Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 april 2012

När ska poilsen börja JOBBA

Av Pink Ozzy - 11 april 2012 10:08

Läser nu dagligen artiklar om poliser som sitter på sina häckar och glider runt i polisbilen eller på stolen inne på kontoret. Dessutom tycks de ha krav på sig att fälla så många bilister som möjligt. Vad gör de då? Jo, de står vid vägen och tar fartsyndare. Sen spelar det ingen roll om det är fritt på motorvägen och någon kör 120 på en fin sommarväg där högsta hastigheten är 110 eller där man kanske kör 80 istället för 70 fast vägen och sikten är utmärkt. Huvudsaken är att bilisten fälls och polisen får sina poäng i den polisiära poängjakten. 

Nej stoppa vansinnet nu! Ser man på ett program som heter "Tunnelbanan" på Femman så ser man att man använder sig av särskild bevakningspersonal i tunnelbanan. Detsamma kan man väl göra med hastighetsbevakningen. Varför ska poliser med år av utbildning så vid en väg och utföra dessa arbeten? Låt speciella bolag driva det. OK, de kommer säkert att använda sig av ett poängsystem också och de kommer att vara nitiska, men det kanske är folk som klarar sig med en betydlig kortare utbildning.

Detta skulle innebära att polisen kunde ägna sig åt grov brottslighet och annat som de har utbildning för och som är viktigare för medborgarnas säkerhet. 

Det skrivs också att poliserna inte fotpatrullerar. OK, det är iochförsig synd, men även det kan ju utföras av speceilla vaktbolag. Som det ser ut på TV så verkar ju dessa väktare göra ett bra jobb.

Nej, låt polisen börja jobba med det dom har utbildning för, skippa bötespoängen och överför mer tjänster på speciella väktare som utbildas för just en viss syssla ( hastighet, fylla, tunnelbana, bevakning mm ). Men det innebär också att dessa väktare får befogenhet att köra fyllerister m fl direkt till häktet och inte som nu måste invänta polisen. 

Och vad det gäller hastigheter på våra vägar så är det ju så att man idag silar mygg och sväljer kameler. Skit väl detsamma om man kör 10 km fortare där det så är möjligt. Ta istället idioterna som gör vansinniga omkörningar, kör slalom mellan filerna och kör för fort förbi skolor och vägarbeten om ni nu ska jaga bilister.

Poliser ska utreda brott och inte jaga bilister, fyllerister och trimmade mopeder. Det borde andra kunna göra.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se