Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2013

psykläkare är mest psyksjuka

Av Pink Ozzy - 5 oktober 2013 09:27

Sedan 70-talet har jag med ojämna mellanrum intagit en typ av mediciner som anses vanebildanden. NU, efter dryga 30 år fick de för sig att fasa ut dessa med hjälp av något så ”fint” som KBT, som tydligen uttalas kongnetiv beteendeterapi. Har gått dit i kanske ett halvår. Inget speciellt har egentligen hänt. Det finns en uppsjö av psykologer som tror sig kunna allt. De tittar i sina böcker, läser dom och sen går livet gladeligen vidare – för dom. Är det så att du, av någon anledning inte är mottaglig för terapin, eller om de misslyckas med att ”omvända” dig så räkna med att det alltid är fel på dig. Aldrig på läkar.- och psykologkåren. Å nerj, hur kan du tro något sådant?

Hur som helst så ringde läkaren igår och ville prata min medicinering. En djävla massa tjat om att tabletterna är vanebildande fick jag höra. Efter att hon märkte att jag blev mycket arg och hon inte har fler argument skildes vi åt. Nu på morgonen ska jag skicka efter tabletterna via nätet. Då har fanskapet skrivit ut tabletter som  inte ens finns. Eller jo, de finns, men inte i den förpackningsstorlek som hon tydligen skrivit ut på receptet. SÅ insatt är hon i det hela. Och då ska hon ändå vara överläkare!!!! Vad nu det innebär i detta sammanhang.

Egentligen vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Jag hade en annan läkare tidig i vintras/våras. Han gav mig en helt annan diagnos än den jag har haft före och efter. Han var helt säker på vad jag led av och fasade in en helt annan tablett. Efter att höjt och höjt var jag till slut på maxdosen. Inget hände. I varje fall inget positivt. Så det var bara att sluta med skiten igen. DÅ kom denna s k överläkare in igen. Denna läkaren hade jag även för ca 2 år sedan. Redan då fick jag fel diagnos. Ändå ska hon nu fortsätta på den inslagna vägen. Ligger nu på maxdosen även här utan att jag tycker att de hjälper speciellt. Och just därför skulle jag ta de vanebildande som ett komplement.

Men jag förstår inte resonemanget. Ska jag äta maxdos av en tablett som inte ens hjälper, samtidigt som hon inte vill förskriva en tablett som hjälper? Vad är egentligen en läkares uppgift? Att försöka göra patienterna friska eller låta dom lida? Är det inte en läkares uppgift att byta medicin och prova andra vägar om den inslagna vägen inte håller?

Nej, tydligen inte. Tydligen är det så att läkarna ska skriva ut så lite vanebildande ( men fungerande ) medicin som möjligt så att de inte hamnar i socialstyrelsens register.

Fy fan för den läkarkår som inte är till för patienter, utan bara tänker på sig själva!!!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se