Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2012

Av Pink Ozzy - 2 juli 2012 11:22

Nu är fotbolls-EM slut. Dessutom har jag köpt en ny dator, så nu ska det väl gå lite fortare. Den gamla häcken gjorde ju att man tröttnade på bloggandet och allt annat.

Men åter till fotbollen. Själv har jag sett de flesta matcherna och måste säga att det var förvånandsvärt bra fotboll. Att sedan Spanien inte har samma spelstil som t ex England ska vi väl bara vara glada för. även om jag själv hade Tyskland som favorit så var Spanien en värdig mästare.

Men det finns en sak som stör mig så in i norden. Det är alla filmningar. Verkar ju vara rena glaslirare. De faller ju bara man petar på dom. Ibland ser det nästan ut som man har tränat på det hela. Vilket de nog också har gjort.

Det gäller nog för UEFA och FIFA att komma tillrätta med avarterna. Och det borde inte vara så svårt. Mitt förslag är:

  • Gör som Bandyn och ha utvisningar på låt oss säga 10 alt. 20 minuter.
  • Kolla filmningarna och även fula tacklingar i efterhand och ge gula och röda kort efter matchen.
  • Ta bort regeln med 3 byten. Ha 3-5 byten, men att man får göra dessa byten precis som bandy, handboll, basket, amerikansk fotboll och många andra lagidrotter. Titta vad som hände igår. Italien hade gjort sina byten och sen blev en spelare skadat. Ja då fick dom spela med 10 man. Det gör ju inte fotbollen någon tjänst.
  • Fler gula kort ( alt. utvisning enl. pkt ovan ) för snack med domaren. Det händer aldrig att en domare ändrar sig. Snacket har bara till uppgift att göra domaren osäker.
  • Domaren dömer och alla som sträcker upp handen för att få inkastet eller hörna ska få gult kort. Det fanns 5-6 domare vid varje match. Det räcker. Spelarna ska spela inte döma.

Nu säger du kanske att det inte går att ha kameror på alla matcher o s v. Men det behövs nog inte. När de unga som tittar på fotboll ser att det inte håller att filma, gapa på domaren o s v så försvinner nog mycket av denna avart. Här går en del och klagar för att Spanien passar för mycket mellan varann. Ge er på avarterna inom fotbollen istället.

Fram för hård men juste fotboll.

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards