Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 10 november 2012

FAS 3 kul för mig

Av Pink Ozzy - 10 november 2012 11:17

Jag tillhör dom som djupt ogillar alla de former av konstgjord andning som t ex FAS 3. Det är inte bara FAS 3, utan en mängd bidragsformer som gör att arbetsgivare får mer eller mindre gratis arbetskraft och den arbetssökande en otrygg tillvaro.

Själv bestämde jag mig direkt för att jag inte skulle till någon privat arbetsgivare utan ringde upp ortens rektor. Omgående fick jag ett positivt svar och har nu varit 4 veckor ( + 2 veckor då jag var på semester ) på skolan och trivs enormt bra. Snacka om att hålla på med något som är givande och där du omgående får svar på om du gjort något bra eller mindre bra.

Rektor, lärare, elever och flera föräldrar har uttryckt sitt gillande. Vilket värmer. Tyvärr så kan rektorn inte anställa mig p g a alla sparkrav från de "folkvalda" politikerna. Som tur kan jag svära mig fri eftersom det parti jag röstade på inte tillhör dne regerande röran av makthungriga partier. I denna kommun gör man vad som helst för att spara pengar bara för att visa att man inte höjer skatten. Men fan vad de bedrar sig. Att de sparar nu kastas bara tillbaka till dom i framtiden när ungdomarna inte orkar läsa i skola eller gymnasium, när krossade fönster blir vardagsmat och när olydnad mot föräldrar, lärare och andra vuxna tillhör vardagen i ännu större utsträckning än idag.

Men man får väl hoppas att de som krossar fönster och förstör förstör hos de politiker som är ansvariga för eländet och inte hos de vanliga medborgarna som håller med ungdomarna men inte kan göra annat än att rösta på partier som vill satsa på dagens ungdom.

Men det var ju FAS 3 jag började skriva om. Jo, som sagt så ogillar jag formen men älskar det jag just nu får hålla på med.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

10 november 2012 19:56

Tänk detsamma gör jag. Även jag inom kommunen. I mitt fall ledde det till arbete. Visserligen via bidrag från af, men i alla fall...
Frågor för dig att fundera på: hur gammal är du? Hur länge har du varit arbetslös?
Är du över 55 gäller speciella regler för financiseringen som gynnar arbetsgivaren. Först "särskilt anställningsstöd som ger 85% av lönen dock max 950:-/dag. Dessutom finns ju nystartsjobb.
Det sistnämnda kan man få även under 55+. Nystartsjobb över 55+ innebär dubbla tiden du varit arbetslös dock max 10 år. Vilket i mitt fall skulle innebära till min pensionering även om den skulle höjas till 67.
Men eftersom även jag arbetar inom kommunen kommer det alltid att hänga sparkrav över mig vilket ju gör att inte ens nystartsjobb är en garanti

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

11 november 2012 12:19

Jo jag känner till alla förmåner. Men just nu så föredrar rektorn att få 5000:-/mån i s f att betala ca 15% för mig. Han har höga sparkrav från "våra folkvalda" hängande över sig så jag förstår honom också. Men det hinner ju ändras på 2 år får vi hoppas.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Av Pink Ozzy - Lördag 8 aug 00:34

Jag kan om jag vill,dagligen se antalet unika besökare på min blogg.. NEJ, jag kollar inte upp vilka som kollar överhuvudtaget. Bryr mig inte. Är bara tacksam gör varenda en som orkar läsa det jag skriver om. Eller kan det vars son att berör?;Elle...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se