Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2012

Dagens skola

Av Pink Ozzy - 3 oktober 2012 15:40

Efter några dagar i skolan börjar jag omvärdera lärarna. När det går åt mer tid till att försöka få tyst på ungarna och få dom att sitta still än det går åt till själva undervisningen så är något djävligt fel. Det måste ju vara totalt frustrerande för en lärare att inte kunna få utöva sitt arbete. Det är precis som en murare skulle mura en mur, men varannan sten tar någon bort så han måste lägga dit en ny. Eller en målare som målar, men någon går efter och kladdar lite här och där hela dagarna. Hur kul kan det vara?

OK, många ungar är snälla och rara, men en del är redan i åk 1 störda av dataspel och TV-filmer de absolut inte borde titta på. Men en del har storebröder som låter dom vara med och andra har t o m föräldrar (!) som låter barnen titta på när de spelar Wordcraft och liknande spel. Inte undra på att barnen blir förstörda. Det är många gånger djävligt synd om barnen som får växa upp i "fel" miljö med "fel" föräldrar.

Sedan saknas ordet "RESPEKT" hos väldigt många. Bara de råkar få en lite knuff av misstag sitter smockan i luften. Det går otroligt snabbt. Lärarna har ingen chans att reagera hela tiden på allt. Jag är mycket ute på alla raster, men ser bara en del av det som sker. En del ungar har redan märkt att jag har bra koll och väntar tills man vänder ryggen till.

Ja, även jag hade en illusion att kanske lära barnen något, men än så länge har den mesta tiden gått åt till att tysta ner barn, medla i konflikter och liknande. Vi får hoppas att det beror på vädret eller att det är början på terminen.

Men en sak är helt säkert. Jag är totalt slut när jag kommer hem.

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

5 oktober 2012 20:08

För många barn i varje klassrum?
För många barn på varje skolenhet?
Vad har vi byggt för samhälle som förstört alltför många barn redan innan de kommer till skolan?
Hur skall lärarna kunna fånga in elevernas intresse och "sälja in" kunskaper, när det redan är alltför fullt av annat i de redan stressade barnhjärnorna?

OK, det finns lugna skolmiljöer med fina ungar och fantastiska lärare här och var i landet. Men vi vuxna gör allt för att förstöra barnen tycks det mig.
I min kommun hade de inte budgeterat för den procent lärarna fick i lönepåslag. Eftersom budgeten tycks vara något heligt, kommer det att bli besparingar på annat inom skolan, för barn får inte kosta något. De skall sitta stilla i bänkarna och tyst och fint tindra med ögonen och insupa lärarens ord, gå ut på rasterna och leka stilla fina lekar, gå till bespisningslokalerna och med glädje och aptit stoppa i sig det som av någon anledning anses som bra mat och framför allt inte kosta så mycket.
Det är ju viktigare att skattemedlen används till ishallar, fina och dyra konsertlokaler i nybyggda kulturhus, samt den alltid närvarande ommöbleringen av nämnder och tjänster.

Vet inte vad man skall göra åt eländet, men kanske skulle politikerna må bra av att tvingas prya ett skolår på en av de skolor de har ansvar för.

Jag ser i alla fall fram mot dina förslag till förbättringar inom skolan.
Jag tror att du kan se det hela utifrån, fast du nu är inne i det hela.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

6 oktober 2012 09:54

Ja du har dina poänger. Jag förstår inte att politikerna ( och del föräldrar också för den delen ) inte förstår att detta är ett enormt slöseri av värde. Får barn en trygg uppväxt och bra skolmiljö kan de sedan också arbeta och försörja oss gammlingar. Men om de inte får den chansen så är det sedan försent att rätta till misstagen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släp...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något so...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de st...

Av Pink Ozzy - Söndag 20 jan 14:21

Under en längre tid har nu förstörelse, rån, eldning av bilar mm accelererat och NU RÄCKER DET ! Nu tar jag saken i egna händer. Kommer vissa kvällar att befinna mig i betongen och ser jag något får den smaka av batongen. Stannar den frivillig och er...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se