Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 16 november 2013

Telefonterror

Av Pink Ozzy - 16 november 2013 18:23

Under flera veckor har jag mottagit samtal från ”okända nummer” eller ”hemliga nummer” på min fasta telefon.  Jag tröttnade efter ett tag och ringde upp Tele2 som är min operatör på det fasta nätet.  Men tyvärr… Inga kundrelationer.  Att spåra dessa samtal kostar dryga  500:- vid en eventuell ”hit” och dryga 350:- ifall det inte blir någon ”hit”.

OBS! En ”hit” anses tydligen vara en träff. M a o  att man hittat den som ringer. MEN! De som ringer gör det i regel via diverse servrar och klienter, vilket gör det nästintill omöjligt att få tag i skitstövlarna. Dessutom ansåg Tele2 att vi skulle vända oss till Polisen.

OK, jag ringer polisen. Där är jag bara till besvär. Där anser man att de själva blivit uppringt och att de bara tar hand om ”inhemska brott”. !!!???!!!???!!!

Det visar sig, efter någon minut att polisen anser att ”brott”, som i detta fall innebär försök till bedrägeri inte omfattas av polisens arbete eftersom ”brottet” anses ha sett utanför Svea rike.  När jag påtalar om att de i s f får vända sig till Interpool, som väl i min tankevärld, ska ta hand om internationella brott, så anser polisen jag talade med att detta inte är någon bra idé.

Anledning? Jo, de har fullt upp med annat.

Nu undrar jag: Ska vi ha det antal poliser som behövs för att vi ”vanliga” ska kunna leva i tron att polisen ”räddar ” oss, eller ska vi bara ge upp och skita i allt vad brott heter?

NEJ - säger jag . Terrorisera polisen genom att kontakta dom efter varje samtal. Vare sig buset inte svarar, har hemligt eller okänt nummer.  Informera polisen om deras skyldighet mot oss medborgare och KRÄV att åtgärder vidtas.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

16 november 2013 18:48

Den där sortens samtal når även oss i Skåne. Om det nu kan vara en tröst.
En svägerska blev uppringd kring 4 på morgonen. En väninna till henna något tidigare. Det är bäst att göra som polisen säger: svara INTE. Troligen samma gäng som ringer för att påstå att det är fel på datorn och att man kan få deras "hjälp" gratis.

Misstänker att det inte är så mycket polisen kan göra. Misstänker att numret är oregistrerat.
På min mobil får jag "ofta" samtal från --svenska eller mobil -- oregistrerade nummer. Finns några nummer jag har lärt mig att inte besvara.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

16 november 2013 18:50

Var lite snabb i min skrivning. Det är inte polisen -- i detta fall -- utan operatören som sagt att man inte skall svara.
Även till Gävle rings det från utländska nummer..

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

17 november 2013 09:47

Men jag MÅSTE ju svara, eftersom det i displayen står "hemligt nummer". Samma meddelande som det kommer om t ex sjukvården eller skolan ringer.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Lördag 15 aug 09:26

För 6 år sedan tog Petter för rattfylla. I natt var det dags igen. Fortkörning och narkotikainnehav. Men jag ska inte skälla på Petter. Jag kan tänka mig att han inte hade så många vänner under sin aktiva karriär och nu vill ta igen det på något sä...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 aug 09:52

Det finns bl a Facebook, Instagram, Twitter, snap chatt, miljoner med spel på appar. Dessutom har Tiktok tillkommit. En omstridd app som man vill förbjuda i flera länder för att man tror att kineserna kan plocka ut dina personliga data. Vad jag först...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:49

Just nu finns det två grupperingar i Sverige. Dom som är för munskydd och dom som är emot. Själv har jag tittat lite på folk och sett att många som bär munskydd bär den just bara över munnen och inte näsan. Vad är vitsen med det? Sedan har de som...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 20:39

Det är ju inte klokt. Har ett barnbarn i 7an som nu tränar 6 gånger per vecka. Men inte nog med det. De kan sluta träningen 20,30 ena dan och börjar träningen klockan 6 nästa morgon. 2-3 gånger per vecka börjar träningen vid 6 tiden. Bl a både lördag...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se