Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 31 juli 2012

FAS 3 fy fan

Av Pink Ozzy - 31 juli 2012 09:45

Nu är det snart time för att inträda i det förhatliga FAS 3. Ska kanske visa ett tidningsurklipp jag hittade idag. Själv tycker jag det hela är ett stort larv och en lögn. Regeringen som säger sig vara arbetarvänlig ser till att arbetsmarknaden via FAS 3 får billig arbetskraft. Så de enda som tjänar på detta spektakel är företagen inte de jobbsökanden.

Här är artikeln:

LO: "Fas 3 tränger undan jobbtillfällen"

Västervik 

Publicerad 120731 06:00.

Reglerna i fas 3 ändrades så att deltagarna ska få utföra fler vanliga arbetsuppgifter. Då valde tio arbetsgivare att få jobbet gjort av deltagare i fas 3, i stället för att anställa personal. Företagarna fick också omkring 5‑000 kronor varje månad av Arbetsförmedlingen.

Sista veckan i juni och första i juli besökte LO–distriktet i Kalmar, Blekinge och Kronoberg 1‑500 arbetsplatser för att informera sommarjobbare om deras rättigheter. Då upptäckte LO att tio arbetsgivare avstod från att anställa personal, för att i stället använda deltagare i fas 3, eller sysselsättningsfasen som det numera kallas. Det upprör Camilla Stridh, förtroendevald inom LO i Västervik.

– Vår erfarenhet och undersökningar visar att det är få som får ett vanligt arbete efter fas 3. Det här leder inte till många jobb, men är en ordentlig förlustaffär för staten. I dag är det för mycket ungdomar som hamnar i fas 3. Men det är dubbelt med nya reglerna, för om du utför arbetsuppgifter som liknar ordinarie sysslor ökar chansen att få jobb senare.

”En katastrof”

Uppgifterna från företagarna kom som en chock för Henrik Tvarnö, ungdomshandläggare vid LO–distriktet.

– Det här är en katastrof, jag har aldrig med om något liknande. Under tio år har jag inte sett att företagare utnyttjat arbetsmarknadspolitiska åtgärder så här.

Vad ligger bakom?

– Det verkar vanligast på kaféer, restauranger och i handeln och det är ungdomarna som drabbas, de får inte ett riktigt arbete. Konkurrensen är så hård mellan olika butiker och krögare i dag, för att överleva krävs det att du hittar något som förbättrar din situation. Som att slippa betala lön och i stället få 5‑000 kronor i månaden av Arbetsförmedlingen.

”Bättre med riktiga jobb”

Henrik Tvarnö varnar för utvecklingen inom fas 3.

–  Skillnaden i utgifterna totalt för det offentliga mellan att låta någon gå i fas 3 eller att anställa någon är inte stor. Det är bättre att ge folk riktiga arbeten, bland annat i äldreomsorgen, där behoven är stora.

– Men nu växer fas 3 och det måste finnas en tanke från regeringens sida. De kanske inte vill ha riktiga arbeten och en lägre arbetslöshet? Då sätter de nämligen press på arbetsmarknadens parter.

”Ger gemenskap”

Så här har arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) sagt i Aftonbladet om fas 3: ”Tanken är att man ska känna sig behövd och ha en gemenskap. Alternativet, att man inte gjorde något och lät människor sitta i soffan hemma eller bli sjukpensionärer, vore sämre.”

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

31 juli 2012 11:38

Jo jag kan inte riktigt förstå hur en regering som har parollen: "Arbetslinjen" kan vara så FÖR just Fas 3. De fick ju bakläxa av riksdagen för ett antal månader sedan men inget tycks hända.
Klart som sjutton att företag hellre "anställer" någon som ger en INKOMST på 5.000 än en utgift på 25.000

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

31 juli 2012 15:08

Jag har nu kontaktat den lokala grundskolan och det verkar lovande. Bättre skattepengarna stannar där de hör hemma. Det privata får klara sig själv.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:24

Hagia Sofia kyrka i Turkiet ska göras om till moské. Erdogan behöver fler valröster och det finns fler muslimer än kristna i landet. För mig känns det bara så främmande att förändra en kyrka i grunden. Kyrkan byggdes som kyrka men gjordes om till ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 12 aug 09:30

En man i Danmark anklagas för övergrepp på 111 barn. Stegla den jäveln. ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 11 aug 16:16

OK, jag gillar inte Danny Saucedo. Men jag gillar ännu mindre att han utsätts för någon form av paragrafrytteri. Nu är det dags igen. Återigen stoppas han från en spelning. Själv känner jag det hela som enkelt. Förväntar man sig 10.000 och får t...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se