Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 1 april 2012

Varför inte NEGER?

Av Pink Ozzy - 1 april 2012 10:57

Såg trevliga komikern Marica Carlsson på Robins igår. Hon är NEGER. Hon säger det ju själv. Personligen förstår jag inte vad det är för fel med ordet NEGER. I mina öron är det inget nedvärderande. Om jag säger:

- Han är neger. Så vet alla att han är allt ifrån ljusbrun till nästan svart.

Men säger jag att: 

- Han är afroamerikan. Så låter det närmast töntigt. Det innebär ju bara att någon av han förfäder har kommit till USA och detta troligen som slav. Och vad är i s f algerier som  finns i USA. De är ju inte speciellt mörka. Ska de också kallas afroamerikaner? Eller var går gränsen ? Är det brunhetens nyans, läpparnas storlek eller hårets krullighet? 

Vad säger amerikaner om t ex kineser och andra från Asien? Säger dom att:

- Där kommer en asienamerikan?

eller:

- Där kommer en europaamerikan?

Nej, skulle inte tro det.

Jag såg ett program på Travel där en kille var i ett avlägset land. Killen var vit och från Frankrike. Ungarna sprang runt honom och sa

- Wasa

hela tiden. Till slut frågade han vad det betydde. Det visade sig att det betydde "Viting". Tänk om han hade tagit illa vid sig? Men men nej. Han skrattade och sa att: 

- I mitt land så betyder Wasa bara knäckebröd. 

Men nu tillbaka till negrerna. Eller afroamerikaner, eller afrikaner, eller svarta, eller STOOOOPPPP!

Svarta? De är väl oftast inte SVARTA. OK, bruna eller mörkbruna. Eller som en kompis till mig sa en gång:

- Kolla, där kommer en riktig blåneger.

Jag kollade men såg inget blått. Däremot var han ovanligt mörk. Ja, nästan svart.

Och vad ska vi framöver kalla alla barn som har en vit och en "svart" förälder? Och vad ska vi sedan kalla deras barn. De blir visserligen, troligen ljusare för varje generation, men de lär väl inte bli vita.

STOOOOOOOOOOPPPPPPPPP!

"Vita". Vem fan är VIT? Vi i Europa  är väl till stora delar lite ljusare än våra vänner, negrerna, men vi är då fan inte vita. Och ju längre söderut du kommer blir vi ju brunare, fast vi i generationer bott i Europa. 

Så att förbjuda att kalla folk för afroamerikaner eller svarta i stället för negrer för ju inte saken framåt. Många har aldrig varit i Afrika och många har inte varit i Amerika utan har kanske föds i Europa. Inte är de särskild svarta heller. 

Vad fan ska vi kalla dom? Afroeuropeer? Bruna? Nej, bruna går inte. Halva svenska befolkningen är ju bruna när de kommer hem från semestern. Då skulle de ju kunna blandas ihop med NEGRERENA. Ve och fasa.

Men hur det än är och vad vi än kallar andra och de kallar oss så är vi trots allt alla människor. Vore bättre vi gjorde skilllnad på goda och onda människor och inte deras hudfärg eller deras religion eller sexuell läggning. För ska vi fortsätta med det så är ju en svart, islamsk bög det värsta på jorden och en vit kristen monogam det bästa. Även om den svarte islamske bögen är snäll och genomtrevlig och den den vite gifte kristen slår sin fru och hetsar andra människor att hata alla som inte är kristen, vit och som han själv.  

En neger är i mina ögon dock alltid en neger. Men jag ser inget nedlåtande i det. Däremot ser jag mycket nedlåtande på hycklande vita kristna som slår sina fruar eller förgriper sig på kvinnor och barn.  

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

2 april 2012 17:26

http://sv.wikipedia.org/wiki/Neger

http://linneassprakblogg.com/2011/04/11/varfor-far-man-inte-saga-neger/

http://www.aftonbladet.se/debatt/article10654572.ab

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/632702-sd-traditionellt-i-sverige-sa-ar-neger-en-farg

(Den sista är en förklaring från SverigeDemokraterna varför det är OK att säga neger)

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

5 april 2012 09:59

Ja vad ska jag svara? Jag har läst alla dessa länkar och vill självfallet inte jämställas med SD. Men nu är det ju så här att en folk- eller yrkesgrupp inte blir "finare" eller bättre bara för att man byter benämning. Negrer blir afrikaner eller afroamerikaner, zigenare blir romer, gulingar blir kineser, bönder blir agronomer, städare blir lokalvårdare mm. Det är inte benämningen som förändrar vårt samhälle. Jag tror att vi lurar oss själva. Men sen är det för mig självklart att acceptera den enskilde. Så om någon kommer till mig och säger att jag inte ska kalla honom neger skulle jag självklart acceptera det.
Finns det inte något bra ord för "människa" som inkluderar alla bra människor och ett ord för dåliga människor och som inkluderar alla som just är dåliga, d v s buset på gatan, hatiska personer, m fl? Det vore ju bättre. Själv delar jag in personer på detta vis. Inte efter hudfärg eller sexuell läggning mm.
Men med inlägget fick jag "bara" gammelsmurfen att reagera. Ingen annan reagerade. Tyvärr.
Men ni ska veta att jag älskar negrer för vad de är. D v s oftast mycket trevliga människor som jag gärna umgås med.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:12

Tänk att det finns ungdomar som har ett sånt och genuint intresse och som viger sitt liv åt detta. Greta Thunberg är en sådan person. En tjej på 15 år med kända föräldrar, vilket hon nog inte bryr sig så mycket om. Hon har bestämt sig. Hon är påläst ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 23 jan 10:01

Veganer består av såväl vettiga människor som rena idioter. Om vi tar idioterna först så är det dom som släpper ut minkar, slår ihjäl kaniner mm. Rena vansinnesdåd. Hade jag möjligheten att få fast någon och döma den personen skulle jag antingen släp...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 10:21

Har just nu att göra med en kommungubbe i ett ärende. man blir ju smått förskräckt. Det har inte hänt något sen 60-talet. Med de menar jag det ordspråk som säger att om du inte platsar på den privata marknaden får du alltid jobb på kommunen. Något so...

Av Pink Ozzy - Måndag 21 jan 09:12

Följer Hemnet och några andra sidor dagligen och ser nu att hemnet bluffar på sina sidor. Hus kan plötsligt försvinna för att någon måndag poppa upp igen och då kan det stå att huset stått på hemnet i 3 dagar. För det första har dom "glömt" att de st...

Av Pink Ozzy - Söndag 20 jan 14:21

Under en längre tid har nu förstörelse, rån, eldning av bilar mm accelererat och NU RÄCKER DET ! Nu tar jag saken i egna händer. Kommer vissa kvällar att befinna mig i betongen och ser jag något får den smaka av batongen. Stannar den frivillig och er...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se