Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 16 november 2013

Telefonterror

Av Pink Ozzy - 16 november 2013 18:23

Under flera veckor har jag mottagit samtal från ”okända nummer” eller ”hemliga nummer” på min fasta telefon.  Jag tröttnade efter ett tag och ringde upp Tele2 som är min operatör på det fasta nätet.  Men tyvärr… Inga kundrelationer.  Att spåra dessa samtal kostar dryga  500:- vid en eventuell ”hit” och dryga 350:- ifall det inte blir någon ”hit”.

OBS! En ”hit” anses tydligen vara en träff. M a o  att man hittat den som ringer. MEN! De som ringer gör det i regel via diverse servrar och klienter, vilket gör det nästintill omöjligt att få tag i skitstövlarna. Dessutom ansåg Tele2 att vi skulle vända oss till Polisen.

OK, jag ringer polisen. Där är jag bara till besvär. Där anser man att de själva blivit uppringt och att de bara tar hand om ”inhemska brott”. !!!???!!!???!!!

Det visar sig, efter någon minut att polisen anser att ”brott”, som i detta fall innebär försök till bedrägeri inte omfattas av polisens arbete eftersom ”brottet” anses ha sett utanför Svea rike.  När jag påtalar om att de i s f får vända sig till Interpool, som väl i min tankevärld, ska ta hand om internationella brott, så anser polisen jag talade med att detta inte är någon bra idé.

Anledning? Jo, de har fullt upp med annat.

Nu undrar jag: Ska vi ha det antal poliser som behövs för att vi ”vanliga” ska kunna leva i tron att polisen ”räddar ” oss, eller ska vi bara ge upp och skita i allt vad brott heter?

NEJ - säger jag . Terrorisera polisen genom att kontakta dom efter varje samtal. Vare sig buset inte svarar, har hemligt eller okänt nummer.  Informera polisen om deras skyldighet mot oss medborgare och KRÄV att åtgärder vidtas.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

16 november 2013 18:48

Den där sortens samtal når även oss i Skåne. Om det nu kan vara en tröst.
En svägerska blev uppringd kring 4 på morgonen. En väninna till henna något tidigare. Det är bäst att göra som polisen säger: svara INTE. Troligen samma gäng som ringer för att påstå att det är fel på datorn och att man kan få deras "hjälp" gratis.

Misstänker att det inte är så mycket polisen kan göra. Misstänker att numret är oregistrerat.
På min mobil får jag "ofta" samtal från --svenska eller mobil -- oregistrerade nummer. Finns några nummer jag har lärt mig att inte besvara.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

16 november 2013 18:50

Var lite snabb i min skrivning. Det är inte polisen -- i detta fall -- utan operatören som sagt att man inte skall svara.
Även till Gävle rings det från utländska nummer..

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

17 november 2013 09:47

Men jag MÅSTE ju svara, eftersom det i displayen står "hemligt nummer". Samma meddelande som det kommer om t ex sjukvården eller skolan ringer.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 9 dec 11:50

När jag går in på Twitter hittar jag dagligen upp till 5,6 tweets från Trump. Han verkar söka legitimitet för sina dumheter på Twitter. Samtidigt fu deras jag på om han hinner med att jobba nångång? Kan det vara så att han har en spökskrivare? Tyck...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 dec 11:34

När jag var liten, vilket är länge sedan, tyckte man att julen nästan var årets höjdpunkt. Julen började inte i oktober utan första advent. Men det var just inget mer än en styr adventskrans av granne har och levande ljus. Julafton firades under min...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 dec 10:49

Nu MÅSTE vi börja ta ställning. Miljön blir mycket snabbt sämre och jag är rädd för att vi passerat räddningsgränsen. Vi har det senaste året ökat våra utsläpp med 2%. U der min livstid har jordens befolkning ökat från ca 2 till 7,5 miljoner. Detta k...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 dec 10:05

Ja det är bara att buga och tacka fru Merkel som gjort så mycket för Tyskland, EU och världen. Först Obama och nu Merkel. 2 giganter som har skött sina respektive jobb på ett mycket bra sätt. Merkel är allt annat än glamour, utan ägnade sitt liv åt s...

Av Pink Ozzy - Fredag 7 dec 19:00

Stacy Dooley (tror jag hon heter) gör mycket bra och känslosamma program. Denna gång var det om kvinnohatet i Ryssland. Det var fördjävligt att se på. 10000 kvinnor dödas av sina män varje och och 36000 utsätts för våld varje dag i Ryssland! Helt s...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se