Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 22 juli 2013

Inget vi vanliga får göra

Av Pink Ozzy - 22 juli 2013 10:29

OBS! Jag vill inte ta bort hela eller delar av nedanstående inlägg. Men i dagens tidning står det att personen som uppgivit att polisen varit med i streetracet ljög. Polisen har INTE deltagit i något race, vilket inger mig hopp om att det finns smarta poliser. Så kom ihåg att nedanstående påståenden om poliserna är felaktiga !)


Det finns ett antal saker som vi vanligt dödliga omgående skulle straffas för. Hårt och koncist. Men vissa klarar sig tydligen en en tillsägelse eller klapp på axeln.

Den senaste händelsen är de poliser som själva MED polisbil ställer upp på streetrace den 6 juli på Jordbrolänken. Nu sägs det tydligen att man inte kan fastställa vilka poliserna var ! ! ! Hur kan det komma sig? De har registreringsskylten och tiden. Då kan väl inte det vara så svårt att få tag i dessa och sparka ut dom på en gång.

En annan händelse jag irriteras av just nu är att SJ:s ordförande Jan Sundling fick dubbla ersättningar från staten, i strid med regeringens regler. Nu har regeringen bestämt att han t o m får behålla pengarna! Detta trots att statens reglerler är mycket stränga i dessa fall. Nåja, borde vara i varje fall. Man får t e x INTE jobba på regeringskansliet och samtidigt få arvoden för att man sitter i olika statliga styrelser. I våras avslöjade SVT att SJ:s ordförande Jan Sundling fick en halvtidslön på en halv miljon om året för ett uppdrag på näringsdepartementet. Samtidigt fick han ytterligare 600 000 kronor för tre statliga styrelseuppdrag i SJ, Vectura och Sjöfartsverket.

Regeringen har erkänt att det var ett misstag. Då slutade Sundling jobbet på näringsdepartementet. SJ och Vectura har nu på regeringens uppdrag utrett om man vill kräva tillbaka pengarna, vilket man tydligen inte vill ! ! ! Alla tycker ju så synd om Sundling. Eller ska vi säga så att ordspråket " kliar du min rygg kliar jag din" återigen stämmer?

Vår moterate "vän", statssekreterare Erik Thedéen (m) anser att ansvaret för misstaget ligger på regering, SJ och Sundling själv, men man av någon anledning tagit beslutet att den rike och girige ändå ska få behålla pengarna.

–Det är ett misstag som har begåtts, helt entydigt men det går inte att kräva tillbaka pengarna – det är den juridiska bedömningen, säger han till SVT. Hur i helvete kan man säga så? Jo, för att man är en rik moderat som kanske behöver en mottjänst en annan gång. Hade det varit en vanlig Svensson hade man fått betala tillbaka med både ränta och straffavgift. Jag hade t ex inte betalat min bilskatt för ett antal år sedan. Anledningen var att jag helt enkelt inte fått information om detta. Då menade dom att det var mitt jobb att hålla reda på när skatter ska betalas. Därför skulle jag påföras 50 kronor. Jag ger mig dock inte så lätt och gjorde en "sundlingare". Nåja, jag betalade skatten med gav fan i att betala 50:- . Ingen har någonsin frågat efter som.

Nu åter till vår "vän" Sundling. Det konstiga i det hela är att Sundlign framträder i TV och säger att han har 2-3 dagars pension i veckan! Hur går det ihop? Näringsdepartementet ansåg ju att hans uppdrag var både tungt och viktigt och krävde en halvtidstjänst av Sundling.

SVT kunde dessutom ta fram uppgifter på att Sundling har 7 ( sju ) uppdrag och anställningar. Ett av dom var halvtidstjänsten och ett var som högste ansvarige på problemtyngda SJ. Vårt eviga sorgebarn. Hur kan han dessutom vara pensionär i 2-3 dagar per vecka? Eller är det så att han varken äter, sover eller skiter?

Att SJ dessutom försökt vilseleda sina ägare i årsrapporten samt protokoll från bolagsstämmor är ju bara det straffbart. Vem ska de klia på ryggen för att slippa bli straffad nu då? Det kufiska i det hela är att protokollet trotts felen godkändes av både Jan Sundling som ägaren - regeringen!!!!!!!


Men det roliga, nåja, kommer här i slutklämmen. Vår moterate "vän", Erik Thedéen anser inte att de döljer något. Istället säger han:

- Det substantiella är att det gjorts ett fel, som vi har erkänt, och inte försökt dölja. Om det visar sig finnas felaktigheter i protokoll eller dokumentation så får vi titta på det.

VAD ÄR DETTA FÖR SLÖDDER? Får man bete sig hur som helst i dagens moderata och giriga land?

Men å andra sidan kanske det inte är så konstigt när polisen kör streetrace utanför Fjollträsk.

 
 
gammelsmurfen

gammelsmurfen

23 juli 2013 15:14

Och vad lär vi oss av ditt tillägg: Jo att vara försiktiga när vi tar emot fakta ;-)
Allt är inte vad det synes vara!!

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

24 juli 2013 15:39

Nej precis. Man får ju skämmas. Men jag var i varje fall ärlig och stod för mitt misstag

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 14:37

Dogge Doggelito hande tydligen sex när han var ca 7-8 och tjejen 15 år. Det berättade han i nåt forum och direkt kommer PK-maffian. Lasse Holm har t ex brutit med Dogge så han får inte vara med i Dobido i sommar. Då ska jag vara jävlig tillbaka och i...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:58


Eftersom många inte kommer att ha tid med mobil, platta eller dator önskar jag er redan en GLAD PÅSK!          ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 08:53

Det är av någon anledning skillnad mellan Facebook och bloggen. Hag går väldigt sällan kommentarer på bloggen men dagligen på Facebook. OK, det är lite skillnad i innehållet. Det blir lätt lite roliga bilder på Facebook medan det på bloggen oftast är...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards