Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 29 september 2012

Första FAS3-dagen

Av Pink Ozzy - 29 september 2012 09:35

Jaha, då var den första FAS3-dagen avklarad. Som du, som följer min blogg vet, tycker jag absolut inte om FAS3 som "fenomen" utan hoppas att det snart byts ut när vi byter regering om 2 år.

Trots det måste jag säga att jag hade en toppendag igår och kommer att få många fler toppendagar framöver. Anledningen är att jag, när jag visste att FAS3 närmade sig tog kontakt med ortens rektor för att fråga om en FAS3-tjänst.

Jag bled direkt välkommen och har nu börjat med att vara hos barn i förskoleklass ( 6-årsverksamheten ) samt årskurs 1. Dessutom är jag ute på alla raster lågstadiet har. Jag ska arbeta i 6 timmar per dag. Det kommer dock troligen att bli lite mer vissa dagar och lite mindre andra. Vi får se.

Men det som hände var att jag fick kontakt med massor av barn. Glada, ledsna, arga, envisa, spralliga, nervösa, trötta och en mängd andra barn. En del kom direkt och skulle hålla mig i hand under rasterna. Andra ville sparka lite fotboll.

Det som också förvånade mig att det går åt så mycket av lärarnas tid till annat än att undervisa. Att förmana barnen att sitta still, vara tysta o s v tar enorm mycket tid av lärarnas kapacitet.

Det tog inte så lång tid innan attityden från barnen mot mig blev en annan. Jag är också envis och har regler som jag håller mig till. När de väl märkte det och när de märkte att jag gärna hjälpte dom och respekterade dom så ändrade dom sig. Inte alla, men fler och fler under dagen. Jag tror att fler kommer att ändra sig framöver. Alla kommer jag inte att nå eftersom de troligen redan är för förstörda av TV-spel, Video, trasiga hemförhållanden, fulla föräldrar och annat. Men även de kommer nog att bli lite annorlunda när de lärt känna mig och när de vet att alla är lika värda i mina ögon.

För en sak håller jag stenhårt på. ALLA är i mina ögon lika värda. Är det något strul med en liten kille eller tjej som går i förskoleklass eller ettan, tvåan eller trean så är det oftast inte fel på barnet utan på föräldrarna. 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

29 september 2012 21:37

Låter som om ungarna i alla fall har haft tur. Även om jag inte gillar FAS 3 så har det gjort att några har fått en vuxen till att ty sig till.
En stor människa som de kan lita på.
Men det är klart, nog borde vi ha råd att satsa på en massa vuxna som får betalt, inte bara nådepengarna i FAS 3.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

30 september 2012 09:20

Jag tror att fler manliga vuxna skulle få skolan på fötter igen. Men inte som vakter utan som män de kan fråga, män de kan få tröst av, män som sätter gränser, män som de har respekt för. Då menar jag inte en dokmatisk respekt utan en ömsesidig respekt.
Jag vet inte vad du menar med "stor människa", men dryga 120 kg inger ju en viss respekt, men även förhoppningsvis trygghet. Det gäller att ge varje barn ett leende. Då ler de ofta tillbaka.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se