Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 2 november 2013

Vem borde straffas?

Av Pink Ozzy - 2 november 2013 10:17

Så här ligger det till. P g a min uppväxt har jag inte alltid haft det så lätt. Jag har ofta  fått kämpa mig fram och p g a min ursprungliga härkomst även utstå en del mobbing. På det glada 60-talet var det dessutom så att tjejerna var som tokiga efter mig. Vilket inte alltid sågs med blida ögon. Jo, jag kom hit och började i 6:an. I 8:an var jag bland de 3-4 bästa i svenska! Anledningen var enkel. Jag hade bara svenska kompisar och lärde mig därför snabbt språket. Dessutom hade jag ingen hemspråksundervisning utan 1-2 timmars svenskundervisning/vecka under en termin.

Hur som helst. Detta och annat har gjort att jag måste äta en sorts medicin dagligen. Utöver det äter jag till och från Stecolid. Egentligen en sorts knark helt enkelt. För ca 1,5 år sedan ville den s k överläkaren ( Kallar henne för Birgitta ) att jag skulle minska och sedan sluta med Stecolid. Egentligen utan att närmare gå in och se VARFÖR jag tvingas äta skiten. Jag fick motsvarande tabletter redan 1974. De har utgått och ersatts av Stecolid sedan länge.

Till slut ansåg hon att jag skulle gå på KBT-behandling. Inte för att jag tror på den typen av hokus Pokus, men accepterade förslaget. Under 1 år har jag nu gått hos en man som vi kan kalla Kalle.  Mycket snack har det blivit. Men sen har jag mer och mer funderat över vad de EGENTLIGEN är ute efter. Är det att jag mår bra eller att jag ska sluta med Stecolid? Ett antal frågor från mig och felaktiga svar på frågor från dom klargjorde det jag befarade. D v s dom sket i mig som person, utan ville bara att jag skulle sluta med Stecolid så att de fick ett kors i taket hos Socialstyrelsen. Att jag sedan skulle må skitdåligt var det inget de brydde sig om.

Så för ett tag sedan lämnade jag in en lapp i receptionen som talade om vem jag var och att jag behövde förnya mitt recept. Inget hände. Då fick jag låna en burk från frugan. Jag tänkte att det ju inte gör något eftersom jag kan få igen en burk via recept senare. Efter ett tag var det så dags igen. Då gick jag in via nätet och beställde. Men i s f att få ut ett recept ringde Birgitta upp mig och gjorde klart för mig att jag inte skulle få ”ersättning” för den burk jag lånade utan endast för mina egna framtida behov! Hon förnekade även att en lapp från mig skulle funnits i receptionen.  Jag skulle straffas för att jag inte la nya lappar i receptionen som sedan försvann.

Jag pratade om detta med KBT-psykologen Kalle som just sa att jag skulle straffas och att jag aldrig får Birgitta att ändra sig. ”Men”, sa han, ”du ska ju ändå ner till Kanarieöarna. Där kan du köpa de överallt för några pesetas.”.  Jag chockades nästan av uttalandet. Men det är inte slut här.  Jag sa också vid ett flertal tillfällen under oktober att jag absolut inte vill ha tillbaka Birgitta som läkare utan förväntar mig att få en annan läkare framöver.  Jag förutsätter i och med det att informationen går fram. De sitter ju trots allt i samma korta korridor. Men icke. Nu får jag först en kallelse till Birgitta. Jag ringer omgående upp avdelningen och avbeställer tiden samt återigen önskar en annan läkare.

Några dagar därefter får jag ett nytt brev från samme läkare, oj förlåt, ÖVERLÄKARE, och som säger att jag ska infinna mig för provtagning eftersom jag äter ( inte åt, utan äter) en viss medicin. Jag slutade äta denna medicin för många månader sedan eftersom den inte gav resultat. Den fick jag av en annan läkare som var där i s f Birgitta och som hade en idé om vad jag kunde ha. Men eftersom medicinen inte fungerade alls så skippade jag den i samråd med Birgitta.

TROTS detta får jag alltså både kallelse till henne samt kallelse till provtagning. Som jag ser det har denna avdelning begått  tre allvarliga fel. Jag väntar nu med spänning på ett utdrag ur patientjournalen som jag har begärt eftersom jag, enligt lag, har rätt till det. Hur många ytterligare fel kommer jag DÅ att upptäcka och hur ska jag gå vidare?

Ska jag kontakta Socialstyrelsen, patientnämnden eller vem? Men någon måste ju ta fajten med dessa oduglingar inom Landstingen. Någon mer än jag borde ju STRAFFAS.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

3 november 2013 08:25

Kanske Arga Doktorn på svt...

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

3 november 2013 10:08

Ja, jag börjar fundera på patientnämnden.

 
Pinkozzy

Pinkozzy

4 november 2013 15:13

Nu har psykologen ringt mig, eftersom jag avsa mig tiden idag. När jag påpekar att jag nu gått där ett år och att jag anser att man borde kommit betydligt längre än man gjort så får jag bara svaret:" Jag man kan ju inte lyckas med alla". Så m a o är det ingen vetenskap, utan mer ett vetenskapligt experiment. Man provar och ser vad som händer. Ja, ja, jag trodde vi hade kommit längre i vår medicinska utveckling i dagens Sverige.

http://www.pinkozzy.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se