Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 april 2012

Inte vårt problem - eller?

Av Pink Ozzy - 11 april 2012 11:01

Igår var det bastudag igen. Det brukar det vara 2-3 dagar per vecka då vi sitter ett antal gubbar och löser världsproblemen. Igår kom det en ny stjärna. Lite yngre än oss ( troligen ca 30 ). Hans idéer överensstämde dock inte med mina och han som satt bredvid, vilket han märkte. Så diskussionen gick hög. 

Först kom vi in på knark. Han ansåg att vi i Sverige ska ge alla knarkare fri metadon. Enligt honom behöver man då alltid samma dos och överdoserar man så dör man, vilket han ansåg var helt OK.  Jag sa då att det finns en viss mängd knark i världen och att den trots detta kommer att avsättas. Så, om inte i Sverige, så i ett annat land. 

Men det tyckte han inte var vårt problem. Varje land fick väl göra som man ville.

Ok,sa jag, så om vi sätter in filter i våra skorstenar så att vi får en ren industri och sen låter Kina och andra länder som saknar denna utrustning tillverka skiten så att det dör folk där så är det OK för dig?

Ja, sa han. Det tyckte han var varje lands problem. Enligt honom så är inte en människa i Sverige och en människa i t ex Kina lika mycket värd. Om vi bara sopar bort skiten från vår egen dörr så spelade det honom ingen roll vem som fick ta hand om eländet.

Snacka om inskränkt människa. Om lilla Sverige är skenhelig och sopar på som fan så är det tydligen helt OK. Han hade tydligen itne förstått att vi lever på en liten boll som kallas jorden  och att de som lever där kallas antingen djur eller människor och att en människa är en människa var den än lever. Jag fattar inte var en del får sina idéer ifrån. 

Såg för övrigt ett program  igår där den amerikanska tullen fick tag på ett parti kokain på 1,5 ton. Det var enligt dom en droppe i havet. Men tänk efter! Hur många linor blir det? Hur många liv förstörs? Och detta av bara ett beslag som förhindrades av att hamna i fel händer. 1500 kg är en droppe i havet. Det finns ton och åter ton på marknaden. En marknad som aldrig kommer att ta slut. Det är bara naivt att tro så,  så länge man inte bekämpar källorna i respektive land. 

Att ge gratis metadon till alla knarkare i Sverige är ju bara en fånig utopi.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se