Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2012

Har en del tappat respekt för det mänskliga livet helt och hållet?

Av Pink Ozzy - 11 augusti 2012 10:14

Läser med stor bedrövan dagens tidningar och undrar om vi helt tappat respekten för det mänskliga livet. Respekten för barn och kvinnor och respekten för ett "nej". Här några rubriker från idag:

  • En yngre man dödad i knivbråk i Skogås.
  • Kvinna våldtagen i Upplands Väsby.
  • Spädbarn hittat död i Halmstad - troligen mördat.
  • 51-åring sköts till döds
  • Misshandlade sin 102-åriga mamma
  • 5 bränder i Göteborg tros vara anlagda
  • 3 syskon våldtagna av styvpappa

Ja, det är lite av dagens skörd i tidningarna. Är det inte bedrövligt och sorgligt att vissa personer inte respekterar andras liv och sätter sig over lag och ordning. Verkar som vi borde sätta till större resurser för denna typ av brott. Men det verkar samtidigt som att hela samhället har blivit slappare. Vi har 30km-gräns på vår ort. Mopeder och andra skiter fullständigt i det. Hundägare har sina hundar lösa trots att det inte är tillåten. En del hundägare tar inte heller upp skiten efter sig. Handicapparkeringar används av alla och framförallt att de som INTE har något handicap. Fick stå och vänta mitt i gatan för någon dag sedan bara för en lastbilsförare skulle lasta av varor och orkade tydligen inte att ställa sig 15 meter längre bort så att bilarna kommer förbi. Så verkar det vara idag. Bara jag, jag, jag. Bara JAG får göra som JAG vill. Nu kanske du tycker att det är småsaker som jag räknade upp, men dessa småsaker gör att gränsen för det tillåtna sakta flyttas fram och resulterar i de 7 händelser jag poängterade ovan.

Så respekten för varann tycks inte finnas. OCH DET STÖR MIG DJÄVLIGT MYCKET!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:21

Tittar du på Hollywoodfruar? Du säger väl nej som alla andra fast du tittar ändå. Själv tittar jag samtidigt som jag spelar på paddan. Det som förvånar mig mest är att kärringarna inte själva vet hur mycket vi skrattar ÅT dom. Jag tänker så här... A...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:13

Jag var ju sjukskriven ett bra tag innan jag pensionerade mig, men nu börjar jag så sakta slappna av, få rutiner och må bättre. Det tog några månader och tar säkert några månader till innan jag helt känner mig som en pensionär, men jag är på väg. D...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:08

Nu har lille Kristersson lekt klart. Han kände sig som en statsminister, han ville ju så gärna vara statsminister, men han är bara den lille Kristersson som inte lyckats bilda en regering. Vad nu? Jo, för Sveriges del hoppas jag att Sossarna får möj...

Av Pink Ozzy - Torsdag 27 sept 11:45

Nu har det gått en tid och vi är inte närmare en regering än för 2 veckor sedan. När ska de olika partierna kliva upp ur skyttegravarna och börja snacka? Det kan inte vara svårt om viljan finns. Men Lövet och Kd-fröken har ju klart deklarerat sina st...

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 11:12

Har under flera år haft problem som gjorde att jag de senaste 2 åren inte kunnat jobba överhuvudtaget. Jag började räkna på vad jag fick i sjukersättning och vad jag skullefå i pension och såg att det blev dubbelt upp. Jag blir ju inte friskare bara ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se