Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under april 2012

Av Pink Ozzy - 13 april 2012 10:59

Vad är Nordkorea för skitland egentligen? Nu ville man skjuta upp en raket som de själva säger " i fredliga syften". Fan trot. Men det hela gick åt helvete som allt annat i det landet. Undrar hur mycket raketen har kostat? Nåja, den flög ju i en minut i varje fall. 1 minuts flyg som kanske kostat 1 miljard. Jag vet inte, men låt oss säga 1 miljard. Låt oss säga att maten är billig i Nordkorea och man klarar sig på 5:-/person och dag. Det skulle i så fall innebära att 200.000.000 personer skulle ha mat en dag. Tvåhundramiljoner dagsransoner mat!!!!! De är 24 miljoner invånare i landet. Om jag inte räknat fel så skulle de ha mat i drygt 8 dagar i hela landet. Nu är det ju så att det finns besuttna även i detta land. De HAR ju redan mat. De som verkligen har det dåligt kanske bara är en bråkdel av dessa 24 miljoner. Innebär att de skulle ha mat i betydligt fler dag. 

Men icke. I Nordkorea skjuter man upp skitraketer i en minut istället för att ge folket den mat de behöver.  Fan är det ingen som kan sätta stopp för denna skitnation?

Problemet är ju också att landet är så totalt stängt. Folket vet ju inget annat och får inte veta annat. Har sett ett antal TV-program därifrån och det är ju som ett stort djävla fängelse med hjärntvättade människor hela landet. Sorgligt men tyvärr sant.  

ANNONS
Av Pink Ozzy - 11 april 2012 11:01

Igår var det bastudag igen. Det brukar det vara 2-3 dagar per vecka då vi sitter ett antal gubbar och löser världsproblemen. Igår kom det en ny stjärna. Lite yngre än oss ( troligen ca 30 ). Hans idéer överensstämde dock inte med mina och han som satt bredvid, vilket han märkte. Så diskussionen gick hög. 

Först kom vi in på knark. Han ansåg att vi i Sverige ska ge alla knarkare fri metadon. Enligt honom behöver man då alltid samma dos och överdoserar man så dör man, vilket han ansåg var helt OK.  Jag sa då att det finns en viss mängd knark i världen och att den trots detta kommer att avsättas. Så, om inte i Sverige, så i ett annat land. 

Men det tyckte han inte var vårt problem. Varje land fick väl göra som man ville.

Ok,sa jag, så om vi sätter in filter i våra skorstenar så att vi får en ren industri och sen låter Kina och andra länder som saknar denna utrustning tillverka skiten så att det dör folk där så är det OK för dig?

Ja, sa han. Det tyckte han var varje lands problem. Enligt honom så är inte en människa i Sverige och en människa i t ex Kina lika mycket värd. Om vi bara sopar bort skiten från vår egen dörr så spelade det honom ingen roll vem som fick ta hand om eländet.

Snacka om inskränkt människa. Om lilla Sverige är skenhelig och sopar på som fan så är det tydligen helt OK. Han hade tydligen itne förstått att vi lever på en liten boll som kallas jorden  och att de som lever där kallas antingen djur eller människor och att en människa är en människa var den än lever. Jag fattar inte var en del får sina idéer ifrån. 

Såg för övrigt ett program  igår där den amerikanska tullen fick tag på ett parti kokain på 1,5 ton. Det var enligt dom en droppe i havet. Men tänk efter! Hur många linor blir det? Hur många liv förstörs? Och detta av bara ett beslag som förhindrades av att hamna i fel händer. 1500 kg är en droppe i havet. Det finns ton och åter ton på marknaden. En marknad som aldrig kommer att ta slut. Det är bara naivt att tro så,  så länge man inte bekämpar källorna i respektive land. 

Att ge gratis metadon till alla knarkare i Sverige är ju bara en fånig utopi.  

ANNONS
Av Pink Ozzy - 11 april 2012 10:08

Läser nu dagligen artiklar om poliser som sitter på sina häckar och glider runt i polisbilen eller på stolen inne på kontoret. Dessutom tycks de ha krav på sig att fälla så många bilister som möjligt. Vad gör de då? Jo, de står vid vägen och tar fartsyndare. Sen spelar det ingen roll om det är fritt på motorvägen och någon kör 120 på en fin sommarväg där högsta hastigheten är 110 eller där man kanske kör 80 istället för 70 fast vägen och sikten är utmärkt. Huvudsaken är att bilisten fälls och polisen får sina poäng i den polisiära poängjakten. 

Nej stoppa vansinnet nu! Ser man på ett program som heter "Tunnelbanan" på Femman så ser man att man använder sig av särskild bevakningspersonal i tunnelbanan. Detsamma kan man väl göra med hastighetsbevakningen. Varför ska poliser med år av utbildning så vid en väg och utföra dessa arbeten? Låt speciella bolag driva det. OK, de kommer säkert att använda sig av ett poängsystem också och de kommer att vara nitiska, men det kanske är folk som klarar sig med en betydlig kortare utbildning.

Detta skulle innebära att polisen kunde ägna sig åt grov brottslighet och annat som de har utbildning för och som är viktigare för medborgarnas säkerhet. 

Det skrivs också att poliserna inte fotpatrullerar. OK, det är iochförsig synd, men även det kan ju utföras av speceilla vaktbolag. Som det ser ut på TV så verkar ju dessa väktare göra ett bra jobb.

Nej, låt polisen börja jobba med det dom har utbildning för, skippa bötespoängen och överför mer tjänster på speciella väktare som utbildas för just en viss syssla ( hastighet, fylla, tunnelbana, bevakning mm ). Men det innebär också att dessa väktare får befogenhet att köra fyllerister m fl direkt till häktet och inte som nu måste invänta polisen. 

Och vad det gäller hastigheter på våra vägar så är det ju så att man idag silar mygg och sväljer kameler. Skit väl detsamma om man kör 10 km fortare där det så är möjligt. Ta istället idioterna som gör vansinniga omkörningar, kör slalom mellan filerna och kör för fort förbi skolor och vägarbeten om ni nu ska jaga bilister.

Poliser ska utreda brott och inte jaga bilister, fyllerister och trimmade mopeder. Det borde andra kunna göra.  

Av Pink Ozzy - 9 april 2012 10:35

Jag blir så trött på all denna religiösa hyckleri som pågår just nu och egentligen alltid pågått. 

Just nu är det islam som alla s k "kristna" är emot. Under andra världskriget ansåg den "kristne" Hitler att judarna var faran. Numera utgör judarna bara en fara för de palestinier som fått sitt land stulen av judarna.

Men åter till islamisterna. Jag tror att en stor del är bra folk. Sen har vi "mellanfolket" som låter sig styras till stor del av dessa mullor, ayatollor och fan vet allt dom heter. De lyder utan att för den skull kunna begå brott. Däremot lyder de och bär burkor och sånt skit. Sen har vi en liten klick som lyder under särskilda mullor, eller ska vi kalla dom terroristledare, och som gör vad dessa ledare säger. Även om det saknas stöd i deras Koran. 

Men hur är det med oss kristna då? Ja inte är vi så mycket bättre. Och speciellt så VAR vi inte så mycket bättre. Du behöver bara gå sådär 200 år tillbaka så var vi inte så långt från islamska lagar vi heller. Kvinnor skulle vara i köket. Mannen bestämde. Storbonden fick pippa pigorna som han ville och slå drängen om han behagade osv. Går vi lite längre tillbaka hade vi bl a Karl den XII som red runt i Europa och dödade hedningar och andra som inte gjorde som han sa. 

Och du behöver ju inte gå så långt tillbaka egentligen. Titta bara på Nordirland där kristna ( katoliker ) slåss mot kristna ( protestanter).  Eller kolla in Breivik i Norge. Snacka om stolpskott till kristen. Eller den katolske påven som förbjuder skydd vid samlag och som förbjuder t ex all form av homosexualitet.

Sen har vi ju Koranen och Bibeln som "regerar" och bestämmer hur respektive religions anhängare ska bete sig. Men jag tror att det bara är uppdiktade historier. Läser man dom så är ju ganska mycket lika. Dessutom är det ett hopplock från flera århundraden. Jag tror också att det finns naturliga förklaringar till en hel del av alla dessa "under" som Jesus sägs ha utfört. 

Dessutom kan inte islam och kristna ens hålla sams inbördes. Det finns ju en hel drös med islamska och kristan grenar. Och vad är de ute efter? MAKT.  

Nej, det där med religion är sjukt. Vi lever ett så kort liv så det borde vara mer värt än att slåss mot varann hela tiden. Försök att lev i samförstånd istället den korta jordetid vi har. 

Av Pink Ozzy - 9 april 2012 10:04

Har på kort tid sett 3 fantastiska filmer. 

Anklagad med Jodie Foster som våldtas av 3 män och får kämpa för sin rätt.

Svart bok. En norsk film som handlar kriget 1944 och ett kvinnoöde

Inte utan min dotter. Som handlar om en amerikanska som åker på "semester" med sin man till Iran och han bestämmer att deras barn ska vara kvar hos honom. 

Har du inte sett dom så försök att göra det. Alla 3 filmer har verklighetsbakgrund och är mycket gripande. Filmerna visar också att religion inte ensam alltid bär skulden och att det inte spelar roll vilken religion man tillhör. 


Anklagad handlar om en tjej som utmanar killarna lite i fyllan och villan. Killarna hetsar varann och lyssnar inte på när hon säger nej. Har ni hört det förut? Troligen. Men Jodie Foster gör en helt fantastisk rollpresentation och kämpar mot amerikas konservatism för att få de som orsakar det hela fälld. Hur det går får du se i filmen. 


Svart bok handlar om en judinna som får ihop det med ett tyskt befäl för att hjälpa andra judar under kriget 1944-1945. Filmen är norsk men "trots det" mycket, mycket bra.


Sen har vi den gamle filmen "Inte utan min dotter". Av någon anledning har jag inte sett den tidigare. Handlar om en familj bestående av en amerikansk mamma, en iranier med amerikansk pass samt deras dotter. De ska, enligt mannen, åka på semester till Iran efter att Shahen har störtats och Khomeini kommit till makten. I Iran finns dock en mycket stor släkt.....


Alla 3 filmer sker troligen ganska ofta i verkligheten, vilket gör det hela ruggigt. Kvinnor blir våldtagna dagligen. I filmen är det kristna. I verkligheten sker våldtäkterna av män av alla religioner. Även om kriget är slut så måste säkert många kvinnor spela ett spel för att klara sig eller andra som i filmen "Svart bok". Och hur många barn stjäls av sina pappor för att föras bort, ibland till en helt annan och främmande värld. 

Till ovanstående filmer och dessa kvinnoöden vill jag också läga trafficking som omfattar tydligen mer än miljonen flickor och kvinnor. Jag fattar inte hur och varför man vill ligga med någon där kanske 100-tals varit innan och där man t o m ser att kvinnan inte vill och att hon kanske t o m är drogad. Fy fan. 

Är inte en del män riktiga svin ?  Kan inte vi "normala" män gå samman och revoltera mot dessa s k "män" som tror att de är stora och starka när de våldtar, utnyttjar andra kvinnor eller stjäl deras barn. Spöstraff skulle dessa män ha. Fega djävla skitar är dom. Inte värda att ens kallas för män. Amöbor är mer rätt ord.   

Av Pink Ozzy - 7 april 2012 10:36

Är du med på Facebook ( FB )? Jag gick med eftersom bl a barnen var med och jag på detta sätt enkelt fick reda på vad dom och barnbarnen gjorde och de fick reda på vad jag sysslar med. 

Sedan har det utökats något till att omfatta några enstaka gamla klasskamrater och gamla arbetskamrater. Också några resevänner har hamnat där. Jag har dock försökt hålla det relativt lågt. D v s jag har inte aktivt sökt för att få ett så stort antal "vänner" som helst. Det finns ju dom som har både 3 och 400 "vänner". Jag fattar inte hur de kan hålla reda på alla. Jag fattar inte heller vad ordet "vän" betyder för dom. Är det bara att få ett så högt "vänantal" som möjligt? Att kolla vad alla gör måste ju ta timmar i anspråk varje dag. 

Men sen är det så att man skickar ut förfrågningar till de man tror är ens "vänner" och hör sen inte av dom. Varför har inte FB en knapp där man kan neka någon från att komma in så denna person får reda på det. Nu vet man ju inte om det kanske är så att den vän man skrivit till inte ens är speciellt aktivt på FB.

Men det finns trots allt meddelanderutan. Den går ju alltid att använda och tala om att den eller den inte vill ha en viss person som "vän" på sin FB. Det tillhör väl ändå artigheten. 

Men men, en del kanske är så fega och/eller uppblåsta att de inte ens orkar med det. Av Pink Ozzy - 5 april 2012 10:06

Glad påsk 

 

till alla mina läsare 

Av Pink Ozzy - 5 april 2012 10:03

En svensk sitter och äter frukost på ett cafe`. Vid sidan av honom sitter en norrman och tuggar tuggummi. Ouppfostrat inleder norrmannen:

"Äter ni svenskar hela brödet?"

Svensken låter motvilligt frukosten ligga och svarar:

"Ja naturligtvis!"

Norrmannen leker med tuggummit i munnen och säger:

"Det gör vi inte hos oss,i Norge äter vi bara det innersta av brödet. Brödkanterna samlas i encontainer,bearbetas och formas till croissanter och säljs till Sverige"

Norrmannen frågar vidare:

"Äter ni marmelad till brödet ochså?"

Svensken svarar lätt irreterad:

"Ja naturligtvis!"

Medan Norrmannen nu högljutt tuggar sitt tuggummi,säger han:

"Inte hos oss,i Norge äter vi bara färsk frukt till frukost. Skalen och resterna samlas i en container,bearbetas till marmelad och säljs sedan till Sverige."

Nu blir det svenskens tur att fråga:

"Säg mig en sak,har ni sex i Norge?"

Norrmannen ler och svarar:

"Ja naturligtvis har vi sex."

Svensken lutar sig över bordet och frågar: Vad gör ni med kondomerna efter ni använt dem?"

"Vi kastar dem!",svarar norrmannen.

Nu börjar Svensken le... sedan säger han:

"Inte hos oss,i Sverige samlar vi alla använda kondomer i en container ,bearbetar dem, smälter dem och sälger dem till Norge som tuggummi!"

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se