Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 21 februari 2013

Oj, dessa dokusåpor

Av Pink Ozzy - 21 februari 2013 10:02

Konstigt att man kan göra TV av så lite egentligen. Jag långt ifrån sett altt, vilket jag nog mest är tacksam över, men tänker här återge några dår jag sett så mycket att jag tycker mig kunna avge någon form av omdöme.

  • Ullared: I Femman har vi Ullared som är en mäsnklig form av naturprogrammet "Alla vi djur i stacken". Jag kan för mitt liv inte förstå hur man först ställer sig i en kö som kan vara allt från 30-240 minuter. Bara för att trängas med 7000 andra myror med tillhörande vagn och en stirrighet i blicken. För att vid dagens slut nöjd över "fynden" ställa sig i en enorm kassakö för att få beta för skräpet. Dagen avslutas i regel med att folk åker tillbaka till någon hyrd stuga eller husvagn. Och över alltihopa svävar en ande i form av Morgan och Ola-Conny, som i sammanhanget väl närmast kan betraktas som lyteskomik.
  • Böda camping är ett annat program som gått under året. Det enda som visas är en massa halvknasiga sommargäster på en camping som även den kan närmast liknas vid en myrstack där alla har sin specifika plats i hierakin. Den med flest värmeljus och gravlyktor utanför tältet/husvagnen vinner.
  • Farmen skiljer sig lite från ovanstående eftersom man här väljer ut lämpliga idioter som ska vara med. Man har lyckats rätt bra detta år med tanke på AK, Paul och Maria som använder sig av ett språk som gör att jag inte skulle vilja se att barn tittar på programmet. Som tur är så finns det några få motpoler i detta program som genom sitt lugn väger upp eländet.
  • Maria och Mindy: Men vad är det som 3:an nu hittat på? Man tar hit 2 flamsiga fruntimmer som får åka runt i Sverige, troligen på 3:ans bekostnad. Programmet är så dåligt att jag bara var tvungen att gå ut. Det finns ju inget underhållningsvärde i att se två blondiner hålla i var sin liten vit hund och fjanta runt. Nej, Usch och fy så dåligt.
  • Tunnelbanan är det sista programmet jag tänker belysa. Ett program som jag verkligen gillar. Eller snarare lider med. Jag lider med alla de trasiga själar som finns i Stockholm ( och säkert på många andra håll också ). Jag lider också med de ordningsvakter som varje dag måste ner i tunnelbanan för att hjälpa och rädda utsatta personer, ibland med fara för sitt eget liv. Samtidigt som jag känner ett enormt medlidande med både väktare och de utslagna så undrar jag vad detta kostar samhället varje vecka. Hur ofta är det inte så att 2 väktare får tag i något som drogat sig för mycket på sprit eller andra droger och därför måste tas omhand av polisen som kör dom till stationen för en massa pappersarbete. Eller, om de är under 18, till Mariapolikliniken för hjälp. Allt detta kostar enorma pengar. Borde man inte satsa ännu mer på att förebygga?

Ja, jag vet, det finns många fler serier och jag vet att det finns en avstängningsknapp. Du ska veta att jag använt denna ofta också. Det som gör mig förbannat är dock att allt detta reklaminansieras. Med andra ord är det du och jag som betalar skiten varje gång vi köper en vara som man gör reklam om på TV. Varenda gång det visas något på dessa kanaler så är det du och jag som betalar för det. Många pengar blir det....

TV
 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

21 februari 2013 17:08

Av de du nämner "tittar vi på" Ullared och Böda camping. Det JAG fascineras över är att man i båda dessa program lyckats hitta en massa "udda" eller "konstiga" människor. Men jag antar att det är ett val man gjort i redaktionen. Att visa upp s.k normala hade inte varit lika roligt.

Farmen tillhör en kategori program jag inte tittar på. Inte heller Robinson som är samma typ. Mobbningstv och tv med intriger och bråk intresserar inte mig.

Maria och Mindy känner jag inte till..

Tunnelbanan har jag sett någon gång och håller med om din analys. Dock sänds dfet samtidigt med kockprogrammet i 4an och då föredrar jag det sistnämnda

112 tittar jag på ibland. Det är ibland inslag från min hemstad och det är ju alltid "kul". Polisernas arbete skildras ibland i mion hemstad

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

22 februari 2013 09:45

Du har så rätt. Ofta verka de verkligen leta efter udda personer. I Ullared så är det Morgan, systrarna från Hofors och några till som hela tiden visas upp i den annars hejdlösa reklam Ullared får.
Böda är bara så beklämmande. Jag fattar inte hur folk vill ställa upp i dessa program. Men de får ju vara med i TV....
Jag tillhör de som såg första avsnittet av Robinsson. De du! Men det var också mitt sista. Har sen dess inte kollat på ett enda avsnitt.
Du känner inte till Maria Montasami och Mindy? Ja inte har du missat något.
Kockprogram har jag slutat titta på. Det har bara blivit för mycket.
Sen har jag ju alltid den fördelen att kunna spela in 3 program och titta på det fjärde samtidigt om jag vill. Det gör att jag kan skippa all reklam. Väldigt praktiskt.

 
Gubbfan

Gubbfan

24 februari 2013 09:14

Men varför tittar ni på sörjan?
Om det inte finns något bra på Kunskapskanalen just då, finns det väl något bättre att göra. Man kan läsa en bok, baka något gott till kaffet, laga lite kläder så man slipper köpa nytt eller t o m ta en promenad.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

24 februari 2013 09:29

Ja du. Det beror på flera saker.
Man måste först kolla på nå´t avsnitt innan man vet vad det är.
Läser massor av böcker
Dricker inte kaffe efter kl 15
Bakar bara matbröd.
Lagar det som går samtidigt som jag kollar på dåliga dokusåpor.
Vill vara lite social med frugan också.
Kan väl inte som kompisen sätta mig i källaren och kolla på sport hela kvällarna och låta frugan sitta uppe ensam med alla serier. Rent generellt ser vi mycket lite på serier.

 
Gubbfan

Gubbfan

24 februari 2013 15:48

Sportprogrammen inkluderas i uttrycket "sörjan".
Sedan tycker jag att det är det synd att begränsa sig enbart till gott matbröd. Det finns ju så många nyttiga sorters mjuka kakor och söta småkakor.
Du kan ju passa på och göra en god toscatårta eller fina bakelser till din fru medan hon tittar på såpprogrammen.

Men du gör mig oroad av det där om inte kaffe efter 15.00
Själv sover jag allra bäst på kväll och natt om jag får i mig en stor mugg kaffe innan läggdags. Gärna med några havreflarn till.
Kommer liksom till ro av kaffet och det söta.
:-)

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

1 mars 2013 15:19

Nja, jag tycker nog inte att sport är sörja. Vi älskar att titta på sport.
Vi försöker också hålla oss till matbröd av den anledning att det andra sätter sig både här och där. Och finns det så kan jag knappt sluta äta.
Ja, det där med kaffe är ett problem. Men det gäller också Cola och svart té. Grönt té går dock bra.
Idag blev det faktiskt kaffe och havreflarn.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:21

Tittar du på Hollywoodfruar? Du säger väl nej som alla andra fast du tittar ändå. Själv tittar jag samtidigt som jag spelar på paddan. Det som förvånar mig mest är att kärringarna inte själva vet hur mycket vi skrattar ÅT dom. Jag tänker så här... A...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:13

Jag var ju sjukskriven ett bra tag innan jag pensionerade mig, men nu börjar jag så sakta slappna av, få rutiner och må bättre. Det tog några månader och tar säkert några månader till innan jag helt känner mig som en pensionär, men jag är på väg. D...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:08

Nu har lille Kristersson lekt klart. Han kände sig som en statsminister, han ville ju så gärna vara statsminister, men han är bara den lille Kristersson som inte lyckats bilda en regering. Vad nu? Jo, för Sveriges del hoppas jag att Sossarna får möj...

Av Pink Ozzy - Torsdag 27 sept 11:45

Nu har det gått en tid och vi är inte närmare en regering än för 2 veckor sedan. När ska de olika partierna kliva upp ur skyttegravarna och börja snacka? Det kan inte vara svårt om viljan finns. Men Lövet och Kd-fröken har ju klart deklarerat sina st...

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 11:12

Har under flera år haft problem som gjorde att jag de senaste 2 åren inte kunnat jobba överhuvudtaget. Jag började räkna på vad jag fick i sjukersättning och vad jag skullefå i pension och såg att det blev dubbelt upp. Jag blir ju inte friskare bara ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se