Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2012

Av Pink Ozzy - 18 augusti 2012 09:47

För mig är Assage en liten feg skit. Tänkte först inte ge mig in i debatten, men kan nu inte hålla mig. Assage har genom Wikileak släppt en massa dokument och filmsnuttar. Filmerna visar bl a det faktum att amerikanska soldater skjuter när de inte borde och dessutom på civila. Hade Assage stannat just vid detta att visa dessa felaktigheter så hade jag kunnat acceptera det hela. Men han går vidare och visar upp 1000-tals dokument av de mest skiftande slag. Dokument som i förlängningen kunnat utlösa krig och som troligen bidragit till försämrade relationer mellan islamister och kristna. Helt onödigt.

I och med detta så måste han ju ha gjort en riskbedömning. D v s han måste, om han inte är helt korkat, kalkylerat vad som eventuellt kan hända om hansläpper ut dokumenten. Med andra ord tog han en kalkylerad risk. Gör man detta så vet man också att följderna kan vara positiva eller förödande. Beror helt på "brottets" art.

Nåväl. Det som sedan händer är att han anklagas för våldtäkt. Jag säger inte att han utförde våldtäkten, men tror på ordspråket "ingen rök utan eld". Bara misstanken gör dock att han sjunker ordentligt i anseende hos mig. Skulle han sedan dömas så skulle han sjunka till bottennivåer. Och det är där skon klämmer tror jag. Han är inte rädd för att utlämnas till USA. Han vet att detta inte får ske utan Englands godkännande. Han vet också att om han i hemlighet utlämnas skulle detta vara förödande för USA´s relation med omvärlden. Nej, lille Assage är rädd för att hans namn ska förknippas med en sippel horkarl och våldtäktsman. Tänk om det visar sig att han de facto HAR våldtagit kvinnorna. Då kommer ju omvärlden att straffa honom precis som jag skulle göra.

Skulle han däremot INTE ha våldtagit kvinnorna så vore det ju lätt för honom att åka till Sverige och bevisa sin oskuld. Själv skulle jag ju hellre bevisa min oskuld i en våldtäktsdom och vara en "hjälte" som lämnat ut hemligt material än att jag våldtagit kvinnor. Som jag ser det har dock många höjt Assage till skyarna och nästan anklagat kvinnorna för lögnare. Skulle du vilja att någon anklagade din dotter för lögnerska om hon verkligen hade vblivit våldtagen? Sen kan ju jag liksom du fundera på hur en liten skit som Assage skulle kunnat våldta två kvinnor utan att de kunnat värja sig. Men det är ju rättens sak att avgöra.

Av Pink Ozzy - 18 augusti 2012 09:38

Den här veckan är ägg farliga.

1 ägg om dagen sägs nu vara lika farlig som 20 cigaretter om dagen.

Känner du ingen snacket? Jodå, det har kommit sådana larmrapporter med jämna mellanrum och med lika jämna mellanrum har det kommit rapporter om att ägg är av godo.

Här sitter det en massa forskare världen runt och många med statliga anslag och larmar och dementerar och larmar och demeterar. Kan de aldrig bestämma sig hur de ska ha de?

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2012 15:20

Håller Euron på att dö? Ja, frågan är inte konstig på något sätt. Grekerna har aviserat att de kanske lämnar och Spanien likaså. Nu säger den finske utrikesministern Erkki Tuomioja att Finnland måste vara beredd på at lämna Euron. Euron har dessutom fallit kraftigt mot t ex den svenska kronan. Efter att fått betala kring 11.50 kostar en Euro nu kring 8.50 Något som egentligen inte är bra för vår exportindustri på lång sikt. Än så länge har man ofta avtal med en indexreglering.

Det roliga i kråksången är dock att vår finansminister nu slår sig för bröstet och vill påskina att det är hans och Allliansens förtjänst att kronan är stark. Herr Borg som så gärna ville ett Sverige skulle gå med i Eurosamarbetet. Jag rästade nej till Euron. Det gjorde INTE herr Borg. Därför tycker jag att det är stor hyckleri av Alliansen att försöka göra gällande att det hela är deras idé och deras förtjänst. Nej, förtjänsten beror på oss som aldrig ville ha skiten.

OK, jag har rest och reser mycket. Så visst är det praktiskt att ha en valuta. Tidigare fick man lägga småpengarna i en kopp efter varje resa. Där ligger fortfarande pengar som numera är ogiltiga. Eller är det? De kanske går att använda snart igen. Vem vet.

Av Pink Ozzy - 17 augusti 2012 15:05

Titta på denna film som tar 15 minuter. Den berör och den visar att vi vuxna ska bry oss om våra barn. Även när vi tror att de klarar sig.

Nej, Inte en till.

En film från Polisen som berör och manar till eftertanke. Tänk på att det fredag just idag.  

Av Pink Ozzy - 16 augusti 2012 10:15

Såg en fantastisk fin film av dokumentärfilmaren Erik Strömdahl får kontakt med Hans-Erik Norberg. Efter en barndom präglad av sjukdom, misshandel och mobbning har Hans-Erik helt enkelt beslutat sig för att inte ha kontakt med andra människor. Han isolerar sig i sin lägenhet i Fittja. En genomsnäll kille som hatar mobbare och sin döde farsa. Han så åt Hans-Erik att han skulle akta sig för flickor. Något han tyvärr också gjorde. Filmen visar händelser från det första mötet med filmteamet och framår.

Jag vill inte gå händelserna i förväg, utan vill att du kollar på SVT PLay ( vilket måste ske inom 28 dagar från den dan jag skivit detta ) eller på reprisen som går idag torsdag klockan 16.40 En mycket sevärd film om ett människoöde.

TV
Av Pink Ozzy - 15 augusti 2012 09:32

Nu har Patrik Sjöberg haft premiär på sitt egna program "Patrik möter". Såg en del skriverier innan och hade vissa förväntningar på programmet. Kan dock, efter att ha sett första programmet med Kajsa Bergqvist säga att det var mycket snack och lite verkstad. M a o ett skräpprogram i mängden. Här går en f d höjdhoppare runt med en annan f d höjdhoppare och småpratar lite om än det ena än det andra. Någon klar linje saknas. Patrik, sin vana trogen, pratar på i sin vanliga stöddiga och lite överlägsna stil.

Och sen detta eviga tjat om Holm vs Sjöberg, Medaljer vs Världsrekord. Så här är det lille Patrik. En OS eller VM-medalj kan ingen ta ifrån dig ( så länge du inte har dopat dig ).

Ett OS-guld kan t o m bara tas en gång vart fjärde år. Det är DÅ och just DÅ du ska vara på topp och hoppa högre än de övriga. Om sen det övriga fältet stannar på 2.20 så spelar det ingen roll om du gör 2.23 eller 2.42 Du vinner din medalj.

Ett Världsrekord däremot kan du slå 8 dagar på en vecka. Du slår det i regel just den dan som både du, vädret och annat stämmer överens.

Sen snackar vi lite dopning. Enligt mitt tyckande var ditt rökande, krökande och kokainanvändande under din tid också en form av dopning. För om du inte hade gjort detta hade du aldrig tagit vare sig medaljer eller de höjder du så gärna skryter om.

Om nu Patrik tror han är en förebild så kan han glömma det. Han är en dopad f d höjdhoppare som nu är utan pengar och måste genom böcker, TV och andra framträdanden skrapa ihop sitt dagliga levebröd.

Visst, både jag och halva Sverige hurrade när Patrik tog 2.42 Men vi hurrade ännu mer när Holm vann OS-guld. Något som Patrik aldrig lyckats med. Det grämer honom otroligt mycket och därför måste han hela tiden tjata om det världsrekord han inte längre innehar.

Dessutom undrar jag varför programmet handlar lika mycket om Patrik som om Kajsa. Vem som var programledare fick man ju nästan fundera på. Sitta och häva i sig vin kan vilken idiot som helst. Det är väl inget märkvärdig.

Och snacka om C-produktion. Undrar hur många gånger man fick se andra kameror i bild och hur många gånger var det inte någon bakom kameran som snackade eller lät mobilen tjuta. Nej, en riktig flopp var programmet.

-----------------------------------

16/8:

Har nu sett avsnitt 2 med Stefan Schwartz. Programmet var något bättre, men får bara betyg 2 av 5.



Sport · TV
Av Pink Ozzy - 14 augusti 2012 10:14

Jag tycker att det är lite konstigt. Det finns ett väldigt fåtal i Sverige som är riktigt religiösa. Visst, många tillhör svenska statskyrkan, men många vet knappt vad gud är trots det. Det är betydligt färre som går i kyrkan än på en fotbollsmatch. Men ändå tycks de religiös hålla sig framme.

Kolla mina senste inlägg:

Kristendom vs Islam fick 2 kommentarer från hjelt okända och nya kommentatorer.

Ett tack till terrorister m fl var det ingen som brydde sig om.

Inlägget om Vitrysslands president kommenterades inte heller.

Kvällstidningarnas brist på proportioner var det ingen som noterade.

Zlatans ligadebut kommenterades inte heller.

Respekten för människan tycks ingen bry sig om.

Mitt önskemål om att se Pia Sundhage som förbundskapten kommenterades av en gammal bloggvän.


Ja, så ser det ut. Visserligen har mellan 30 och 45 tittat på bloggen varje dag, men tydligen så engagerar inte inläggen folk i allmänhet. Eller har folk blivit så blassé på allt skit som händer i världen så man bara inte orkar bry sig? Hur som helst är det ju sorgligt, för om man fick en massa kommentarer så skulle jag och andra förstå att det är något som engagerar folk. Men konstigt nog tycks religion vara något som engagerar de religiösa att kommentera. Inget annat.

Av Pink Ozzy - 13 augusti 2012 10:15

Vi har många islamofober i vårt land. Själv är jag sedan lång tid ateist eftersom jag har insett att det
finns makthavare snart sagt överallt som skjuter olika religioner framför sig för egen vinnings skull. Du menar jag inte bara islamska ledare som hetsar sitt folk mot de kristna utan också många kristna ledare som gör precis likadant. Obama och hela USA tycker ju att det bara finns en gud och de som avgudar den islamska tron har sin gud. Sen finns det förstås en djävla massa utbrytargrupper på båda sidor. De kristna har ju t ex protestanter, katoliker, ortodoxa, pingstvänner, Jehovas, m fl. Många i väst tycker kanske att islam är konstigt och udda. Detsamma tycker islamister om oss. Men det är uppfattningar de fått från sina ledare och präster. De flesta i både “öst och väst” vill bara leva och inte kriga.

Det konstiga är att de kristna bara tycker illa om Islamister. Men har de då glömt Utöja? Eller varför inte kolla på det här sjuka inslaget med Carola.

Så snacka inte så mycket om att kristna skulle vara bättre än någon annan religion.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards