Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 13 januari 2013

Polisanmäld

Av Pink Ozzy - 13 januari 2013 09:45

Har du någonsin blivit polisanmäld? Jag har det. Två gånger. Första gången visste jag inte ens om. Jag fick bara ett brev som sa att anmälan var nedlagd. Orsaken var ett missförstånd. Jag hade skrivit ett mejl till en person. Jag skrev på ett sådant sätt så motparten missförstod, eller ville missförstå. Jag tror på det senare. Det sjuka var att jag hade EN tanke med det jag skrev och inte ens TÄNKTE på att det de facto kunde missförstås. Sedan dess brukar jag läsa mina mejl fler än en gång.

Nåja

Den andra gång jag blev anmäld var nu. Fick ryktesvägen höra att så skett och begärde att få ut eventuella handlingar för att kunna bemöta det hela. Ska kanske direkt säga att det som anmälan gäller aldrig har skett. Hur som helst så kallades jag till polisen och fick träffa en mycket trevlig kvinna. Vi pratade om både den påstådda händelsen och om lite annat.

Nu kommer troligen inte heller denna anmälan att få några följder. Men det är inte grejen som retar mig mest. Det som retar mig mest är att polisen ska lägga ner en massa tid och pengar på skit. Själv måste jag betala bilresan dit och även min tid som totalt uppgick till närmare 2 timmar inkl. restid.

Men ärligt: ÄR DET VETTIGT? Här rånad det banker och guldaffärer på löpande band, kvinnor misshandlas och våldtas, barn blir slagna o s v. Och så sitter jag där och tar upp polisens tid. För att inte tala om den tid det måste ta för dom både före och efter mitt besök. Innan allt är skrivet och sitter i arkiv kanske det har gått både 5 och 10 timmar. Ta det gånger 400:- ( som jag tror är en trolig timkostnad för polisen ). Ja då hamnar vi på kanske 2500-5000:- av våra skattepengar. Bara för att en kärring vill djävlas med mig för att jag har sagt åt henne att låta bli att bete sig på ett visst sätt. Men som min chef sa: Det finns folk till allt och just denna person verkar ha mest problem med sig själv.

Nej, jag blir både arg och ledsen över sådan. Arg för pengarnas och resursernas skull och ledsen för att jag inte trodde folk kunde bete sig så. Men, men... Man ska tydligen aldrig sluta att förvånas.

Men som sagt. Ärendet är inte avgjort än. Jag har dock inte delgivits någon misstanke om något. Skönt. Men nu vet jag som sagt hur folk kan känna sig om de blir anklagade för något de inte gjort. Man är ganska hjälplös. Fy fan så hjälplös.

Har du också blivit oskyldig anmäld nån gång? Du kan väl kommentera och tala om hur DU kände dig.

Själv var det ju ju obehagligt. Men när jag väl satt där och kvinnan var trevlig så släppte allt och det var nästan bara trevligt att få prata med henne.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

13 januari 2013 10:53

Eftersom jag inte vet varför du är anmäld kan jag ju inte kommentera om just denna var onödig....
Men rent allmänt kan man nog anta att en massa anmälningar görs för att folk retar sig på vad andra gör.Vill Hämnas. Hoppas att myndigheterna äntligen klämmer åt den där idioten. osv Därför gör en anmälan
Såg på TV en man som gjort anmälan MÅNGA gånger mot högt ljud vid kajen. Han bor nära denna kaj och störs av fiskebåtar. "Stora" enligt honom. 2 dagar i veckan enligt ansvariga myndigheter.

Polisen har ju att avgöra om anmälaren har rätt eller inte. Som tex anmälan mot polisen som härom dagen sköt ihjäl en rånare

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

13 januari 2013 11:07

Såg också det om båten vid kajen. Vad mig beträffar så skulle jag ha tagit tag i en persons arm, vilket jag inte gjort. Jag lovar !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 16 april 10:17

Vill du ha en bra tomattips i dessa odlingsdagar? Många ställer sina små plantor lite mörkt, vilket resulterar i långa och veka stjälkar. Men det kan också vara bra. Ta en mjölkförpackning och klipp av toppen. Ta en vass kniv och gör några Jack längs...

Av Pink Ozzy - Måndag 16 april 10:05

Postnord bluffar om Kinapaketen. Man säger sig ta 75 kronor för att dra in momsen till staten. Nu har tusentals paket skickats tillbaka. Småsaker som kanske skulle bringa in 1 krona eller mindre till staten. Dessutom vet de ju inte värdet av försände...

Av Pink Ozzy - Torsdag 12 april 10:13

Nu får en del föräldrar precis som de vill. Vissa skolor sätter in vakter och det lär bli fler. Eleverna sköter sig inte och lärarna har fråntagits all makt, men har trots det det fulla ansvaret att utbilda. Men inte bara utbilda, de ska, enligt mång...

Av Pink Ozzy - Torsdag 12 april 09:51

Världen är i oro. En utrensning av den syriska presidenten fick abrupt avbrytas när IS startade sitt krig mot allt och alla. Nu, när andra länder hjälpt till, börjar idioten att förgifta sitt eget folk igen. Trump, som jag än när tycker är en stor pa...

Av Pink Ozzy - Onsdag 11 april 09:40

Jag följde en tråd på Facebook och blev både förvånad och förbannad. I vår omgivning händer det dagligen saker där våra barn är involverade. Slagsmål, stöld, förstörelse, uppkäftighet och liknande. När jag följde tråden var svaren nästan alltid att s...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se