindre gratis arbetskraft för staten.

Förutom detta så har man enorma fångläger som kan sträcka sig över flera kvadratmil. Här förvaras tusentals människor och där deras enda "brott" kan vara att de är släkt med fel person.


Allt detta och mycket mer står att läsa i boken "Flykten från fångläger 14". En helt fantastisk bok som du sträckläser så fort du öppnar första sidan.


Men hur var det nu med människan igen? Varför går inte FN och den Store från väst (USA) in och tar över? Nja, det är ju inte så lätt. Nordkoreas granne, Kina, tycker att det är ganska behagligt att ha 23 miljoner svältande människor som en barriär mellan sig och Sydkorea, som i sin tur är vän med den Store i väst. M a o är människan liv inte värt så mycket. Nej, antingen är det olja, metaller eller som i detta fall en "behaglig barriär mot väst" som värderas mer. Å andra sidan är det ju inte heller 23 miljoner Nordkoreaner som svälter. Det sägs att ca 2-300000 lever gott i detta land.... så länge de håller med och svansar tillräckligt för makten i Pyongyang och "den store efterträdaren" Kim Jong-un.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se