Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 21 februari 2013

Oj, dessa dokusåpor

Av Pink Ozzy - 21 februari 2013 10:02

Konstigt att man kan göra TV av så lite egentligen. Jag långt ifrån sett altt, vilket jag nog mest är tacksam över, men tänker här återge några dår jag sett så mycket att jag tycker mig kunna avge någon form av omdöme.

  • Ullared: I Femman har vi Ullared som är en mäsnklig form av naturprogrammet "Alla vi djur i stacken". Jag kan för mitt liv inte förstå hur man först ställer sig i en kö som kan vara allt från 30-240 minuter. Bara för att trängas med 7000 andra myror med tillhörande vagn och en stirrighet i blicken. För att vid dagens slut nöjd över "fynden" ställa sig i en enorm kassakö för att få beta för skräpet. Dagen avslutas i regel med att folk åker tillbaka till någon hyrd stuga eller husvagn. Och över alltihopa svävar en ande i form av Morgan och Ola-Conny, som i sammanhanget väl närmast kan betraktas som lyteskomik.
  • Böda camping är ett annat program som gått under året. Det enda som visas är en massa halvknasiga sommargäster på en camping som även den kan närmast liknas vid en myrstack där alla har sin specifika plats i hierakin. Den med flest värmeljus och gravlyktor utanför tältet/husvagnen vinner.
  • Farmen skiljer sig lite från ovanstående eftersom man här väljer ut lämpliga idioter som ska vara med. Man har lyckats rätt bra detta år med tanke på AK, Paul och Maria som använder sig av ett språk som gör att jag inte skulle vilja se att barn tittar på programmet. Som tur är så finns det några få motpoler i detta program som genom sitt lugn väger upp eländet.
  • Maria och Mindy: Men vad är det som 3:an nu hittat på? Man tar hit 2 flamsiga fruntimmer som får åka runt i Sverige, troligen på 3:ans bekostnad. Programmet är så dåligt att jag bara var tvungen att gå ut. Det finns ju inget underhållningsvärde i att se två blondiner hålla i var sin liten vit hund och fjanta runt. Nej, Usch och fy så dåligt.
  • Tunnelbanan är det sista programmet jag tänker belysa. Ett program som jag verkligen gillar. Eller snarare lider med. Jag lider med alla de trasiga själar som finns i Stockholm ( och säkert på många andra håll också ). Jag lider också med de ordningsvakter som varje dag måste ner i tunnelbanan för att hjälpa och rädda utsatta personer, ibland med fara för sitt eget liv. Samtidigt som jag känner ett enormt medlidande med både väktare och de utslagna så undrar jag vad detta kostar samhället varje vecka. Hur ofta är det inte så att 2 väktare får tag i något som drogat sig för mycket på sprit eller andra droger och därför måste tas omhand av polisen som kör dom till stationen för en massa pappersarbete. Eller, om de är under 18, till Mariapolikliniken för hjälp. Allt detta kostar enorma pengar. Borde man inte satsa ännu mer på att förebygga?

Ja, jag vet, det finns många fler serier och jag vet att det finns en avstängningsknapp. Du ska veta att jag använt denna ofta också. Det som gör mig förbannat är dock att allt detta reklaminansieras. Med andra ord är det du och jag som betalar skiten varje gång vi köper en vara som man gör reklam om på TV. Varenda gång det visas något på dessa kanaler så är det du och jag som betalar för det. Många pengar blir det....

TV
 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

21 februari 2013 17:08

Av de du nämner "tittar vi på" Ullared och Böda camping. Det JAG fascineras över är att man i båda dessa program lyckats hitta en massa "udda" eller "konstiga" människor. Men jag antar att det är ett val man gjort i redaktionen. Att visa upp s.k normala hade inte varit lika roligt.

Farmen tillhör en kategori program jag inte tittar på. Inte heller Robinson som är samma typ. Mobbningstv och tv med intriger och bråk intresserar inte mig.

Maria och Mindy känner jag inte till..

Tunnelbanan har jag sett någon gång och håller med om din analys. Dock sänds dfet samtidigt med kockprogrammet i 4an och då föredrar jag det sistnämnda

112 tittar jag på ibland. Det är ibland inslag från min hemstad och det är ju alltid "kul". Polisernas arbete skildras ibland i mion hemstad

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

22 februari 2013 09:45

Du har så rätt. Ofta verka de verkligen leta efter udda personer. I Ullared så är det Morgan, systrarna från Hofors och några till som hela tiden visas upp i den annars hejdlösa reklam Ullared får.
Böda är bara så beklämmande. Jag fattar inte hur folk vill ställa upp i dessa program. Men de får ju vara med i TV....
Jag tillhör de som såg första avsnittet av Robinsson. De du! Men det var också mitt sista. Har sen dess inte kollat på ett enda avsnitt.
Du känner inte till Maria Montasami och Mindy? Ja inte har du missat något.
Kockprogram har jag slutat titta på. Det har bara blivit för mycket.
Sen har jag ju alltid den fördelen att kunna spela in 3 program och titta på det fjärde samtidigt om jag vill. Det gör att jag kan skippa all reklam. Väldigt praktiskt.

 
Gubbfan

Gubbfan

24 februari 2013 09:14

Men varför tittar ni på sörjan?
Om det inte finns något bra på Kunskapskanalen just då, finns det väl något bättre att göra. Man kan läsa en bok, baka något gott till kaffet, laga lite kläder så man slipper köpa nytt eller t o m ta en promenad.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

24 februari 2013 09:29

Ja du. Det beror på flera saker.
Man måste först kolla på nå´t avsnitt innan man vet vad det är.
Läser massor av böcker
Dricker inte kaffe efter kl 15
Bakar bara matbröd.
Lagar det som går samtidigt som jag kollar på dåliga dokusåpor.
Vill vara lite social med frugan också.
Kan väl inte som kompisen sätta mig i källaren och kolla på sport hela kvällarna och låta frugan sitta uppe ensam med alla serier. Rent generellt ser vi mycket lite på serier.

 
Gubbfan

Gubbfan

24 februari 2013 15:48

Sportprogrammen inkluderas i uttrycket "sörjan".
Sedan tycker jag att det är det synd att begränsa sig enbart till gott matbröd. Det finns ju så många nyttiga sorters mjuka kakor och söta småkakor.
Du kan ju passa på och göra en god toscatårta eller fina bakelser till din fru medan hon tittar på såpprogrammen.

Men du gör mig oroad av det där om inte kaffe efter 15.00
Själv sover jag allra bäst på kväll och natt om jag får i mig en stor mugg kaffe innan läggdags. Gärna med några havreflarn till.
Kommer liksom till ro av kaffet och det söta.
:-)

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

1 mars 2013 15:19

Nja, jag tycker nog inte att sport är sörja. Vi älskar att titta på sport.
Vi försöker också hålla oss till matbröd av den anledning att det andra sätter sig både här och där. Och finns det så kan jag knappt sluta äta.
Ja, det där med kaffe är ett problem. Men det gäller också Cola och svart té. Grönt té går dock bra.
Idag blev det faktiskt kaffe och havreflarn.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 17:42

Har just varit hos dotra och hjälpt henne att hämta tillbaka studsmattan. Samtidigt flyger en annan studsmatta från en annan tomt iväg. Undrar hur många studsmattor som flyger iväg och går sönder en så här blåsig dag? Tänk på att förankra era studs...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:53

I dagens Aftonbladet kan man läsa om en manlig förälder som sökt upp en pedofil som arbetar på en typ av förskola. Han gick hem till honom och slog honom. Nu anmäls han. OK, jag förstår att vi har lagar som ska sköta om sånt, men jag hade garanterat...

Av Pink Ozzy - Torsdag 2 april 09:40

Sveriges största skidanläggningsföretag Skistar släcker ner fr o m i helgen. Andra har dock än så länge sagt att de kommer att ha öppet. Eftersom de inte har förstånd själva borde regeringen gå in och stänga alla anläggningar tills vidare. Läser ock...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 16:02

Det börjar kännas underligt. Att bara åka in till grannstan för att handla eller fika vill man inte gärna göra. Det rör sig också mindre folk ute. För någon vecka sedan hade en affär toapapper till extrapris. 3 paket med 6 rullar i varje för totalt...

Av Pink Ozzy - Onsdag 1 april 13:40

Såg Trolljägarna och blev skakad. Är en plus 60 och borde sett det mesta. Men icke. Hur fan kan vuxna män stöta på småtjejer? Och dessutom visa sina kukar i mobilen. Fattar inte det. Övergår mitt förstånd. Måste ju innebära att de har en psykisk ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se