Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 16 november 2013

Telefonterror

Av Pink Ozzy - 16 november 2013 18:23

Under flera veckor har jag mottagit samtal från ”okända nummer” eller ”hemliga nummer” på min fasta telefon.  Jag tröttnade efter ett tag och ringde upp Tele2 som är min operatör på det fasta nätet.  Men tyvärr… Inga kundrelationer.  Att spåra dessa samtal kostar dryga  500:- vid en eventuell ”hit” och dryga 350:- ifall det inte blir någon ”hit”.

OBS! En ”hit” anses tydligen vara en träff. M a o  att man hittat den som ringer. MEN! De som ringer gör det i regel via diverse servrar och klienter, vilket gör det nästintill omöjligt att få tag i skitstövlarna. Dessutom ansåg Tele2 att vi skulle vända oss till Polisen.

OK, jag ringer polisen. Där är jag bara till besvär. Där anser man att de själva blivit uppringt och att de bara tar hand om ”inhemska brott”. !!!???!!!???!!!

Det visar sig, efter någon minut att polisen anser att ”brott”, som i detta fall innebär försök till bedrägeri inte omfattas av polisens arbete eftersom ”brottet” anses ha sett utanför Svea rike.  När jag påtalar om att de i s f får vända sig till Interpool, som väl i min tankevärld, ska ta hand om internationella brott, så anser polisen jag talade med att detta inte är någon bra idé.

Anledning? Jo, de har fullt upp med annat.

Nu undrar jag: Ska vi ha det antal poliser som behövs för att vi ”vanliga” ska kunna leva i tron att polisen ”räddar ” oss, eller ska vi bara ge upp och skita i allt vad brott heter?

NEJ - säger jag . Terrorisera polisen genom att kontakta dom efter varje samtal. Vare sig buset inte svarar, har hemligt eller okänt nummer.  Informera polisen om deras skyldighet mot oss medborgare och KRÄV att åtgärder vidtas.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

16 november 2013 18:48

Den där sortens samtal når även oss i Skåne. Om det nu kan vara en tröst.
En svägerska blev uppringd kring 4 på morgonen. En väninna till henna något tidigare. Det är bäst att göra som polisen säger: svara INTE. Troligen samma gäng som ringer för att påstå att det är fel på datorn och att man kan få deras "hjälp" gratis.

Misstänker att det inte är så mycket polisen kan göra. Misstänker att numret är oregistrerat.
På min mobil får jag "ofta" samtal från --svenska eller mobil -- oregistrerade nummer. Finns några nummer jag har lärt mig att inte besvara.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

16 november 2013 18:50

Var lite snabb i min skrivning. Det är inte polisen -- i detta fall -- utan operatören som sagt att man inte skall svara.
Även till Gävle rings det från utländska nummer..

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

17 november 2013 09:47

Men jag MÅSTE ju svara, eftersom det i displayen står "hemligt nummer". Samma meddelande som det kommer om t ex sjukvården eller skolan ringer.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se