Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 17 september 2012

Höst hos mig

Av Pink Ozzy - 17 september 2012 10:02

Efter att ha kollat igenom dagens tidningar och inte funnnit något som upprör mig mer än normalt så tänkte jag blogga om hur det är just nu. Hösten börjar komma. Duggregn i dag. Igår klippte jag gräset, gamla hallonkvistar och häcken på husets framsida. Det mesta lägger jag i landet så länge. Lite senare i höst ska jag gräva runt i mina 3 komposter och då lägger jag också det jag klipper nu in i en av komposterna. Det blir sedan fantastisk jord.

Dagligen får jag plocka björnbär. Det blir 0,5-2 dl varje dag. Lite hamnar i filen och resten i frysen.

Funderar på hur jag ska skydda min grönkål från rådjuren i år. Förra året försvann allt grönkål någon dag innan jul. Skittråkigt.

Det är en hektisk tid nu. Både i trädgården, men också i skogen. Lingon ska plockas och det är otroligt mycket svamp i skogarna i år. Ganska mycket svart trumpetsvamp har redan torkats och mer ska det bli. Knatareller i mängder ligger i frysen. Såg att de tog 130:-/kg. Tur man har nära till skogen...

Sen ska fröer tas om hand också. Det är ringblommor, ballongblomma, digitalis och mycket annat. Värsta frön är Lobeliafrön. De är så djäkla små så de nästan inte syns.

Jag har en vinplanta också. Klasarna är många men små och börjar att bli klara. Barnbarnen tycker det är kul att äta dom. De tycker för övrigt att det alltid är kull att komma till morföräldrarna på sommaren. Det börjar med jordgubbar och smultron. Sen äter dom krusbär, röda vinbär och körsbär. Sen blir det björnbär och vindruvor. Dessutom slinker det ner ett äpple då och då. Det är bättre de äter frukt och bär än lördagsgodis och fredagsmys.

Hade tänkt att kapa lite av vårt körsbärsträd, men motorsågen är för tillfället sönder. Jag klipper ner en del blommor istället. Men jag klipper dom inte helt ner utan bara så att 50-100 cm blir kvar. Det klipper jag ner i vår istället. Det ser både lite trevligare ut om det finns kvar något i landen och sen mår växterna bättre av det också.

Ja, så är det hos mig på hösten. Fullt upp. Men kul är det.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

18 september 2012 19:44

Är det inte benmjöl man skall använda mot rådjur.... eller är jag helt ute nu?

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

19 september 2012 09:26

Jag har provat med allt möjligt. Min frus morfar klippte ut frigolitbitar som såg ut som rumpan på ett rådjur och satte fast dom på pinnar. Han menade att gådjuren skulle ta det för ett bortspringande rådjur. Men jag kommer inte ihåg om det funkade. Jag har själv provat en produkt som heter "Rådör" och som finns i en liten glasburk. smetade in en del stenar med det. Slarvarde dock förra vintern. året innan verkade det dock funka. Luktar lite som beck som man också kan använda mot mygg. Lite åt kåda och tjära. Gäller inte få det på händerna. Det är svårt att få bort.
Men nu har jag köpt ett nät på ÖB som jag ska trå över grönkålen på något vis.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se