Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 6 juni 2013

Nedläggningen av Jan Baurer gymnasiet visar att systemet fungerar

Av Pink Ozzy - 6 juni 2013 09:57

Ja, ovanstående rubrik har jag varken skrivit eller står bakom. Att köpa en skollicens billig, krama ur företagets pengar och sedan lägga ner fungerar inte på något sätt att systemet fungerar utan visar att systemet INTE fungerar.

Själv har jag varit emot friskolor från första stund. Alla, men några mycket små undantag tar inte ens in bråkiga barn eller barn med diverse diagnoser. De får kommunerna ta hand om. Nej, i de "fina" skolorna fill man bara ha "elitbarn" och barn från fina stadsdelar med rika föräldrar.

Jag tycker att det är en stor skam att s k riskbolag får köpa friskolor. Vad är det för "risk" förresten. Det är ju en lott med vinst varje gång.

Nej, låt bara ideella föreningar starta friskolor. Föreningar som satsar pengarna i skolverksamheten och tänker barnens bästa och inte i sina egna plånböcker. Observera att det inte får vara religiösa eller loitiska föreningar. Nej, det måste vara skolor utan religiösa eller politiska förtecken och som tar in ALLA elever som söker. Kan ju t ex vara förberedande grundskolor som någon dag i veckan bara pratar engelska. Eller skolor som vänder sig till barn som har en konstnärlig ådra.

Varför ska barn pluggar ämnen som de varken gillar eller har nytta framöver? Varför räcker det inte med baskunskaper i svenska, matte, engelska och kanske något ämne till? På så sätt får vi engagerade barn som troligen får en bättre framtid än den de nu kan se fram emot.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

7 juni 2013 08:39

OJ här finns en hel del att kommentera. Men jag tror jag avstår...

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

16 juni 2013 09:32

Nej, kommentera, tack!

 
Gubbfan

Gubbfan

12 juni 2013 00:10

En liten kommentar bara:
Systemet fungerar ju riktigt bra!
Ja, inte skolsystemet alltså, utan det ekonomiska system som näringslivet förespråkar.
Man göder den privata närigheten med skattemedel.
Det var ju det som var meningen med friskolereformen.
Pedagogik, elever och sådant bryr man sig inte om, försåvitt man inte kan tjäna pengar på "skiten".

Annars har du helt rätt.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

16 juni 2013 09:32

Ja, det var just det jag menade, även om det inte framgick i sin helhet. Det är bara sååå djävla sorgligt.

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

16 juni 2013 12:58

OK var skall jag börja... ;-)

Onödiga ämnen?! Bara svenska matte och engelska.... Nja tänker du efter finns det nog fler som kan vara nyttiga att ha kunskaper i. Vad gäller språk lär de som kan kinesiska i framtiden ha ett försprång framför dom som bara kan engelska. Fransmän kan också vara kittsliga när det kommer till språk

Religion kan vara bra för att veta VARFÖR kristna, muslimer, judar gör som DE gör. Förstår man är det lättare att prata med och att ha vettiga åsikter om varför de gör som de gör. Inte minst få en kunskap i det du tar upp i en senare blogg: invandring och kostnader

Samhällskunskap och historia är nog viktigt för att veta varför det ser ut som det gör runt om oss.

Friskola är ju inte samma sak som "fin" skola. Känner två barn som går i en friskola som inte är speciellt fin. En skola driven på en mindre ort tillhörande en kristen församling. Tror inte att dessa två hade platsat i en "fin" skola eftersom de är adopterade och nog i vissa fall kan ses som "störiga"
Så det är lite enkelt att göra likhet mellan friskola och fin skola.

En del friskolor är mindre vilket också ger mindre mobbing.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

18 juni 2013 09:34

Jag kanske var lite otydlig. Dessa ämnen förvisso inte är "onödiga" i det stora perspektivet, men vad har en blivande bilmekaniker för intresse av religion. Eller vad har en blivande murare för intresse av franska eller kinesiska? I mina ögon vore det bättre med fler praktiska och teoretiska ämnen i de intressen eleverna har i högstadiet. Det skulle kanske öka elevernas intresse för högskolan.
Och det du skriver om Religion stämmer egentligen, men blir nog svårt att engagera elever i .
Även det du skriver om samhällskunskap. I varje fall en bra grundläggande information. Däremot kanske bar intresserade elever ska hålla på med historia, även om vi gamla stötar anser annorlunda.
Det du skriver om friskolan stämmer också. Jag har inte kollat just nu, men jag tror jag skrev något om att icke vinstdrivna skolor ska få ha sin undervisning. Även olika religiösa samfund så länge de inte bedriver viss typ av ren propaganda. De "fina" skolor jag tänker på är de som allt som oftast ligger i eller kring fjollträsket. T ex Östermalm och Lidingö.
Så jag tror att vår grundsyn trots allt är ganska lika.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se