Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 26 januari 2013

EU betalar fiskare för kasserad fisk

Av Pink Ozzy - 26 januari 2013 09:48

Läser till min stora förfäran att EU betalar fiskare för att de ska färga rödspätta och sedan lämna den till deponi. Allt för att hålla rödspättans pris i affärerna uppe på en hög nivå. Detta händer tydligen även med t ex torsk och andra fiskar.

Dessutom betalar man fiskare för fisk de får upp, men inte vill ha, s k bifångst.

Nu kanske du tänker att det inte rör sig om speciellt mycket. Men då kan jag informera dig om vad som står i dagen Eskilstunakurir. Förra året slängdes 6 ton rödspätta. Totalt slängdes 7213 ton fisk 2012. Under 2011 subentionerades fiskare för att ha kasserad 13230 ton fullt ätbar och bra fisk. Det är m a o 13230000 kg vilket, om alla fick en portion på 250 gram ( vilket nästan är i överkant ) skulle räcka till över 3 miljoner portioner ! ! !

Men det är inte slut med det. Enligt tidningen tar fiskarna upp stora mängder "bifångst". D v s fisk som de inte vill eller får ta in på grund av att t e x kvoterna är fyllda. Så har man t ex fyllt torskkvoten i augusti, men fortsätter att fiska annan fisk så slänger man tillbaka torsken man råkar få med i näten. Tyvärr är det då för sent för bifångsten, efterom den inte klarar sig utan dör plågsamt. Detta rör sig enligt tidningen om "tusentals ton"! ! !

Fiskarna får dock subventioner för detta bortfall.

Detta är ren och skär idioti och borde kunna vara ett fall för att själva EU ställs inför domstol. Finns det då inga som har kraft och förmåga att ta sig an denna uppgift? Det ska ju inte vara möjlig att fisk slängs tillbaka, men att detta subventioneras via våra skattepengar.

Med andra ord betalar vi skatt för att vi ska få betala mer för den fisk vi köper ! ! !

Är detta klokt.

I mitt stilla sinne undrar jag hur man gör med t ex kor och kycklingar? Att det förekommer samma subventioner vad det gäller grönsaker vet vi ju redan. Hela fält med t ex gurka och kål  plöjs ner för att hålla priserna uppe. Allt betalas dock av fanskapet EU.

Håller med engelsmännen föär en gång skull. Skrota EU NU! ! !


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se