Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 19 juni 2012

Skräpmaten

Av Pink Ozzy - 19 juni 2012 10:52

Börjar snart tröttna på maten i affärerna och deras eviga dåliga ursäkt att " Ja det är ju vår billigaste vara, vi har ju andra som är dyrare och bättre". Vad är det frågan om? Här köper man lax på extrapris och får något svampigt och vattnigt som knappast kan kallas för fisk ens. Men det finns ju dyrare och bättre.

Du tar en kyckling och får hem en vattenfylld köttartig klump som inte alls är efter dina förväntnigar. Men det finns ju dyrare och bättre.

För att inte tala om matjessill och andra sillinläggningar. Ibland undar man om de har limmat ihop en massa fiskrester. Dessutom är det oftast mer sås än fisk. En sorglig soppa skulle man kunna säga. Men det finns ju dyrare och bättre.

Varm korv eller hot dogs är en av världens riktiga skräpmat. Bara rester som mals ner och som inte smakar ett skit. Men det finns ju dyrare och bättre.  

Potatissalladen ska vi inte glömma. En billig potatissallad är i stort sätt bara sås. För att få något som liknar potatissallad får man nästan koka ett halvt kilo potatis och blanda ner i 500 gram "potatissallad. Men det finns ju dyrare och bättre. 

Räksalladen inte att förglömma. Är det någon som har sett en räka i en vanlig räksallad? Möjligen någon enstaka. Men det finns ju dyrare och bättre.  

Sallader är för övrigt en kul historia. Köper du potatissallad, räksallad eller liknande så är det oftast bara skräp. Ska du ha bättre kvalitet måste du köpa något som kallas LYXpotatissallad eller LYXräksallad. Kostar visserligen betydligt mer, men är faktiskt bättre. Men då undrar man ju vad de har i såsen som ligger i den s k potatissalladen. Potatis är ju i sig en billig vara och att byta ut den mot något som är billigare.... Nåja, jag kanske inte vill veta. 

Man klagar ofta på den s k "skräpmaten". Men du vet i regel att en hamburgare består av 100% nötkött. kvalitén och innehållet på ovanstående varor ska vi kanske inte tala högt om.  

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

19 juni 2012 18:15

Välkommen till "verkligheten" ;-) Vi har börjat testa ICA Basic. En hel del av det är faktiskt ätbart, medan det finns sådans som gör en besviken.

Kyckling: Menar du fryst? Har inte hittat någon med mindre än 10% vatten.

Hot Dogs: var det länge sedan jag köpte. Riktigt usel mat. Köper vi grillkorv skall den vara tjock och ha MINST 55% kött. Mindre är ju skamligt. Är faktiskt inte så jättedyr heller.
Falukorv samma sak. Gäller att läsa innehållsförteckningen. Även där kan man få "skaplig" till hyfsat pris. I vår affär dessutom ofta Xpris på just den.

Lax: köper oftast fryst "pink lax" som är bra.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

21 juni 2012 14:39

ICA Basic funkar med viss mat. Andra varor är kassa. Kyckling i allmänhet är fyllda med vatten. Hot Dogs köper jag inte utan tog det som ett exempel. Ett MYCKET bra alternativ är Krakower på Lidl. 4 st kostar strax under 30:-. Över 90% kött ! Lidl hade tidigare en mycket bra falukorv som hette och fortfarande heter Enebacken. Men man har bytt tillverkare och minskat kötthalten vilket har gjort den betydligt sämre. Laxen är numera mycket ojämn. Åker hellre till en lokal fiskare som har mycket god fisk.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se