Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under februari 2013

Av Pink Ozzy - 10 februari 2013 10:29

Då var del 2 av melodifestivalen avklarat. Eller som många numera säger "Mello". Varför kom inte Felicia till final och varför gick Sean Banan vidare.

Jag tror jag har en förklaring. Felicias låt var lite retro, men hon hade den klart bästa rösten. Sen var hon inte trådsmal, vilket många vill ha. Hon visade inte heller tillräckligt av benen, vilket en del föredrar efter några glas.

Att Louise Hoffsten gick vidare ansåg jag dock som självklart.

Men nu till Bananen som gick vidare. VARFÖR ? Jo, Laila Bagge gnällde ju över att bostadslösa har mobil. Dessa vågade väl inte ringa in denna gång. Istället fick alla föräldrar betala dyra pengar för att deras kids ringde upp en massa pengar på Sean Banan. OK, låt mig säga så här. Bananens låt förra året var betydligt bättre än årets. Men fenomenet ( inte karl ) gör ju barnen glada, vilket jag tycker är värt någon poäng. Men vi får väl hoppas att det rättar till sig i finalen och att den kommer sist.

Över lag var väl låtarna lite bättre än förra gången, även om jag ogillar när några vill ta extrapoäng genom att iklä sig kortkort eller tajta shorts. Här pratar vi jämställdhet och så kommer en del kvinnor halvklädda. OK, nice att se på, men ger fel signaler tycker jag.

Louise Hoffsten hade en av hennes starkaste låtar genom tiderna.

Men äne en gång:

VARFÖR GICK INTE FELICIA VIDARE??????????

Musik · TV
ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 februari 2013 07:10

Nu ska jag berätta om en situation som hände för några dagar sedan och undrar vad du tycker om händelsen som utspelar sig på lågstadiet.

En vikarie kommer fram till mig på skolgården och frågar forserande om jag kunde gå till hennes klass. Anledningen var att ett barn hade sprungit från skolan. Jag gick in och sa till barnen att fortsätta med det som fröken hade sagt till dom, d v s läsa i lugn och ro. Barnen sprang just då runt och de var lite skärrade.

Efter ett tag kom det fram några barn och sa att de var oroliga för sin kompis och att de börjat få ont i magen. En av barnen sa att deras kompis kanske sprungit hem. Jag frågade barnen om de hade en klasspärm med telefonnummer. Det hade de. Efter lite funderande så ringde jag hem. Barnets pappa svarade vänligt att barnet just kommit hem och att även vikarien kommit dit.

Barnen i klassrummet blev synligt glada. För att de ytterligare skulle få lite lugn i kroppen bad jag dom att lägga undan alla böcker och lägga sig på golvet. Där fick de sedan varva ner och koppla av enligt mina instruktioner. D v s att man börjar att slappna av i tårna och går sen sakta vidare ända till huvudet. Nästan alla barn såg synbart avslappnade och lugna ut. Nåja, 2-3 killar har lite svårt med att varva ner och koppla av. Nåja.

Efter ca 10-12 minuter var klickan exakt 13.15 Enligt frökens anteckningar skulle barnen få gå 13.20 denna dag eftersom de hade arbetat till 13.40 en tidigare dag. Jag tyckte dock att barnen, efter avslappningen, kunde sakta resa på sig och sakta och tyst lämna klassrummet och gå hem, vänta på föräldrar eller gå till fritids. So far so good.

Nu tror både du och jag att det hela var klart i och med det. Men icke.

Nästa dag kommer den ordinarie fröken till mig och berättar att ett antal föräldrar hade ringt upprörda samtal till henne för att någon hade släppt barnen 13.05 !!!!! NEJ, jag släppte dom 13.15 och de sista gick väl ut ur korridoren vid 13.20

Varför ska man då blanda in både fröken och rektorn? Och varför ringde INGEN och sa att jag hade gjort ett bra jobb genom att ta hand om barnen på ett bra sätt?

Som tur sa barnen det till sin fröken, vilket jag uppskattade.

Men som en snart pensionerad fröken sa till mig för ett tag sedan:


Barnen har inte förändrats under min tid,

men föräldrarna!


ANNONS
Av Pink Ozzy - 8 februari 2013 16:53

Jag fattar inte hur en del idioter kan bete sig. Jag förstår inte hur man kan skriva en massa skit till en tjej på Facebook bara för att hon vill att H&M ska dra in en T-shirt som har en bild av en känd kvinnomisshandlare och våldtäktsman.

Skärp er djävla idioter som hatar kvinnor. Vad har de gjort er? Själv älskar jag kvinnor, speciellt min som jag träffade 1970!

Lär er acceptera andra kvinnor och respektera andras åsikter. Stöd alla män och kvinnor som är emot näthat. Inte bara mot kvinnor, utan rent allmänt. Det är så enkelt och så djävla fegt att skriva skit om folk bara för att man inte har samma åsikt, eller för att man egentligen inte har någon åsikt själv, utan bara vill djävlas.

Kolla in den här länken som går till Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16203286.ab


JAG ÄR MAN OCH STOLT ÖVER ATT VI HAR KVINNOR ATT ÄLSKA !

Av Pink Ozzy - 3 februari 2013 11:40

Jaha då var årets spektakel igång igen. Men jag frågar mig till att böra med om de på SVT vet vad en festival är? För mig är det fest, spektakel, glädje, musik och mycket annat i en salig blandning. Men vad får ni om vi tittat på SVT:s så kallade festival i musik?

  • Skitdåliga låtar
  • Skitdålig redigering av texterna på TV:n
  • Man visar vinnaren ( 2:a direktvinnaren till finalen ) innan programledarna sagt det.
  • Fel telefonnummer
  • Man måste göra om hela snabbreprisen
  • En moterator som hela tiden måste läsa innantill
  • En moderator som för bara ett år sedan sa att hans låt var bäst och att han inte skulle delta igen.

Men hallå, vad håller SVT på med? Är det ingen som kan sparka denne Björkman så det blir någon radikal förändring med spektaklet?


Å andra sidan är ju det hela inte över. Efter ett antal liknande deltävligar ska Petra Mede ta hand om den stora Eurovisopnsfinalen. Bäva månne alla som för bara några år sedan tyckte att hon var värdelös som moderator för Melodifestivalen. Men ska vi skämma ut oss så kanske vi ska göra det riktigt ordentligt. Och nu har vi inte bara chansen till det, utan nu kommer vi med all säkerhet också att göra det.

Men det kanske är SVT:s melodie. Man väljer först en moderator som inte ens kan prata utan att läsa utan bara vill visa den hårlösa bringan och som många ansåg vara barnslig och fåning när han förra året ansåg sig vara bättre än Loreen. Sedan väljer man den programledaren som fått mest skäll och som folket tyckte minst om de senaste 25 åren. Antingen vill inte SVT att vi tittar, eller så är ledningen helt blåst.

Ja det kanske t o m är så att ledningen har höga fallskärmar och villfå sparken.

Allmänt · Musik · TV
Av Pink Ozzy - 2 februari 2013 14:14

Nu ska topparna i Telia Sonera bort. Detta kostar aktie­ägarna nästan 200 miljoner kronor, visar DN:s genomgång. Ägarna är förutom staten även många småsparare. Topparna har fått de guldkantade ersättningarna trots att de inte har skött jobbet.                                           
    

Någon timme efter att advokaten Biörn Riese presenterat sin rapport i fredags om Telia Soneras mutmisstänkta affärer i Uzbekistan gick kvasten. Lars Nyberg valde att avgå och ägarna gjorde klart att det blir betydande förändringar i styrelsen.

Biörn Riese riktar i sin utredning tung kritik mot styrelserna som satt under åren 2007 till 2011, tre koncernchefer och de projektgrupper som varit inblandade i de mutmisstänkta affärerna i Uzbekistan. Okritisk hållning och bristfällig hantering när affärerna gjordes, lyder kritiken. I praktiken innebär det att de inte skött sitt jobb korrekt. Och för att de misskött sig får de nästan 200 mille, varav VD ensam får ca 46-48 miljoner. Stackarn. Inget jobb. Gäller inte A-kassans regler om ett tak på 18500:-/mån som för alla andra, som dessutom oftast har skött sina jobb.

Det här är fan i mig skandal. Här pratar alliansen med Borg i spetsen om hur illa de säger sig tycka om diverse fallskärmar och så bidrar de själva i att dela ut miljoner till folk som inte förtjänar det. Vore kanske på plats att också Alliansregeringen avgick eftersom de inte lever som de lär. Samma regering som säger sig ha varnat bankerna för att öka sina vinster. Samma banker har nu betydligt större vinster än tidigare. Vad gör Borg, Reinfeldt m fl? Inte ett skit. Absolut inget. Det enda som händer är att bankchefter får högre bonusar. Hade de däremot misskött sina arbeten hade de fått en fin fallskärm av regeringsvännerna. Det är ta mig fan inte sant. Eller ju, tyvärr är det ju det.( Texten delvis tagen ur DN )

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se