Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 2 november 2013

Privatskolor vill tjänapengar - förvånad? Inte jag.

Av Pink Ozzy - 2 november 2013 09:51

JB-gymnasiet går i konkurs. ”Negrer kan rappa i Tensta”.  Privatskolor tjänar miljoner på diverse försäljningstrix, Privatskolor väljer vilka elever de vill ha.

Ja rubrikerna den senaste tiden har varit många. Men är någon förvånad? Jo, journalisterna tycks vara det. Det folk som ska ha en lång och gedigen utbildning förvånas över vad som pågår på de privata skolorna. Jag förvånas inte ett dugg. Det enda som förvånar mig är att man en gång gav tillstånd till detta och att man inte DÅ såg att det NU skulle se ut som det de facto gör.

JB borde egentligen aldrig kunna gå i KK. Denna händelse beror på penninggalna människor som fullständigt skiter i framtida generationer, utan bara vill roffa åt sig så mycket av pengarna det bara går. Detta görs via tvivelaktiga transaktioner med höga räntor som följd. Och nu brinner det under Borgs fötter. Moderaterna går dåligt och man måste återta kontrollen över väljarna. Så därför säger både han och övriga inom Alliansen att detta inte var tanken. Dessutom lägger vår finansminister till att man vill ha ett långsiktigt ägande på minst 10 år. MEN DET FÖRÄNDRAR INGENTING!

Varför? Ganska enkelt. I s f att sälja och låna av varann med hög ränta kan man t ex ha höga aktieutdelningar mm. Så mengarna sugs ut ur friskolorna hur det än blir framöver.

Sedan till Profilskolans vd i Stockholm, Greger von Sivers. VILKET SVIN! Han ansåg i programmet uppdrag granskning t ex följande om ett barn med ADHD :

– Idag hade jag omedelbart om jag sett de här eleverna: swisch! – särskild grupp, där ska ni vara! De får inte beblanda sig med... man måste skydda de fina eleverna. Och när man får till det, ja då får man en bra skola. Det är som ett ruttet äpple bland andra äpplen, då sprider det sig. För det där blir som en cancersvulst. För de här är ju ganska tuffa de här killarna. Dessutom en del av dem är ju riktigt smarta, intelligenta, och då får de, de får lite såna här hangarounds. Och så sprider det sig, det är som att få in ett ruttet äpple i äppelkorgen. Det måste man bara – swisch! Bort med dem direkt.

Greger von Sivers pratar också om skolans nya musiklinje, och gör klart att en viss sorts musik vill han inte ha, för det drar till sig fel sorts elever.

– Så jag vill vara på den högtoniga sidan. Inte det här, inte den där jävla skiten som de håller på med, rap och våldtäkter. Man får ju inte säga neger numera, men den här svarta musiken då nej nej... Inte rap och death metal och allt vad det heter, den där äckliga destruktiva musiken, den vill jag ju inte ha i skolan. Då får vi problem och då får vi de här med kepsarna bak och fram och som ska rappa. Nej då kan de hålla på och rappa borta i Tensta och elda upp bilar där istället för här, tycker jag. Fast det här har du aldrig hört mig säga men det är vad jag tycker, säger Greger von Sivers på den dolda inspelningen.

Sen har vi även Karin Möller David, som  är rektor på Pysslingen i Täby. Hon tar in barn som hon anser är duktiga och lätta att arbeta med och säger nej till barn som har problem. Efteråt går hon ut i TV och låtsas som att hon är jätteledsen för det och att rutinerna brast. Vilket skitsnack. Självklart vill de privata skolorna ha elever som är ”självgående”. Det innebär större klasser, mindre lärarbehov och mer pengar i ägarkassan.

Men hallå VAKNA! Allt det här förutspådde jag redan när Bildt började prata om skiten på 90-talet. Det finns i mina ögon bara ett fåtal skolor som verkligen arbetar med skolor av ideologiska skäl. Jag tror att det finns en del religiösa skolor, en del som kanske arbetar med miljö, kanske någon språkskola och liknande. Jag vet inte. Men dessa skolor borde få finnas så länge de uppfyller lagstadgad undervisning och samtidigt inte genom religion eller annan ideologi försöker få barnen att få en trång människosyn som kanske i framtiden kan skapa nya terrorister o l.


Men snälla journalistkåren. Spelar inte så djävla förvånade. Det här ni ju vetat i alla tider.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

3 november 2013 08:22

fast när jag tittade på programmet såg jag också en friskola som TOG hand om den bråkiga med dåliga betyg...

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

3 november 2013 10:08

Katt bland hermelinerna. :-/

 
Ingen bild

Mamma Mu

3 november 2013 21:15

Har valt att sätta mitt yngsta barn på friskola då det finns skolsköterska och att barnen får det stöd de behöver. Så är definitivt inte fallet i den kommunala skolan på orten. (Har haft två barn som gått där)

Håller med i princip, men allt för många kommuner väljer att spara för hårt på skolan. Därför skapas tyvärr en marknad för friskolorna. En del bra och en del dåliga.

Pink Ozzy

4 november 2013 15:21

Nja, vänta ett tag där. Det finns något som heter elevpeng och som utgår till ALLA elever. Det kan INTE kommuner spara in på. I vår skola har t ex min klass bara att gå över korridoren ( 5 m ) till skolsköterska. Friskolor som du anser vara bättre är det i många fall därför att de har "de finare" eleverna. De som är tysta på lektionerna o s v. Kommunerna får dock ta emot alla, oavsett vilka problem barnen har. Även om det i lag är förbjudet för friskolor att neka sådana barn från att börja på en friskola så nobbas många problembarn. Såg du inte "uppdrag granskning"?

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

7 november 2013 21:23

Jag tror att man gör det enkelt för sig om man per automatik påstår att något är sant för att det sägs på TV. Tom Uppdrag Granskning kan innehålla uppgifter som inte är helt med sanningen.

Enligt Wikipedia finns även kommunala friskolor

Tror inte heller att du generellt kan påstå att friskolor har "finare" elever. Tex kan du säkert stryka detta för de "religiösa" friskolorna. Kristna såväl som andra. Waldorfskolan kär väl enligt en annan princip och behöver inte heller nödvändigtvis ha "finare" elever.

Som förälder kan jag ju tycka att det är bra att mitt studiemotiverade barn med bra betyg får komma till en skola där jag finner likasinnade och inte behöver riskera störande saker under lektionstid.
Är det bättre att alla barn -- oavsett bakgrund, studieförmåga mm -- skall sättas i samma klass/skola? Är det verkligen bra? ÄR det verkligen fel att mer motiverade/duktiga/(kalla det vad du vill) är i en skola där ALLA vill lära sig.

Blir det bättre om de studiemotiverade hålls tillbaka av de störiga och de som har svårt för sig? Gynnar det verkligen de som ÄR störiga, eller mindre motiverade att vara i en skola med det motsatta?

Påstår inte att jag vet eller säger att jag tycker så, men man måste kunna se saker från mer än ett håll!!

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

9 november 2013 15:02

Skönt att ha dig som en normaliserande motpol.
Visserligen kan Uppdrag granskning ha fel. Men här var det ju personen själv som framträdde och sa det jag skrev. M a o ingen "journalistisk återgivning" och vinkling.
Ja, enligt Wikipedia finns det mycket konstigt i vår värld. W. överensstämmer inte alltid med verkligheten. Men bara för att det är du har jag kollat upp det lite närmare. Faktum är att det faktiskt finns kommunala friskolor. MEN, OBS! MEN de drivs inte i vinstsyfte utan har bara en större frihet än andra skolor. I varje fall kunde inte jag få fram annan information.
Ordet "finare" provocerar, jag vet. Jag vet också att många barn från olika religioner, MEN INTE nödvändigt från finare familjer, tvingas in i religiösa skolor. Tyvärr. Men jag har å andra sidan inte något emot det så länge man följer skollagen och förutom det INTE TVINGAR barn till dessa skolor. För det kan ju inte vara fel att följa skollagen som talar om VAD barnen MÅSTE lära sig, men utöver det ha religiös inriktning. Lika lite som att det finns barn som har mycket språk, eller mycket mer SO som "tillval". Det kan t o m vara bra för barn att ägna sig åt det de kanske är bättre på än att gå i den vanliga skolan där alla ska lära sig lika mycket i alla ämnen.
Att sedan föräldrar gärna sätter sina studiemotiverade barn i friskolor har jag egentligen inget emot heller. MEN!!! Mitt förslag är att de ska anpassa skolpengen mer efter betyg eller annan skala. Att bara ta grädden gör ju att barnen behöver mindre resurser, men att barn i "vanliga" skolor kräver mer arbete för att uppnå samma resultat. Och, nota bene, då menar jag inte bara barn med "diagnoser", utan alla barn. Om du t ex skulle mäta barn. Ja, låt oss säga att det gick. I varje fall grovt. Så har du lydnad ( även om en del föräldrar tycker det hör 50-talet till), du har inlärningsförmåga, du har dessa s k "diagnoser", du har gråzonsbarn ( barn som inte har direkta diagnoser, men kräver en större insats p g a t ex trasiga hemförhållanden) och kanske någon mer parabel. Skulle man få fram en poäng där, så skulle man ju de facto kunna sätta en elevpeng efter det. Och varför skulle inte det gå? Som det nu är så har jag en "tandvårdsförsäkring" där jag betala ca 250:-/mån oavsett vilka fel jag får på mina tänder under ca 2 år. Priset baseras på tandstatus. En kanske haltande liknelse, men ändå ett försök att komma närmare min förklaring till elevpengsdifferens. För faktum kvarstår att den vinst de gör är ju INTE p g a en effektivare och bättre lärarkår utan p g a bättre och mer inlärningsvilliga elever. I varje fall VILL jag tro det.
Denna metod på elevpeng skulle direkt innebära en flykt av riskkapitalister och ett främjande av ideella föreningar/religioner/m fl att arbeta med friskolebarn. Vinstintresset minimeras och utbildningsintresset maximeras.
Till sist återigen, tack Gammelsmurfen för att du finns och ger mig möjlighet att utveckla mina tankar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:24

Hagia Sofia kyrka i Turkiet ska göras om till moské. Erdogan behöver fler valröster och det finns fler muslimer än kristna i landet. För mig känns det bara så främmande att förändra en kyrka i grunden. Kyrkan byggdes som kyrka men gjordes om till ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 12 aug 09:30

En man i Danmark anklagas för övergrepp på 111 barn. Stegla den jäveln. ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 11 aug 16:16

OK, jag gillar inte Danny Saucedo. Men jag gillar ännu mindre att han utsätts för någon form av paragrafrytteri. Nu är det dags igen. Återigen stoppas han från en spelning. Själv känner jag det hela som enkelt. Förväntar man sig 10.000 och får t...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se