Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2012

Av Pink Ozzy - 26 augusti 2012 10:09

Första gången jag hörde talas om Clarolina Klüft var när hon vann junior-VM i 5-kamp. Jag undrade vem sjutton som var så bra i Sverige. Men efter den vinsten vet ju alla hur det har gått. OS-mästarinna, 3 VM-guld talar sitt tydliga språk. Sen finns det dom som anklagade henne för att spexa och larva sig för mycket på arenan. Jag tror det bara är avundsjuka. Nu är det Bolt som spexar och då är det tydligen OK. Själv tycker jag bara att det är kul och håller sporten på den nivå den ska vara. Det är dessa artister som gör sporten populär. Det är såna idrottare som Klüft och Bolt som fyller arenorna.

Så jag tar hatten av för en av Sveriges genom tiderna absolut bästa idrottare alla kategorier.  En idrottare som i prestation kan mäta sig med de största internationella stjärnorna. Där kommer hon alltid att bli ihågkommen. Lycka till i framtiden Klüftan.


Av Pink Ozzy - 25 augusti 2012 10:43

Nu skrivs det i tidningarna att USA har krävt att England ska storma Ecuadors abassad för att ta fast Julian Assange. Det är ju helt sjukt. OK, jag gillar inte Assange och jag vill att han ställs inför rätta i Sverige för de våldtäkter han anklagas för. Jag har inte heller något emot att han sedan utlämnas till USA för att ställas inför rätta för de brott USA anser att han har begått.

MEN, man får ALDRIG på så enkla grunder storma ett annat lands ambassad. Vad händer nästa gång? Ska Vitryssland storma Sveriges ambassad i Vitryssland.

Eller ska det vara fritt fram att storma andra länders ambassader när det passar någon. NEJ! Ambassader måste få vara en fristad för alla. Visserligen kommer det alltid att finnas skitländer som Ecuador som släpper in vilket drägg som helst, men det måste vi ha överseende med. Annars är vi ute på en mycket farlig väg där länder stormar andra länders ambassader för att till exempel storma för att få tag i dissidenter eller flyktingar. Det vore att ta stora kliv bakåt i vår strävan att alltid låta demokrati gå före diktatur och andra odemokratiska regimers tänkande.

Av Pink Ozzy - 25 augusti 2012 10:16

Nu funderar regeringen om köp av upp till 60 nya JAS Gripenplan. Men varför ska vi ha så många plan i vårt försvar? Jo, för att regeringen tror att det minskar arbetslösheten. Så man bygger och köper något som man egentligen inte har nytta av bara för att visa upp bra sysselsättningssiffror och för att då och då skicka några plan till Libyen eller andra oroshärdar. För inom Sveriges gränser behövs inga supermoderna plan.

Det är bara nys. OM det händer någon typ av krigshandling så blir det i s f en terroristhandling. Och den bekämpar man inte genom att vi har 60 supernya JAS-plan.

JAS betyder ju Jakt, Attack, Spaning. Jaha, då undrar jag vem de ska jaga och attackera? Spana längs kusterna kan de väl göra, men för det krävs ju inga snabba plan. Det kan man göra med enklare plan och högeffektiv radar.

Vi har ju ingen farlig röd ryss längre som kommer med ubåtar och flyg. Spioner finns det säkert, men de hittar man inte heller med miljardplanen.

Så det hela är BARA för sysselsättningen. Men tro nu inte att så många ungdomar får dessa jobb. Att bygga ett JASplan kräver mycket kunskap och hög kompetens inom branschen. Jag har själv jobbat med JAS-detaljer och vet vad det handlar om.

Men nu har vi en regering som ska gå till val nästa år och vill behålla makten till varje pris. Ja då öppnar de plånboken på vid gavel och låter alla ta del av kronorna. Sen är det tvärstopp i tre år efter valet igen.

Av Pink Ozzy - 24 augusti 2012 10:08

Skådisen Ulf Brunnberg har klantat till det - igen- ordentligt. Han anser att häktesmordet på vakten Karen Gebreab på en fängelsegård är feministernas fel. Detta säger han i tidningen Slitz. Mark Levengood är snabbt framme och twittrar:

– Om man kastar om bokstäverna i "Ulf Brunnberg" så blir det "Tjoflöjt, vad tomt det är på vinden", twittrar Mark Levengood.

Och många andra har liknade twitterkommentarer. Brunnberg anser också att kvinnor inte ska bli poliser och brandmän. Suck!!!!

Vad jag har hört genom åren är att kvinnor får göra precis samma uttagningsprov som männen för att få jobben. Så de har inga fördelar där. Så klarar de proven ( både i teori och praktik ) så har de fan rätt i att få jobbet också. Säger sig ju självt. Som polis kan det ibland t om med vara en fördel. Visserligen har de kanske inte samma styrka som en man i alla lägen, men kan nog kompensera detta med ett annat lugn och det faktum att deras tålamod och kvinnlighet gör att män inte ger sig på dom. Kommer det en manlig polis kanske buset vill slåss. Kvinnliga poliser kanske har bättre koll på vilka de klarar och vilka de kanske inte klarar och istället tar det lugnare, vilket kan vara till fördel för alla inblandade.

Spelar ingen roll vilket arbete det gäller. Klarar kvinnan de uppsatta kraven och eventuella proven ska de behandlas precis lika som männen. Helt klart. Allt annat är bara nonsens. Men å andra sidan har ju Brunnberg mest spelat i nonsensfilmer som Jönsonligan m fl. Är väl det enda han klarar av. Seriösa roller är han ju bevisligen inte så bra på. Inte heller att i alla lägen uttala sig seriöst.

Av Pink Ozzy - 24 augusti 2012 09:50

Om 8 minuter ska Breiviks dom tillkännages. Alla väntar utom jag. Jag tycker bara de ska släppa ner honom i en djup källare och kasta bort nyckeln. Nån som inte har respekt för det mänskliga livet har inte min respekt att få leva.


Om du inte har empati

ska du aldrig bli fri

Du ska sitta fången livet ut

och aldrig mer få komma ut

Breivik är ett djävla as

Och i hans huvud är det totalknas

Om du inte låter andra leva

ska du för evigt i morker treva

Vi hatar dig du sjuke man

Vi hatar dig så mycket vi kan

                                         (Pinkozzy 2012)


Av Pink Ozzy - 20 augusti 2012 09:50

Via en annan bra blogg har jag hittat till Shedlight.bloggplatsen.se som är en så enorm bra blogg. Saklig och utan större överdrifter belyser bloggerskan ( tror det är en hon ) de missförhållanden som finns i samhället på ett fantastiskt bra sätt. En blogg jag kommer att länka till och en blogg jag kommer att följa framöver.

Jag har för övrigt gått igenom min länklista och rensat och lagt till. Gamla bloggar som inte finns mer är borta och några nya har tillkommit. Vill du också att jag länkar till dig så får du gärna höra av dig. Observera dock att rasistiska, sexististiska bloggar och bloggar som mobbar eller saknar substans inte länkas till.

Av Pink Ozzy - 19 augusti 2012 10:19

Äntligen ett parti som står för en FAS3-avveckling. Läs mer på Aftonbladets nätupplaga. Detta förhatliga FAS 3 som hittar på konstgjorda arbeten som nästan aldrig leder till ett arbete, utan bara till ökade kostnader i form av resor för den arbetslöse samt ökade vinster för företagen som får billig arbetskraft.

Men så är det väl när vi har en högerregering som utger sig för att vara "det nya arbetarpartiet". Men för alla er "arbetare" som trodde att det var ett parti som skulle stötta oss kan jag bara säga att det dom menar med arbetarparti är att alla ska pyssla med något. Helst med lön som betalas av A-kassan eller Arbetsförmedlingen. Om de dessutom får någon som går på FAS3-bidrag så erhåller arbetsgivaren 5000:-/månad. Vilket är ca 50% av det maxbelopp du kan få ut netto vid en arbetslöshet som sträcker sig längre än 1 år. Denna idioti som FAS 3 innebär tar endast bort jobb från dom som är arbetslösa och annars skulle få jobbet till ordinarie lön. "Arbetarpartiet" Moderaterna borde nog ändra namn till "slavpartiet" Mderatierna.


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards