Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juli 2012

Av Pink Ozzy - 18 juli 2012 09:41

Jaha, då är det klart. Zlatan Ibrahimovic ska till PSG i Frankrike. Undar hur det kommer att gå? Nåja, han är ju fortfarande en bra spelare och kan säkert sätter några pytsar. Men man är ju inte bättre än sina medspelare och det är ju helt klart att den franska ligan ligger efter både den spanska och italienska som han tidigare spelat i. Sen har du ju även den tyska och engelska som är bättre. Undrar om inte den franska spelar "i samma liga" som den holländska där han en gång började sitt proffsliv. Sen har vi ju det med språket. Vad jag vet kan han ju jugge-skånsk-svensk och en del italienska. Han har säkert fått lära sig en den engelska när han var i Holland och kanske även en del holländska. Men franska....Nej, det tror jag han kommer att missa. Innebär att han kommer ha svårigheter att prata med sina medspelare, vilket i sin tur kommer att innebära att de perfekta passningarna till honom och från honom inte kommer att nå sitt mål.

Jag har ännu inte kollat vilka som visar den franska ligan p å TV. En liga som jag egentligen ger fullständigt f-n i.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 13 juli 2012 18:10

Fick höra det första gången på radions nyheter. Därefter kom hela drevet från Expressen och Aftonbladet till alla andra medier.

EVA RAUSING ÄR DÖD!


Ok, än sen frågar sig säkert 98% av befolkningen. Själv visste jag inte ens att hon existerade. Därför tror jag att minst 95% av den svenska befolkningen inte heller visste vem hon var. Men skit detsamma. Huvudsaken är att det säljer lösnummer. För att göra det extra smaskigt så släpper man ut lite nyheter varje dag. Igår stod det att hon kan ha varit död i en vecka. Yes, Yes, mera lösnummer.

Idag så stod det att hennes man hade varit i lägenheten under denna vecka. Yes, Yes, mera lösnummer.

Tänk så sjukt denna mediavärld är och tänk så sjukt det är att folk går på det och köper dessa lösnummer.

Personligen vet jag inte när jag köpte en kvällstidning senast, men det måste vara många år sedan.

Lika trovärdigt som Kalle Anka. Så jag skiter i båda tror jag.
ANNONS
Av Pink Ozzy - 12 juli 2012 10:49

Så du inslaget om att företaget Svenska Skogsplantor ansåg att de tvingade gå till Polen för att hitta arbetskraft eftersom svenska ungdomar var för lata för att jobba?

Jag ringde dit direkt på måndagen för att erbjuda mina tjänster. Visserligen har jag passerat "bäst före"-datum vad det gäller att vara ungdom, men såg det som en ypperlig möjlighet att både tjäna pengar ( eftersom jag är arbetslös ) samt förbättra min kondition och gå ner i vikt.

Då säger personen jag får tag i att sista planteringsdagen var dagen innan inslaget sändes och att inslaget sändes av andra orsaker, vilka jag inte fick reda på.

Jag frågade om jag kunde återkomma nästa år. Då menar han att det var OK, men att han har ett gäng från bl a Polen som alltid ringer varje år och kommer hit. Behöver han mer personal så säger han bara till dom så tar de med sig en polack till.

Jag frågade också varför han inte hade sökt folk via Arbetsförmedlingen, eftersom jag inte sett någon annons från dom på flera år. Han menade då att de inte prioriterade detta eftersom de ju hade personal.

Så med andra ord så vet han inte inte om svenska ungdomar vill ha dessa jobb. Han har ju inte sökt några utan kör med sina polacker.

Dessutom så sänder Rapport ett sådant skitinslag utan att researcha det hela innan man sänder det. Vad har Rapport för avsikter med programmet? Total nyhetstorka kan det väl inte vara som det ser ut i världen. Har Rapport fått pengar för att gå företagets ärenden av någon anledning eller är t o m den ansvarige för inslaget mutbar? Frågan lämnar jag obesvarad.


Av Pink Ozzy - 9 juli 2012 10:35

Äntligen kommer Pink ut med en ny CD. Kolla in nya singeln. Blir resten av skivan lika bra så vet jag vad som kommer att gå i min IPod ett bra tag från den 18 september då skivan släpps.

Av Pink Ozzy - 9 juli 2012 09:56

Såg du inslaget om företaget "Svenska skogsplantor" på Rapport igår? De klagade över att svenska ungdomar inte ville plantera i skogen så han var tvingad att gå till Polen och hämta arbetskraft. Jag nappade direkt och ringde nu på morgonen för att erbjuda mina tjänster. Visserligen långt ifrån en ungdom, men tänkte att det var ett bra sätt att röra på mig och dessutom gillar jag skogen.
Jag fick, på en dålig mobilledning, tag i Lennart Ek på företaget. Jag sa att jag var intresserad av att plantera. Då fick jag reda på att sista planteringsdagen var i fredags!

- Jaha, då var det väl lite sent att gå ut i TV på söndag, tyckte jag.

- Nja, det var av helt andra orsaker, fick jag till svar.

- Men du, jag har sökt jobb i flera år och aldrig sett er på Arbetsförmedlingens hemsida.

- Nej, vi prioriterar inte det eftersom vi har så många sökande som ringer ändå.

- Har ni?

- Ja.

- Men är det bara från utlandet då?

Ja, du vet att det är killar som jobbat åt mig i många år och behöver jag någon till så har de alltid någon de rekommenderar.


Så nu undrar jag om:

  • Rapport har dåliga reportrar som unte kollar upp saker innan det sänds.
  • Rapport har andra ( eventuella politiska )avsikter med det de sänder.
  • Rapport har en enorm nyhetstorka så de tar in sådana felaktiga program.Av Pink Ozzy - 6 juli 2012 09:55

Jag är snart 60. Jag är arbetslös och lycklig. Jag lever på A-kassa och skäms inte. Sådär nu var det sagt och du hatar mig för det. Men läs vidare först.

Jag har arbetat med någon form av lön i många fler timmar än dagens ungdom nånsin kommer att göra. Jag började redan som 12-13-åring att dela ut reklam, hjälpa till i en färgaffär vissa kvällar och helger och sålde både smörknivar och jultidningar innan jag ens gått ut ur grundskolan. Fortsatte därefter med att plugga 3 åe på ett företag där jag även fick lön för mödan. Visserligen bara 1,25/ timme första halvåret, men ändå. Jag fick ju dessutom ett fritt mål mat.

När jag låg i lumpen så låg jag där vart 4:e dygn. Innebar att jag kunde jobba ca 3 dagar per vecka.

Därefter arbetade jag fram till 2008. Under 7 år hade jag dessutom 2 jobb som gjorde att jag vissa dagar fick åka från det ena jobbet till det andra direkt efter. Jobbade då även en hel del helger.

Eftersom jag bytte jobb vid millenieskiftet innebar det en massa resande i bl a Europa, men även andra världsdelar. Mycket jobb, långa resdagar där resan unde börja 4 på morgonen och sluta 23 på kvällen. Eller där jag reste från ytterdörren till hotelldörren i 34 timmar. Allt detta gjorde att jag gick in i väggen 2 gånger.

När vi sedan bytte chef för 4:e gången på 8 år och som dessutom inte hade en susning om vad han höll på med fick jag nog och tyckte att jag hade gjort mitt. Jag sa upp mig under vissa premisser. Det gick.

Så nu sitter jag här och njuter av livet så gott det går. Jag har även talat om för Arbetsförmedlingen att jag söker jobb, vilket jag gör dagligen, men att jag inte har något emot om arbetet istället går till en person som är 20-26 år och som behöver det mer. Själv har jag betalat huset. bilen och allt annat och har inga skulder. Så det går runt. Pengar är bara något man behöver för att leva. Överflödet skiter jag i. Mina pengar räcker till att vara utomlands i ca 4-6 veckor vilket inte många med dyra huslån och arbete har råd med.

Så bli inte arg för att jag inte jobbar. Jag har som sagt jobbat i många fler timmar än de flesta och betalat mängder med skatt och A-kasseavgifter. Så jag har gjort rätt för mig också tycker jag.

Vad tycker du?


Av Pink Ozzy - 5 juli 2012 10:09

Nej, nu får det snart vara slut. Vi har gått från det sociala livet till det asociala datorlivet. Förr kunde man gå över till vänner utan att störa. Nåja, man fick visserligen kolla så att inte Dallas eller någon annan "viktig" TV-serie gick just då på någon av TV´s 2 kanaler, men annars var det helt OK att bara droppa in. Det som skulle göras fick vänta, vi satte oss ner och snackade.

Numera är detta i det närmaste helt omöjligt. För det första har de flesta minst 50 kanaler ( själv sitter jag väl på minst 300, varav jag inte ens tittar på de flesta ). Så att kolla igenom alla dessa i någon tidning för att se om det är någon man stör orkar man bara inte. Så istället tar man fram sin lilla Iphone som aldrig är längre bort än en armlängd. Sen messar man ( författarens anm: skickar SMS ) och undrar om det är OK att droppa in. I regel får man besked inom 1 minut eftersom man som sagt har iphonen nära sig. Tar det längre tid än en minut kan det bero på att mottagaren just sitter i ett viktigt Wordfreudspel ( författarens anm: på den gamla goda tiden hette det Alfapet och spelades på ett bord med motspelaren mitt emot sig )med en eller flera andra och måste klura ut något viktigt och värdefullt ord. Men det kommer ett svar relativt snart.

Fär några dagar sedan kom det en tjej på ca 15 år med en hund i normalstorlek. Jag satt i bilen och var på väg att åka därifrån.  Hunden satte sig på den allmännagräsmattan mittemot och gjorde nummer 2. Jag ville se om hon plockade upp skiten innan jag åkte iväg. Hon trevade i bakfickan och tog upp något svart. Jag nöjde mig med det och startade bilen. När jag tittade i bilen var det ingen svart plastpåse för hundskiten utan den lilla men ack så ovärderliga iphonen. Sen gick de iväg. Jag ville först backa tillbaka, men fick inte för frugan. Vilket nog var tur för den iphonande tjejen.

Detsamma gäller när jag får hem hela eller delar av min släkt. D v s mina döttrar och deras ohängda mågar. Helt plötsligt har det hela övergått till ett ivrigt knappande på iphonen eftersom det är såååå viktigt att svara på SMS och klura ut värdefulla ord i Wordfeud. För att inte tala om att uppdatera Facebook eller kolla vad kompissen just skrivit i densamma.

Nej, det är ta mig fan sjukt. När en annan var grabb så tog man sin boll och cyklade iväg till fotbollsplan. Det fanna ALLTID något lag man kunde vara med i. Jag har en flera fotbollsplaner bara 100 meter från huset. Det existerar i stort sätt ingen spontanfotboll. Finns det ingen ledare som talar om vad de ska göra så är planerna tomma. Och är det så att ledarna finns där och det är match så finns det i regel en drös av ivrigt telefonknappande föräldrar med som från tid till annan lyfter på huvudet bara för att ropa något i stil med " Domardjävel det är ju straff" eller "ungdjävel, passa då".

Nej, det var bättre förr. Då fanns 2 TV-kanaler, 3 radiokanaler, 1 fast telefon som dessutom alltid hörde till lägenheten och inte fick medtas vid flyttning. Men vilken härlig gemenskap vi hade.

Av Pink Ozzy - 5 juli 2012 10:01

Ur led är (dator)tiden. OK, det var en del bekymmer med MSW3.11 och efterföljande program. Min förra häck som hade Vista var inte heller den smartaste av datorer efter 3 år. Eller ska vi säga den snabbaste. Hur som helst så stod han mest där och funderade på vad han skulle gör härnäst. Oftast blev det inget eftersom den hängde sig. Nu har jag köpt en ny som ska vara såååååå bra enligt försäljaren. Men att enkelt föra över favoriter, adresser och spellistor från t ex ipoden går inte. Jo, de säger att det ska gå, men det går i alla fall inte.

Visst är den snabbare, men hur länge. Med den hastighet JAG nu har med att föra över alla program och dokument så blir jag väl klar samtidigt som den här blir seg och måste bytas ut mot en ännu snabbare med ännu mer minne och ännu mer finnesser som inte fan har nytta av.

För någon vecka sedan var jag för övrigt på vår vårdcentral. Fick sitta i 1,5 timmar totalt varav jag var hos läkaren i ca 10 minuter. Varför? Jo, datorerna stod stilla så inget fungerade.

Att vi kunde leva innan 90-talet är egentligen ett under i sig. Hur gick det egentligen till?


Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se