Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under maj 2012

Av Pink Ozzy - 9 maj 2012 10:49

Grekland är rena Ebberöds bank. Ingen vill betala skatt, allt ska betalas svart, man vill gå i pension vid 55 och en massa andra saker som de anser bra för dom själva. I själva verket stjälper dom sig ännu längre ner i ett mycket farligt ekonomiskt djup som riskerar att dra ner oss andra länder också. 

För att försöka råda bot på eländet höll man nu val i Grekland. Vad blev resultatet? Jo de partier som var EMOT stöd från EU fick fler röster. Hur fan har de tänkt sig att det hela ska lösa sig då? Nu kommer det ena partiet efter det andra att försöka bilda regering. Troligen utan att lyckas. Så då blir det nyval och kostnaderna för landet bara ökar ännu mer.

Mest framåt gick det invandrarfientliga partiet i Grekland. Jag kan förstå dom till viss del. Så fort man är där så är det folk från andra länder som städar och arbetar på restauranger. Om grekerna själva vill ta dessa jobb till de låga löner utlänningarna får vet jag inte, men kan inte tro det. Detta skulle i s f innebära en enorm kostnadsökning att ta in greker i turistvärlden ( d v s restauranger och hotell ) så att turisterna kanske väljer andra resmål. Turism är ju den egentliga enda riktiga inkomsten man har förutom någon enstaka ost och olivförsäljning.

Och då står man på Status Q igen. Verkar lite som moment 22 just nu för grekerna. Frågan är om, hur och när de löser problemet? 

Av Pink Ozzy - 9 maj 2012 09:46

Jag är i grunden invandrarvänlig ända in i själen. Men även för mig finns det gränser. Det finns statistik på hur många som sitter i våra fängelser, var de kommer ifrån, vad de gjort o s v. Det visar sig att invandrare från vissa länder är överrepresenterade på våra fängelser. DET HÅLLER INTE!

Vi måste nog se över vårt rättsystem och vår invandrarpolitik en del. Allt snack från SD om s k "massinvandring" skiter jag fullt och fast i. Jag sympatiserar inte med SD. Men jag sympatiserar med alla dessa kvinnor som råkar ut för hedersmord, tvångsgifte, våldtäkter mm.

Jag anser att varje invandrare ska få ut ett dokument skrivet på svenska, engelska och hans eget språk som klart talar om att vi INTE ACCEPTERAR

  • Hedersmord
  • Våldtäkter med kvinnor oavsedd nationalitet
  • Våld mot kvinnor
  • Tvångsgifte
  • Mord
  • Dråp
  • Grovt rån
  • Utpressning med hot om mord, skadegörelse mm

I dokumentet ska det klart framgå vilka följder ett sådant brått kommer att få. Detta dokument ska undertecknas och arkiveras. 

Resultatet av någon sådan handling ska i så fall resultera i fängelse och därefter ALLTID utvisning till hemlandet. Detta ska dessutom inte bara gälla dom själva utom även den närmaste familjekretsen, d v s fru/man, son, dotter, mor- och farföräldrar. Endast i ett fåtal fall ska familjen få vara kvar. I vissa fall kan man komma överens med hemlandet om att avtjäna straffet där. Det ska dock vara säkert att de inte släpps. Om det däremot skulle vara så att detta land har dödsstraff på t ex våldtäkter så är det hans bekymmer inte vårt. 

Anledningen till mitt hårda ställningstagande är att det ofta är ett beslut som har fattats av familjen, men en i familjen utses "att hålla i yxan".  Det innebär i mina ögon att de är precis lika skyldiga som mördaren/våldtäktsmannen/mm själv. 

Vi kan inte ha det på detta sätt längre. Vi måste komma från det allt grövre våld mot kvinnorna.


Nu kanske du tror att jag undantar svenska medborgare. Å nej, de ska också få hårdast möjliga domar och dessutom så ska de inte få komma till speciella fängelser utan de ska släppas in på alla Sveriges fängelse. Speciellt Hall och Kumla och liknande anstalter där buset tar hand om dessa kvinnoskändare på ett "lämpligt" sätt.


OBSERVERA! att jag INTE är invandrarfientlig utan tvärtom älskar det mångkulturella. Men jag hatar våld och speciellt våld mot kvinnor och vill därför få hårdast möjliga straff mot detta slödder.  

Av Pink Ozzy - 8 maj 2012 09:46


Nu har jag varit på ett möte hos Arbetsförmedlingen.

Jag är så arg så jag kokar.

Ska kanske sägas att jag precis innan mötet kollat på partiledardebatten som jag hade spelat in, vilket redan det gjorde mig heligt arg. Hur som helst så satt vi ca 15 arbetssökande plus 3 från Arbetsförmedlingen i ett rum i ca 30 minuter. Så att inga missförstånd uppstår ska jag direkt säga att dessa 3 personer inte har någon direkt skuld i detta jag skriver nu utan att det är order uppifrån som reglerar detta. Jag har hittills skrivit en månadsrapport om vad jag har sökt för arbeten och skickat detta till min kontakt hos arbetsförmedlingen och så har det varit bra med det. Ett tag fick jag komma dit en gång per månad. Detta kom vi överens om att ändra eftersom det ju inte blir fler arbeten bara för att jag sitter av 15-30 minuter per månad på ett allmänt möte. Så jag har sluppit sitta på möten som inte ger mig annat än högre bensinräkning men inte fler jobb.

Men nu har det ändrats.

Nu måste arbetsförmedlingens personal träffa alla "fysisk" var 14:e dag och då även ge minst ett förslag på arbeten. Dessa arbeten tar de direkt från Arbetsförmedlingens hemsida. Ett arbete som knappast kräver de ca 200 högskolepoäng som krävs för att bli antagen som arbetsförmedlare. Det kan vem som helst ta fram. Speciellt när jag får mitt "förslag" i handen som visade sig vara just hos den arbetsgivare och på just den avdelningen jag sagt upp mig ifrån!!!!! Då urskuldar man sig med att man inte hinner med att kolla sånt. Men hallå ! ! ! ! Ska det vara seriöst så måste man väl lägga ner nödvändig tid. Finns inte tiden måste personal anställas.

Ibland tycker jag synd om personalen som får allt skit som chefer och andra högre beslutsfattare borde få. Men nu har de som beslutar över Arbetsförmedlingen skapat sysselsättning..... för arbetsförmedlarna. De ska möta alla betydligt oftare ( var 14:e dag ) och ska då även lägga ner tid på att leta på sin egen hemsida efter arbeten som jag redan har kollat av för länge sedan, eftersom det är min skyldighet som arbetssökande. Hittills har de aldrig kommit med något förslag på 4 år som jag har haft nytta av att söka. En gång kom de t o m med ett jobb som innebar 100% provision om jag sålde något som inte ens var tillverkat och inte ens var klar i tanken om hur det skulle se ut! ! ! ! ! Ett jobb som man enligt Arbetsförmedlingen inte ens behöver ta.

Är det så att det finns 10 sökbara arbeten på en månad så söker jag ALLA. Då finns det ju ingen anledningen att någon med en massa högskolepoäng ska sitta ner och skriva ut 1-2 av dessa per månad och visa dom för mig. Totalt slöseri med tiden och totalt slöseri med statens ( oss skattebetalares ) pengar. Dessutom söker de efter jobb enligt den kod de har på mig och inte något annat. Själv söker jag dessutom långt bredvid denna "kod", eller "matchning" som de kallar det.

Men dessa nya regler ger ju inte bara arbetsförmedlarna mer arbete. Det ger ju oss arbetslösa sysselsättning. Ja, vi får ju sätta oss i bilen, åka dit, sitta av 30 minuter och lyssna på vilka jobb andra sökt ( hur kul är det?) och sen åka hem igen. Innebär att vi arbetslösa sysselsätter oss ca 1-1,5 timmar var 14:e dag.

Är det detta som regeringen kallar för ”ökad sysselsättning”??????

Jag bara frågar. Hur som helst blev jag riktigt arg efter det för mig helt värdelösa mötet.

Vad bör då göras? Jo, faktum är ju att vi aldrig kommer att få full sysselsättning i Sverige. Sen får herr Reinfeldt säga och tycka vad han vill. Dessutom är det viktigare att få ut ungdomar och folk som har skulder och som bara måste ha ett jobb ut i arbetslivet. Sätt prio på dessa och låt de som är äldre, klarar sig på A-kassa och sköter sitt arbetssökande hålla på att söka vidare själva.

Det blir inte fler jobb bara för att de sitter på värdelösa möten var 14:e dag.

Som andra åtgärd så skippa alla jobbcoacher. Eller låt de vara kvar men låt de arbeta med 100% provision. D v s  ge dom betalt om de lyckas få ut någon i arbetslivet mer än 6 månader. Som det är nu så får de ce 12000 för ingenting. Att ändra mitt CV och min platsansökan efter min coachs önskemål har inte gett mig fler intervjuer eller jobb. Kanske t o m tvärtom. Men hon fick 9000:- för några få möten. Jag tror det blev mellan 1500:- och 2000:- i timmen. Bra timkostnad för INGENTING.

Nej, som sagt, nu är jag så arg så jag kokar över alla regler och förordningar som inte ger ordentliga arbeten utan bara en massa ploj för vissa företag som "coachar", "praktikanter" eller folk som går i FAS 3. Praktikanter och FAS3:are utnyttjas bara som billig arbetskraft och ger sällan jobb. Visst, det händer, men räkna ut hur många miljoner det ger till arbetsgivaren i "gratispengar" så är det mycket dyra arbeten. Arbeten som troligen ändå fått lov att utföras av "riktig" personal. Men vem bryr sig om att anställa personal när man får betalt av arbetsförmedligen/staten för att anställa någon. Skulle du köpa något om du kunde få det gratis av staten och kanske t o m få lite pengar för det? Inte jag.

Men så är nu det svenska systemet. Ett system som ger arbetsförmedlarna gråa hår och gör att de inte kan ägna sig åt de som de kanske helst vill, d v s skaffa jobb åt dom som inte klarar av att söka själv för att de kanske är dåliga på att ta kontakt eller dåliga på att skriva. Eller de ungdomar som bara MÅSTE ut i arbetslivet för att inte stannar i utanförskapet. Själ

v är jag i den åldern att jag tar vilket jobb som helst som jag klarar av och som ger mig något i form av pengar och tillfredsställelse . Det är bara att höra av sig. Själv söker jag dagligen, bl a på Arbetsförmedlingens hemsida. Har t o m bytt telefon så jag via en APP kommer in på deras hemsida direkt och kan ligga i gräset och söka. Någon hjälp behöver jag inte. Hjälp dom som behöver hjälp. Själv känner jag bara att besöka Arbetsförmedlingen var 14:e dag för att lyssna på andras bekymmer gör mig bara på dåligt humör och en än mer negativ inställning till hela den "arbetsmarknadspolitik" som man från regeringshåll för. En politik som har ett enda syfte och det är att ge arbetsgivaren billig arbetskraft och samtidigt få ner den verkliga arbetslöshetsstatistiken.

JAG ÄR INTE ARG JAG ÄR FÖRBANNAD !

Av Pink Ozzy - 5 maj 2012 10:07

Har du inte sagt någon gång att "Det händer inte mig"? Själv har jag nog sagt det 100 gånger. Ska ge några exempel:

  • Alla mån på min pappas sida har dött inom dom blev 60. Det händer inte mig. Jag är 57.
  • Att sitta för länge ökar risken att dö i förtid med minst 40%. Det händer inte mig, jag sitter minst 10 timmar per dag.
  • Att badar för mycket i klorvatten försämrar din syn. Det händer inte mig. Att jag har mycket starka glasögon måste bero på annat.
  • Att äta för mycket fet mat och sluta motionera ökar din vikt. Det händer inte mig. Att jag gått upp från ca 80 till 125 sen jag slutade träna måste bero på andra faktorer
  • Det kommer fram fler och fler rapporter om att LCHF är farligt. Det händer inte mig. Trots det har jag faktiskt slutat äta på det sättet.
  • Att köra onykter eller bakis ökar risken för olyckor. Det händer inte mig. Nej, jag har som tur klarat både en riktig fyllekörning och ett antal bakiskörningar, även om jag inte är stolt över det.
  • Tobak skadar din hälsar och ökar dödligheten. Det händer inte mig. Jag började röka i 14-årsåldern och använde även pipa, snus och tuggtobak. Har dock faktiskt slutat sedan ett antal år.  
  • Mer än ett glas vin per dag kan skada din hälsa. Det händer inte mig. "All inclusive" rensar inälvorna från slaggprodukter. Nej, allvarligt, jag har nog druckit min "livsranson" även om det inte heller är något man ska vara stolt över. Men har man "all inclusive" och inte samma karaktär som frugan blir det mer än ett glas per dag.

Men är det inte så vi resonerar ofta. D v s DET HÄNDER INTE MIG! Tänk om man kunde se in i framtiden och VETA vad skom sker om man INTE röker, dricker nåt glas eller gör andra dåliga saker. Allt som man säger är farligt baseras ju på nuvarande kunskap. Om 100 år kanske man säger att man SKA dricka 4 cl sprit per dag man SKA äta så coh så mycket fett och man SKA inte äta så mycket grönsaker. 

Titta bara i backspegel. På 60-talet skulle man inte äta skumsockerbitar. Ett tag var det farligt med ägg, nu är det nyttigt. Ett tag skulle man äta 6-8 brödskivor om dan, Inget snack om fullkorn då inte.

Ska bli kul att se vad de säger framöver. Om man lever så länge....


Av Pink Ozzy - 2 maj 2012 10:07

Nu vill dataspelstillverkare att det ska vara förbjudet att använda begagnade spel. Sony, Microsoft och Nintendo är de stora aktörerna på konsolmarknaden och bestämmer därför om och när detta kan ske. För att ett förbud skulle genomföras krävs att alla 3 gör gemensam sak samtidigt. Men där tror jag girigheten säter stopp. Ingen vill börja och ingen vill gå till den andre och be honom delta. 

Så vi får hoppas att Sony, Microsoft och Nintendo´s girighet sätter stopp för eventuella förbud mot begagnade spel. Det skulle inte bara göra det djävligare för alla fattiga spelare som inte har råd med nya spel hela tiden. Det skulle dessutom vara ett enormt miljöslöseri att kasta spelen så fort någon har tröttnat på dom. 

Så med andra ord:

NER MED FÖRBUDSMAFFIAN ! 

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards