Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2012

Dagens skola

Av Pink Ozzy - 3 oktober 2012 15:40

Efter några dagar i skolan börjar jag omvärdera lärarna. När det går åt mer tid till att försöka få tyst på ungarna och få dom att sitta still än det går åt till själva undervisningen så är något djävligt fel. Det måste ju vara totalt frustrerande för en lärare att inte kunna få utöva sitt arbete. Det är precis som en murare skulle mura en mur, men varannan sten tar någon bort så han måste lägga dit en ny. Eller en målare som målar, men någon går efter och kladdar lite här och där hela dagarna. Hur kul kan det vara?

OK, många ungar är snälla och rara, men en del är redan i åk 1 störda av dataspel och TV-filmer de absolut inte borde titta på. Men en del har storebröder som låter dom vara med och andra har t o m föräldrar (!) som låter barnen titta på när de spelar Wordcraft och liknande spel. Inte undra på att barnen blir förstörda. Det är många gånger djävligt synd om barnen som får växa upp i "fel" miljö med "fel" föräldrar.

Sedan saknas ordet "RESPEKT" hos väldigt många. Bara de råkar få en lite knuff av misstag sitter smockan i luften. Det går otroligt snabbt. Lärarna har ingen chans att reagera hela tiden på allt. Jag är mycket ute på alla raster, men ser bara en del av det som sker. En del ungar har redan märkt att jag har bra koll och väntar tills man vänder ryggen till.

Ja, även jag hade en illusion att kanske lära barnen något, men än så länge har den mesta tiden gått åt till att tysta ner barn, medla i konflikter och liknande. Vi får hoppas att det beror på vädret eller att det är början på terminen.

Men en sak är helt säkert. Jag är totalt slut när jag kommer hem.

 
 
Gubbfan

Gubbfan

5 oktober 2012 20:08

För många barn i varje klassrum?
För många barn på varje skolenhet?
Vad har vi byggt för samhälle som förstört alltför många barn redan innan de kommer till skolan?
Hur skall lärarna kunna fånga in elevernas intresse och "sälja in" kunskaper, när det redan är alltför fullt av annat i de redan stressade barnhjärnorna?

OK, det finns lugna skolmiljöer med fina ungar och fantastiska lärare här och var i landet. Men vi vuxna gör allt för att förstöra barnen tycks det mig.
I min kommun hade de inte budgeterat för den procent lärarna fick i lönepåslag. Eftersom budgeten tycks vara något heligt, kommer det att bli besparingar på annat inom skolan, för barn får inte kosta något. De skall sitta stilla i bänkarna och tyst och fint tindra med ögonen och insupa lärarens ord, gå ut på rasterna och leka stilla fina lekar, gå till bespisningslokalerna och med glädje och aptit stoppa i sig det som av någon anledning anses som bra mat och framför allt inte kosta så mycket.
Det är ju viktigare att skattemedlen används till ishallar, fina och dyra konsertlokaler i nybyggda kulturhus, samt den alltid närvarande ommöbleringen av nämnder och tjänster.

Vet inte vad man skall göra åt eländet, men kanske skulle politikerna må bra av att tvingas prya ett skolår på en av de skolor de har ansvar för.

Jag ser i alla fall fram mot dina förslag till förbättringar inom skolan.
Jag tror att du kan se det hela utifrån, fast du nu är inne i det hela.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

6 oktober 2012 09:54

Ja du har dina poänger. Jag förstår inte att politikerna ( och del föräldrar också för den delen ) inte förstår att detta är ett enormt slöseri av värde. Får barn en trygg uppväxt och bra skolmiljö kan de sedan också arbeta och försörja oss gammlingar. Men om de inte får den chansen så är det sedan försent att rätta till misstagen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 08:45

Mellan 1985 och 2000 åkte jag 1-2 gånger varje vinter till fjällen med familjen. Julen var given, men även vissa år i mars. Över 60 mil på hala och snöiga vägar. En gång fick jag en ordentlig sladd 3 mil hemifrån. Hade jag fått möte i denna kurva had...

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 april 10:11

Ledsen mina vänner, men att rösta om juridisk könstillhörighet är bara larv i mina ögon. Det man röstar om är ifall en homosexuell ska få kryssa i  ett M eller K på diverse papper. Innebär också de får gå på toaletten för kvinnor fast de fysisk är mä...

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 april 09:10

Nu har Skyttedal och Emanuel bildat Folklistan. Ett parti utan ideologi. Däremot har de en enda tanke och det är att få så mycket pengar som det bara går från statskassan, d v s dina skattepengar. Försett antal år sedan roffade t ex Emanuel åt sig fl...

Av Pink Ozzy - Tisdag 16 april 09:02

God morgon vänner till en sen vår. Känns inte då spännande att gå ut. Jag har bestämt mig att gå ut 1-3 timmar om dan och arbeta med blommor, rabatter, trädgårdslandet eller något annat som behöver göras på tomten. Om jag kan vill säga. Just nu går i...

Av Pink Ozzy - Måndag 15 april 20:26

Jag blir riktigt arg på de blåbrunas rena lögner för att man vill tysta oppositionen. Man påstår att man har minskat inflationenen. En ren lögn. Inflationen höjs och sänks på order hur inflationen rör sig runt om i världen. Det har regeringen inte ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards