Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 21 april 2013

237 miljoner i Lottovinst

Av Pink Ozzy - 21 april 2013 10:01

En person har vunnit 237 miljoner på Lotto. Personen satte tydligen 100:- Själv spelade jag och en kompis i dryga 20 år innan han sorligt dog. Vi spelade en kupong varje vecka och efteråt visade det sig att vi bidragit med ca 32000:- till stadskassan och andra vinnare.

Nåja, det var inte det vi skulle prata om utan om dess 237 miljoner kronor.

Jag har funderat lite över vad jag skulle göra med dom, även om det är omöjligt eftersom jag på sin höjd köper 1-2 trisslotter per år.

Men endå. Vad skulle jag behöva? En ny bil, ett hus som passar oss 2 vid en sjö eller i skärgården. Inte ett slott, men sådär 100-150 kvadrat så det inte behöver städas så mycket. Inglasad altan med värme. En bastu direkt vid sjön. Sedan 1 miljon för varje år jag tror mig, och hoppas leva till. M a o ca 25-30 år.

Sådär, vad blir det?

Bil: 250.000:-

Hus: 25 miljoner

1 miljon/år: 25 miljoner som till stor del skulle gå till resor.

Det blir med andra ord max 50 mille.

Vad gör man då med resten? Jo jag har 5, snart 6 barnbarn och 3 barn med familj samt en fru som med all säkerhet kommer att överleva mig.

Jag har ju 187 mille kvar !

OK, Jag skulle ge mina barn och barnbarn 10 miljoner var, om de vill ha så mycket. Det blir max 90 miljoner. Då klarar de sig och kan göra vad de vill med pengarna.

Resten, d v s ca 100-ca 125 miljoner skulle gå till följande: Den som skjuter Nordkoreas ledare skulle få 25 miljoner och resten till annan välgörenhet, som t ex Nordkoreas folk. Eller varför inte till svenska barn som far illa, t ex p g a dåliga hemförhållande.

Men du ser, det är inte svårt att göra av med pengarna om man vill.

237 miljoner är mycket pengar, som jag aldrig kommer att få se. Jag hoppas bara att personen är smart nog och gör något liknande med pengarna.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

21 april 2013 11:43

Hus 25 miljoner....?? Bil 250.000 Nja så fin bil vill jag nog inte ha..
Tror inte mina barn vill ha 10 miljoner var. Då får ju DOM bekymret att använda pengarna ;-)

Som tur är slipper jag fundera för jag spelar inte den typen av spel..

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

27 april 2013 09:42

Ja du. Ska du ha ett hus i Stockholms skärgård kommer du inte långt med 25 miljoner. Det blir kanske en liten 3-4-rummare. Inte mer.
En bil för 250.000 är ju inte heller något speciellt. En miljövänlig Toyota Prius vore inte helt fel. Jag tror den står i dom pengarna.
Och vill barnen inte ha 10 mille var så är det helt OK. det skulle i s f bli mer till välgörenhet.
Och precis som du så slipper jag ens tänka i dom banorna eftersom jag inte spelar.
Jag är nöjd som det är. Men man kan ju alltid drömma.
Du har väl någon gång drömt om någon sagolik fin tjej du har sett. Men det får ju också stanna vid en dröm. Hon kanske inte ens kan koka ägg. Ha ha

 
Gubbfan

Gubbfan

21 april 2013 17:30

Ja!
Sedan så får man väl ta sig samman och fixa till en sådan där lotterirad, även om jag kanske skulle dela upp pengarna på annat sätt.
Fast...
Det är så svårt att bara gå och köpa en sådan där lott.
Man skall nog vara mer än en person som satsar, för finessen med en lotto-rad är väl att man gör en grej av det hela. Alltså som med din kompis.
Något man har ihop och kan prata om, göra tillsammans.
Men ensam gå och satsa pengar på lotteri annat än vid välgörenhetsbasarer och liknande?
Nä...

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

27 april 2013 09:38

Nej du. Jag skiter i spel. Sätter hellre mina pengar på börsen. Visserligen är det lite baisse just nu, men det ju bara att låta "insatsen" stå. Har till dags dator "vunnit" stax över 100.000 på ca 15 år. Det duger år mig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se