Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2012

18.000.000 kg fisk och skaldjur köptes av EU för att kastas

Av Pink Ozzy - 10 oktober 2012 15:56

Hur sjukt får det bli egentligen? Här betalar vi EU med dyra skattepengar och vad gör dom? Jo, dom köper upp 18.000 ton fisk och skaldjur med EU:s fiskefond under 2009 – bara för att skickas som avfall för att förstöras.

Varför?

Jo, för att hålla uppe priserna ! ! !

Så vi betalar skatt för att få köpa dyrare mat ! ! !

Det är ju så djävla sjukt så man kan spy åt det.

Den som tog fram dessa siffror var den moderate EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M). Egentligen fantastiskt att en moderat kan räkna ut och delge oss någon som är fel inom EU. Tack för det.

I Sverige handlar det mest om räkor som har köpts upp för att förstöras.

Enligt nuvarande regler fastställer EU:s fiskeministrar lägstapriser och om priserna är lägre går EU:s fiskefond in och stödköper.

Så, varför bara fisk? Varför inte stödköpa SAABar när det som mest behövdes? Eller något annat, där priserna annars blir för låga?

Fisk och skaldjur som köps på detta sätt ska sedan ”tas bort från marknaden” och ”destrueras”. Det betyder att fisken slängs som fiskrens och avfall. Det mesta köps från spanska och franska fiskare.

I Sverige stödköptes och förstördes år 2009 34 ton, det mesta räkor. Sen dess har stödköpen i Sverige nästan helt upphört eftersom priserna ligger klart över lägstagränserna.

Verkar som regeringen och hela EU stödjer allt och alla i s f att alla får klara sig i den konkurrens som råder. Om det ÄR så att fisken är för dyr och ingen vill köpa den av den anledningen eller om de köper för mycket för att den är för billig så får väl marknaden avgöra vad som ska köpas och vad den vill betala för. Det ska inte EU göra med våra skattepengar.

Riktigt USELT.

Men det är inte första gången. Det har också hänt att man plöjt ner grönsaker utan att skörda dom. Ändå har bonden fått pengar. Allt för att hålla uppe priserna.

Inte bara USELT utan också SKANDAL !


 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

10 oktober 2012 16:26

Har för mig att en hel del moderater är mycket skeptiska till EU.
Dock inte partiets nuvarande ledning.
Minns en fd rektor på handelshögskolan som tillhörde nej-sägarna till medlemskap. Som medlem i EU-parlamentet hördes han som starkt kritisk till det hel.
Kommer bara inte ihåg vad karln hette.
Usch!
Gammeln tar en, sa en gubbe till mig en gång.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släp...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något so...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de st...

Av Pink Ozzy - Söndag 20 jan 14:21

Under en längre tid har nu förstörelse, rån, eldning av bilar mm accelererat och NU RÄCKER DET ! Nu tar jag saken i egna händer. Kommer vissa kvällar att befinna mig i betongen och ser jag något får den smaka av batongen. Stannar den frivillig och er...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se