Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2012

Av Pink Ozzy - 9 december 2012 10:12

Har fått passa svärmors hund över helgen. En jättefin Cairnterrier. Ute är det snö och iskallt och längs med stigen är det ca 30-40 cm höga snövallar. Dessa vallar är färgade gult efter alla hundar. Jag har inte reflekterat på det tidigare, men när hon ska stannar och lukta på alla gula fläckar så tänkte jag på en sak.

Hundens nos är bara millimeter från det gula kisset och ibland t o m rör nosen den citrongula snön. Och så gör väl alla hundar. 99% av hundägarna tar upp hundskiten, vilket är bra. Att ta bort kisset går inte och är inte heller något krav från mig. Det är vad som händer sedan.

När hundarna sedan kommer in gör de dessutom rent sig med tungan både "fram" och "bak".

Sedan tar husse och matte in sin lilla kelgris och låter den slicka och pussa husse och matte runt hela ansiktet. Jag förstår inte vad de tänker på. Det är ju hur äckligt som helst.

Undrar om de har funderat på hur många bakterier och sjukdomar de får i sina ansikten. Fy fan så äckligt.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 december 2012 10:00

Läser nedanstående i NA.

Mio, tio år, vill vara pepparkaksgubbe när Kanalskolans årskurs fyra på torsdag går luciatåg för hela skolan.
 Men det får han inte. Barnen får inte heller sjunga ”Vi komma, vi komma från Pepparkakeland ...” – och det kommer inte bjudas på några pepparkakor i samband med luciatåget.


Har du hört något så djävla korkat? Vad ska det vara bra för? En del skolor har kyrkförbud och andra pepparkaksförbud. Vad kommer härnäst? Ska vi förbjudas äta ägg till påsk och sluta fira midsommar också? Ska inte Sverige vara Sverige?

Jag är absolut inte rasist, snarare tvärtom. Och just detta är enligt mig en anledning till att bevara våra traditioner. I "min" klass så får de barn med utländsk bakgrund annan mat när det bjuds på fläsk, vilket jag tycker är helt OK. Dessutom så låter vi dom berätta om sina helgdagar när de infaller. Det tycker jag är bra eftersom det bidrar till förståelser för olika människor och kulturer.

Men att förbjuda att någon klär ut sig till pepparkaksgubbe innebär att ma på Kanalskolan helt tappat verklighetsförankringen.

Hur gör dom med dom som är naturligt bruna? Ska de målas vita för att plats i Luciatåget?

Vill du läsa hela artikeln så har du den här:

http://na.se/nyheter/laxa/1.1909703-pepparkaksgubbar-forbjuds-i-luciataget

ANNONS
Av Pink Ozzy - 7 december 2012 14:28

Jaha, då var det fredag igen. En fredag efter en jobbig vecka. Började med att en sjätteklass började tjaffsa redan i början på veckan. Efter 3 dar fick jag nog och tog ett snack med några. Då var anledningen den att de trodde att jag jagade som i en svart bil ! ! ! Jag som aldrig har ägt en svart bil för att jag inte tycker om att se allt damm och för att jag har för mig att den blir varm på sommaren. Dessutom kör jag inte bil till skolan.

Senare fick en kille i en trea en ordentlig smäll av just denna grupp i sexan. Anledningen till varför detta skedde hade även fått mig att ge honom en smäll, men det hör inte hit. Jag lyckades dock lösa det hela med lite smart diplomati så att jag fick bägge MED mig istället för som tidigare ha dom EMOT mig.

If you can´t defeat your enemy, let him be your allied.

Men höjden var dock idag då en förälder sa till sitt utvecklingsstörda barn:" Du behöver inte lyssna på honom. Han är dum i huvudet". Sköna föräldrar det finns. Jag valde mellan att klappa till henne ordentligt, men gick istället iväg. Kan inte slå kvinnor även om de säger idiotiska saker. Men jag kan väl få tänka" Kärringdjävel" i varje fall.

Borsett från dessa och några andra mindre händelser har det varit en kanonvecka ändå. Barn är rätt sköna, eftersom de är så lättlärda. När man tänker tillbaka 1, 2, 3, 4 veckor och märker hur de utvecklas i "min" klass blir jag bara så rörd.

Av Pink Ozzy - 3 december 2012 16:45

Fröken frågade lille Kalle vad han ska bli när han blir stor.
- Jag ska bli en trucker, svarade Kalle.
- Vad gör en sådan då??
- I veckorna kör man Scania och på helgerna går man på vilda partyn, dricker sprit och knullar snygga brudar.
- Nä, sa fröken, det får du ta tillbaka och välja ett annat yrke.
- Jaha, sa Kalle, jag får väl bli lastbilschaufför då!
- Det lät bättre, beskriv vad en sådan gör.
- I veckorna kör man Volvo och på helgerna får man vara i garaget och laga skiten, dricka billig öl och runka................

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se