Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under juni 2012

Av Pink Ozzy - 14 juni 2012 10:41

Om du är s k pluskund hos Aftonbladets nätupplaga får du reda på vem som tjänar mest i din kommun. Och vem fan bryr sig? Inte jag. Vad spelar det för roll vem som har högst lön, största bilen, största båten, dyraste huset om man inte mår bra ändå? Är det så djävla viktig för en del att visa upp en fasad med prylar bara för att bräcka grannar och bekanta? Vore mer spännande att få reda på vem som anser sig ha störst livskvalitet. Men det går ju inte mäta tyvärr. Är det pengar och prylar som gör folk lyckliga? I vissa fall gör dom nog det, men jag tror du kan vara minst lika lycklig utan alla pengar och prylar. Känner en man som sitter på över 200 mille. Han har ett stort hus, är pensionär, men har ingen fru eller sambo. Han sitter där ensam i sina nästan 300 kvadratmeter och räknar pengar som Joakim von Anka. Är det livskvalitet? Ja, det kanske det är för honom. För mig är det dock helt andra saker. Som att ha fru, barn, barnbarn, att resa och se världen, att vara frisk, att påta i trädgården eller se Tyskland mot Holland i EM på TV. DET är för mig livsviktig livskvalitet. 

ANNONS
Av Pink Ozzy - 14 juni 2012 10:27

Jag har nog skrivit om detta tidigare, men det tål att upprepas. 

KLAGA OM DU INTE ÄR NÖJD MED VARAN ELLER TJÄNSTEN!

Personligen klagar jag på allt som inte uppfyller spec. Åkte t ex med

ett taxibolag. Vi var 10 personer och jag klargjorde mycket tydligt flera

dagar i förväg för bolaget att det medföljer 3 barn i åldrarna 3-5 år.

Man frågade mig om 5-åringen kunde sitta på en kudde, vilket jag accepterade.

En timme innan taxin skulle komma omdirigerade jag taxin ca 100 meter.

Samtidigt frågade jag om stolarna var fastsatta i bilarna så att vi slapp

sätta fast barnstolarna i ösregnet. Jodå, det skulle de vara. Taxin kom i tid, men

ingen av stolarna var fastsatta. Dessutom var en av stolarna till för barn upp

till 8 månader. Den stol som i sig var OK satt som sagt inte fast, men chauffören

lovade att köra försiktig. Dessutom visste hon inte ens att stolarna måste sättas

fast ! ! ! Man hade inte heller tänkt så långt som att 3 barn kan innebära att det

kan medföra barnvagnar. Så en del fick sitta med bagaget i knät. 

Hur som helst så åkte vi olagligt med de två taxibilarna som kom, eftersom vi var

tvugna att passa en anslutningsbuss ca 5 km bort.  

När vi satte oss i anslutningsbussen så visade det sig att toaletten var trasig.

Jag påpekade detta för chauffören som förbjöd oss alla i bussen att använda denna.

Tala om detta för barn mellan 3 och 5 år. På återresan hade man tagit fram en

illaluktande möglig buss. Lukten var så stark så vi hade smak och lukt i näsan hela 

kvällen.

Vad skulle du ha gjort? Självklart klagade jag och får nu tillbaka ca 1600:- från de

bägge bolagen. Varför ska du som kund finna dig i allt. KLAGA om du anser något

är fel. Det har du rätt till.

Vilka bolagen ovan är? Ja det spelar ingen roll. De har återbetalat och saken är ur

världen. Om jag skriver vilka de är så kan det ju uppfattas både positivt och negativt

beroende på vem som läser det. Men för min del är det utagerat och jag kommer att

använda bolagen igen.  


ANNONS
Av Pink Ozzy - 14 juni 2012 10:21

Nu blir jag lite förvånad. I dagens Aftonblad kan du läsa följande:


   


Om detta stämmer måste han ju vara en kvinna. Eller ett medicinskt fenomen.  

Jag vet inte, utan bara undrar.  

Av Pink Ozzy - 13 juni 2012 12:13

Nu har det otroliga hänt. En kille har frikänds efter att ha våldtagit en tjej. Anledningen till frikännandet var att han skulle ha sovit under våldtäkten. OBS! HAN hade sovit inte HON! 

Är inte rättsväsendet ute på mycket tunn is nu? Vad ger det för signaler till andra förbrytare? Nu kan ju i praktiken varenda kotte säga att han sov under tiden han stal, våldtog, slog, ja t o m mördade. Enligt en kvinna som intervjuades på radion ska det vara fullt möjligt att göra sådana saker i sömnen. OK, och hur bevisar respektive motbevisar man framöver om någon säger att han sov? För mig låter det helt djävla sjukt och fel. 

Det har hänt att förbrytare fått lindrigare straff för att de varit så fulla av sprit eller droger att man ansåg att de inte var vid sina sinnens fulla bruk. Framöver går det också bra att säja att man sovit.Av Pink Ozzy - 11 juni 2012 13:57

Sitter du som jag och många andra och tittar på fotboll just nu? Grattis. Vilken show vi bjuds på. I lördags blev det t o m 3 matcher eftersom Bajen krossade Degerförs å hela Värmlannn.

Jag har ju turen att ha en intresserad fru också, så jag ser ju inte matcherna ensam.

Hur kommer det då att gå? Nja, trots Hollands miss mot Danmark och Spaniens 1-1 mot Italien är Holland, Spanien och Tyskland mina favoriter till segern. Men det är absolut inget säkert tips. Nästan alla länder kan blanda sig i striden och säkert 5-6 kan vinna det hela. Jag hoppas dock att Tyskland vinner. Deras spel är totalt underskattat av de svenska TV-kanalerna. Nu måste man kolla Bundesligan på Eurosport 2, men man visar svensk, danska, franska, spanska, italienska, engelska, holländska, japanska, norska, m fl ligor i de olika kanalerna. Skandal. OK, Spanska och italienska är väl OK, men vem fan vill kolla på dansk eller norsk fotboll? Då har man ju för lite att göra.

Sport · TV
Av Pink Ozzy - 9 juni 2012 12:52

Ryssland har nu beslutat att det under de närmaste 100 åren inte får förekomma gaydemonstrationer i landet. Själv är jag hetero, men anser att bögar och flator ska ha samma rätt som övriga medborgare att demonstrera. Men så ska det tydligen inte var i Ryssland. Lite konstigt med f d Sovjet. De flesta utbrytarländer från den forna stormakten har fått lika hårda och hänsynslösa regeringar eller i vissa fall t o m hårdare och ännu mer hänsynslösa. Vad gör det t ex att bögar och flator går i ett långt glatt tåg genom en stad? Inte ett djävla skit. De försöker inte slåss och ställa till det, utan bara visa upp sig. Vad är det för farligt med det anser herr Putin och hans genomkorrupterade anhang? Jo, jag tror att han är rädd att det ska smitta. Han är så djävla okunnig så han tror att det är farligt för både honom och skitlandet Ryssland. Tycker synd om dessa medborgare som tvingas stå ut med diktatoriska regimer som det ryska. 

Av Pink Ozzy - 9 juni 2012 12:40

Jag känner en hel del personer som avviker den stora massan på ett eller annat sätt. Man brukar ju säga att om 2/3-delar gör eller är samma sak så anses det normalt. M a o är ingen normal. Men ändå. Jag ska ge några exempel på ”umgänge” och vänner jag har.

Känner både bögar och flator och har inga besvär med någon av dom. När vi väl vet vilka som är homo resp. hetero så tycker jag att det funkar utmärkt. Ofta är dessa personer också väldigt snälla och trevliga. I varje fall de som jag känner. Men nu säger jag något som kanske retar upp en och annan. Är det normalt att vara homo eller lesbisk? Nej, jag tror att hjärnan spelar oss människor ett spratt. Någon del av hjärnan säger något annat än vad hjärnorna säger åt dom som är ”normala”. Men det är trots allt en av de lindrigaste ”åkommor” vi kan få om man jämför med annat vår hjärna hittar på (se nedan).

 Men då frågar jag mig om det är mer ”normalt” att vara hetero man och slår sin kvinna både grön och blå. Någon sådan känner jag som tur ( för honom ) inte, men har läst en hel del om dessa amöbor till s k ”män”. Jag lider varje gång jag läser om något sådant och skulle gärna avreagera mig på ett sådant svin.

Ett annat spratt som hjärnan spelar oss är att vissa av oss antingen slutar mer eller mindre att äta eller så äter de men spyr upp det. Kallas bullemi och anorexi. Även här klarar inte hjärnan av att styra bort det hela, utan man förblir sjuk, eller får vård. I den här gruppen har jag också bekanta och lider med dom. Det verkar också som om sjukvården inte tar problemet på allvar. Själv tycker jag att man ska gå in med 110% hjälp så fort det uppdagas att en person har bullemi eller anorexi. Varför vänta tills personen är helt nere eller knäckt? Dessutom känner alla runt omkring personen sig maktlösa och otillräckliga.

Sen har vi drogmissbrukarna. Och vem är ”normal” här om jag får fråga? Du har sprit, cigaretter, knark, dopningsmedel mm. Har t ex en kompis som börjat ta Efedrin. Jag har sagt åt honom att sluta. Hoppas bara han gör det. Vad jag har läst mig till är det inte så ofarligt som han tycks tro. Dessutom behöver man mer och mer eftersom kroppen annars inte reagerar på skiten. Finns en annan liten hake också. Ifall han är på ett gym och de gör en koll så utestängs han från alla gym i Sverige. Han anser inte heller att det är farligt. Vad jag har läst mig till så får man dock hjärnskador av skiten. Och varför skulle det annars vara förbjudet i Sverige. Efedrin har tidigare förekommit i en del mediciner, men det har tagits bort just av den anledningen att skadorna är större än nyttan. Hoppas han slutar med skiten.

Detsamma gäller rökarna. De förstör både lungor och andra delar av kroppen genom rökandet och dessutom kostar det en djävla massa pengar som går upp i rök. Har själv slutat för mer än 10 år sedan, men rökte faktiskt några cigaretter under alkoholens och goda vänners influenser.

Alkoholen är en annan drog som sätter krokben för hjärnan genom att hjärnan får smak för det hela och bara vill ha mer och mer. Jag känner flera som har detta problem och har också en pappa som dog innan jag var 10 av skiten.

Och varför inte lägga till de som inte lider av bullemi, d v s äter och spyr, utan bara äter och äter och går upp i vikt. Själv har jag en BMI på dryga 30, vilket inte är någonting mot den kvinna jag såg på TV och som hade ca 130 i BMI. Men det är samma sak här. Hjärnan belönas genom mat.

Det finns en grupp till som nog inte många tänker på. Träningsnarkomaner. Ja, det är just vad dom är, narkomaner. De tror inte de har några laster och att de är sååå perfekta. Springer du t ex långa sträckor frigörs morfin i hjärnan. Slutar du plötsligt efter många års träning så mår du pyton. Har själv råkat ut för det. Tar ganska lång tid innan kroppen har vant av sig.

Så vår Herre lyckades inte riktigt med oss människor kan man säga. OK, de flesta har två armar och ben, men det mest centrala, d v s hjärnan har sina brister. Verkar nästan som om Microsoft varit med och programmerat oss. Och rannsakar vi oss så har vi nog alla några små "deffekter", även om vi själva tror att vi är perfekta. 

Av Pink Ozzy - 5 juni 2012 12:53

Äntligen är allt grönt och risken för frost i stort sätt borta. Så nu har jag tagit bort skyddsväven på de flesta grönsakerna. Sitter man här ute i den s k Pensionärskuvösen, d v s den inglasade altanen så kan det gott få regna eller vara 10-15 grader utomhus. Här inne är det dock varmare. Dessutom kan man ha en filt på sig och en god bok i handen. 

Blåmesarnas ungar flög ut någon gång mellan igår kväll och i morse. Och snabbt var en svartvit flugsnappare där och funderade på att flytta in. Rädissorna är stora som jordgubbar och jättegoda. I kväll blir det 4 sorters egen sallad till fiskgratängen. Syrénerna blommar förtfarande. Men det är väl bara för att de vet att jag kommer att kapa ner dom minst en meter i år direkt efter blomningen.

Tomaterna är dryga halvmetern och alla har knoppar redan. Jag har dock reducerat årets antal till 7 olika sorter och totalt 9 plantor. Hade 19 förra året vilket var för mycket.

Satte vitlök förra året. Den är redan klar och mycket god. Tar man den nu så kan man äta det mesta av blasten också. Härligt.

Potatisen ser också lovande ut. Nu beror det bara på vädergudarna om vi ska få potatis och även jordgubbar till midsommar.

Förra året fick vi knappt några björnbär eftersom frosten tog de flesta grnarna. I år är det dock betydligt bättre. Plantan har klarat vintern mycket bra, så det blir nog massor av bär. Även Aronian har många blomklasar som förhoppningsvis ger mycket bär.

En Schersmin som grannen inte ville ha för att den inte blommade står numera i ett av landen och är helt översållad av vita blommor.

Så blir det bara lite värme efter de senaste dagarnas regn ( över 30 mm ) så blir det en kanonsommar av grönsaker, bär, frukter och blommor. Härligt. 

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se