Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2012

Av Pink Ozzy - 22 december 2012 10:08

Har du också ett Facebook-konto? Har du kollat hur många av dina s k vänner låter dig läsa vad de skriver? Troligen är det många som antingen inte skriver eller låter dig inte läsa vad de skriver.

Själv är jag trött på att finnas med i deras statistik över s k "vänner" och kommer att kasta ut dom. Finns ju ingen anledning att dela med sig och inte få något tillbaka. Och är man inte betrodd att läsa vad de skriver så behöver de inte heller läsa vad jag skriver. Enkelt. Sådana "vänner" behöver jag inte.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 21 december 2012 09:54

Nu stundar åter en jul som gör många väldigt ledsna. Det är alla de som mister en nära anhörig eller vän i en trafikolycka eller i en brand orsakat av ljus.

Du som nu ska ut på vägarna. Tänk på att ha sovit ordentligt och att du är nyktra från både alkohol, tabletter och andra droger. Ta till en extra timme också. Det gör att du kan köra lugnt hela vägen och stanna om det behövs. Ofta har du fru och barn i bilen. Det är en otrolig värdefull last du har ansvar för. Att inte vara utsövd, att vara påverkat eller att inte ta hänsyn till väg och väderlek kan göra dig till en mördare i helgen. Du kanske själv stryker med också.

Och alla ni som har levande ljus. Visst, det är trevligt. Vi kommer själva att ha en massa levande ljus. Se dock till att det ALLTID är någon kvar i de rum där ni har levande ljus. Det tar bara några sekunder från att ett fint julljus kan bli en livsfarlig eld som förstör ett hem och i värsta fall dödar folk som finns i hemmet.

En tredje sak också. När du väl är på den plats du ska vara över julen så tänk på att barnen ser vad du gör. Så om du super till på julafton så se då till att dina barn slipper se det. En nubbe till sillen och lite glögg ska det ju vara, men inget råsupande. TÄNK PÅ BARNEN. Det är DERAS jul.


Sådär, nu sköter vi oss och jag önskar dig


En riktig


GOD JUL
ANNONS
Av Pink Ozzy - 21 december 2012 09:50

Nedanstående filmklipp är blad det vidrigaste jag har sett. älskar du djur med trotts det kan tänka dig att äta en köttbit då och då kanske inte ska kolla på filmen som visar hur man slaktar djur i vissa länder. Kött som sedan kanske t o m hamnar på din tallrik.


Av Pink Ozzy - 20 december 2012 13:36

Det var två göteborgare som var på besök i Stockholm. Efter två dagar i huvudstaden hade de båda gjort slut på sina pengar. När de skulle åka tåg

hem visste de inte hur de skulle betala.

Då sa den ene:


- Vi spelar blinda!


När konduktören kom för att kolla biljetten, så sträckte den ene fram 2 st

biobiljetter. Konduktören sa:


- Dessa kan ni inte åka med.


- Hrm... Vi är båda blinda och bad en

pojke fixa tågbiljetter till oss. Dessa var vad vi fick.

Konduktören tittade misstänksamt på de båda göteborgarna och sa:


- Låt gå för den här gången då.


Konduktören gick därefter in i nästa kupe, där det satt en riktigt

läcker tjej. Han bad henne göra en tjänst, nämligen gå in och visa brösten för de "blinda"

passagerarna.


- Jag tror nämligen inte att de är blinda...


- Inga problem, visst kan jag det! skrattade tjejen.


Hon gick in till männen, drog upp tröjan och lät brösten guppa ut.

Coola, som Göteborgare faktiskt är, rörde de inte en min.


- Nej du, nog är de blinda! sa tjejen när hon kom tillbaka till

konduktören.


- Jag HATAR gratisåkare i mitt tåg! Om du går in och visar lite mer, så får

du åka gratis!


- Självklart!


Så tjejen gick in till göteborgarna igen, drog ner byxorna och blottade hela

sitt kön, varpå den ena mannen sa:


- Nu närmar vi oss Götet för nu börjar det lukta fesk...... :)

Av Pink Ozzy - 20 december 2012 10:06

Enligt en del personer ska domedagen infalla den 21/12-2012 om man tyder mayafolkets kalender. Själv tror jag inte det. Inte heller många andra som har betydligt större kunskap i frågan. De flesta tror dock att det bara rör sig om att mayafolket har räknat ut att de hamnar i en ny era. Ungefär som när vi hamnade i 2000-talet.

Men tänker man efter lite och kollar hur det ser ut i världen så kanske det just är en förändring som börjar den 21/12-2012 . En förändring till det sämre. Vi tar slut på våra resurser i allt snabbare takt. Nästan hela Sydeuropa lever på ruinens brant, Syrien krigar, Etiopien svälter, Nordkorea har råd att skjuta upp raketer, men inte till mat åt folket . Ja det är bara en liten bråkdel av allt elände i världen.

Ser vi till Sverige så fungerar inte SJ som det borde, sjukhusen är överfulla, arbetslösheten är skyhög, ungdomar får inga arbeten, pensionärer får det allt sämre, de arbetslösa har haft samma inkomst i över 5 år och ingen indexökning överhuvudtaget, skolorna drsa med stora ekonomiska bekymmer och mycket mer.

Så nog lever vi allt i en brytpunkt. Kanske är det just början till en helt ny era av massvält och elände på jorden.

Den som lever får se.

Av Pink Ozzy - 20 december 2012 09:52

Sedan några dagar är det upplopp i Göteborg. Tydligen har ett antal ungdomar hängts ut som slampor, horor mm. Det är inte acceptabelt och inget jag nånsin ställer mig bakom. Inte heller att ett antal mycket fega personer eventuellt kapat andras konton eller helt enkelt öppnat konton i andras namn.

Hörde även i morse att det är en stor del av ungdomarna vill att vi vuxna ska föregå med gott exempel. Och det är väl där det brister. Det finns flera bloggar som jag sett kasta mycket skit som världens dyngspridare. Att kalla folk till höger och vänster för både det ena och andra är oftast djävligt lågt.

Men det är väl de som i brist på ord och för att försöka göra sig märkvärdiga mobbar på detta fega sätt.

Jag följer speciellt en blogg som skriva av någon som är över 55 år och som bara sprider skit om allt och alla utan respekt för andra. Han anser sig ha rätt att skriva vad han vill. Vilket jag anser man inte har. Därför har jag också sedan flera år slutat att kommentera hans elaka inlägg på folk. Jag kommer dock inte att lägga ut hans adress här eftersom jag inte anser att han ska ha "gratisreklam".

Men vad är dessa mobbar för personer?

Eftersom jag numera arbetar på en skola har jag kommit på att det är de fegaste, osäkraste och otryggaste personerna som mobbar. De som är säkra i sig själv, modiga och trygga har inget behov av att nedvärdera andra.

SLUTA MOBBA OCH LÄGG INTE UT SKIT PÅ NÄTET!

Av Pink Ozzy - 18 december 2012 15:18

Såg du inspelning från sommarens Diggilooturné där Lasse Holm, Jessica Andersson, Charlotte Perrelli, Lotta Bromé, Markoolio, Thomas Petersson, Magnus Carlsson, The Moniker, Mojje och Magnus Johansson bjuder på en show med musik och humorinslag.

Jag såg den på TV och tänkte att de lyckliga som var där måste ju ha fått valuta för pengarna. Ändå fick vi inte se allt. Ganska fantastiskt att få ett antal bra artister att verkligen bjuda på sig själv.

Min personlige favorit var dock Lotta Bromé som är suverän och alltid ger allt, vad hon än gör. En härlig tjej.

Musik · TV
Av Pink Ozzy - 15 december 2012 11:14

Snart är julen en minne blott. Först ut med att förstöra julen var Kanalskolan i Laxå där barnen förbjöds att klä sig som pepparkaksgubbar, äta pepparkakor och sjunga sånger som sa att de skulle resa till pepparkakeland.

Nu läser jag att Disney ska klippa bort några dockor som råkar ha "fel" färg enligt Disney. Men med all teknik som finns idag bör det ju inte vara något problem att färga om dom, ifall de nu anser att detta är sååååå farligt att ha med en mörk tjej i TV. Jag ser det nästan mer som att trakassera all världens mörka barn. Nu får de inte ens vara med i tecknade filmer.

Sedan ska de även ta bort en farbror som, enligt Disney, ser ut som en Jude. Så judar får inte heller visas på TV. Rasism skulle jag kalla detta.

Jag har sett Kalles jul i över 40 år och aldrig funderat på att farbrorn skulle vara jude. Jag har heller aldrig funderat nedlåtande över att dockan är svart/brun. Vad gör det?

Och om man nu tar bort judefarbror kanske man ska ta bort den kristna jultomten också. Annars blir det väl helt fel .Och en liten fråga bara: Varför får kineserna i filmen vara kvar? Och varför får man slå renar och andra djur med piska?

Redan har flera skolor i landet slutat med att gå i kyrkan vid diverse avslutningar.

Vad kommer härnäst? Ska vi kanske ta bort julskinkan för att muslimer inte får äta gris? Ska vi skippa julgranen för att miljövännerna inte ska bli ledsna? Ska vi sluta i matfrossandet för att de svälter i vissa länder?

Kanske lika bra att skippa hela julen. Ta bort julafton, juldan och annandan helt och när vi ändå håller på så kanske vi ska ta bort jullovet barnen har också.

Och glöm nu inte att sluta äta ischoklad till jul. Den är mörk !

GOD JUL så länge den får finnas kvar.


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se