Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2012

18.000.000 kg fisk och skaldjur köptes av EU för att kastas

Av Pink Ozzy - 10 oktober 2012 15:56

Hur sjukt får det bli egentligen? Här betalar vi EU med dyra skattepengar och vad gör dom? Jo, dom köper upp 18.000 ton fisk och skaldjur med EU:s fiskefond under 2009 – bara för att skickas som avfall för att förstöras.

Varför?

Jo, för att hålla uppe priserna ! ! !

Så vi betalar skatt för att få köpa dyrare mat ! ! !

Det är ju så djävla sjukt så man kan spy åt det.

Den som tog fram dessa siffror var den moderate EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M). Egentligen fantastiskt att en moderat kan räkna ut och delge oss någon som är fel inom EU. Tack för det.

I Sverige handlar det mest om räkor som har köpts upp för att förstöras.

Enligt nuvarande regler fastställer EU:s fiskeministrar lägstapriser och om priserna är lägre går EU:s fiskefond in och stödköper.

Så, varför bara fisk? Varför inte stödköpa SAABar när det som mest behövdes? Eller något annat, där priserna annars blir för låga?

Fisk och skaldjur som köps på detta sätt ska sedan ”tas bort från marknaden” och ”destrueras”. Det betyder att fisken slängs som fiskrens och avfall. Det mesta köps från spanska och franska fiskare.

I Sverige stödköptes och förstördes år 2009 34 ton, det mesta räkor. Sen dess har stödköpen i Sverige nästan helt upphört eftersom priserna ligger klart över lägstagränserna.

Verkar som regeringen och hela EU stödjer allt och alla i s f att alla får klara sig i den konkurrens som råder. Om det ÄR så att fisken är för dyr och ingen vill köpa den av den anledningen eller om de köper för mycket för att den är för billig så får väl marknaden avgöra vad som ska köpas och vad den vill betala för. Det ska inte EU göra med våra skattepengar.

Riktigt USELT.

Men det är inte första gången. Det har också hänt att man plöjt ner grönsaker utan att skörda dom. Ändå har bonden fått pengar. Allt för att hålla uppe priserna.

Inte bara USELT utan också SKANDAL !


 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

10 oktober 2012 16:26

Har för mig att en hel del moderater är mycket skeptiska till EU.
Dock inte partiets nuvarande ledning.
Minns en fd rektor på handelshögskolan som tillhörde nej-sägarna till medlemskap. Som medlem i EU-parlamentet hördes han som starkt kritisk till det hel.
Kommer bara inte ihåg vad karln hette.
Usch!
Gammeln tar en, sa en gubbe till mig en gång.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 13 aug 10:08

Nu börjar eländet. Affischer i varje gathörn, valstugor på varje torg, halva Rapport fylld av utsagor, analyser, lögner och löften. Lagom till valdagen är man så trött så man knappt orkar ta sig till vallokalen. Men det ska jag, som alltid. Men jag...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 aug 20:15

Har sedan några år följt en person i chefsposition och blir lite full i skratt. Är man Che bör man stå med bägge fötterna på jorden, vara psykisk stark och inte ha behovet att visa sin förträfflighet. Denna person har numera dryga 2000 ?vänner" på F...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 aug 20:04

Att skjuta handikappade Erik ställer fler och fler frågetecken. Ett tag sas det att det hela berodde på att man jagade en våldsman och att detta föranledde det faktum att man tvingades skjuta en 20-årig kille med down syndrom och en plastpistol med f...

Av Pink Ozzy - Tisdag 7 aug 19:55

Tänkte skiva om skolan idag. Anledningen till det är många. Nyligen krossades ett stort antal fönster i en skola. Varför? Är det ?dom där djävla ungarna" igen? Nej, det var inte dom utan deras föräldrar som hemma vid köksbordet pratat negativt om sko...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 aug 10:22

Nu får väl alla partier ge sig ! Det är väl om ca 1 månad. Det är snustorrt i markerna. Bönderna saknar foder till djuren. Skogen brinner och skogsägarna klagar. Det fattas sjuksköterskor, lärare och poliser. Vad gör våra s k folkvalda då? Jo, man ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se