Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 30 mars 2012

Apoteket och deras vansinniga regler

Av Pink Ozzy - 30 mars 2012 10:28

Min läkare ringde enligt överenskommelse idag. Vi diskuterade diverse kring min sjukdom och vilka tabletter jag ska ta. När jag sa att tablett A var bra mot en viss sak så sa hon att hon kan skriva ut mer. Men jag nekade eftersom jag hade gamla recept kvar. Vidare skulle hon skriva ut tablett B med x mg. 

När jag nu ska boka detta via nätet så är tablett A borta från listan. Efter lite letande hade den gått ut igår!. Tablett B gick inte att beställa utan man skulle ringa till Apoteket.

Det gick snabbt att komma fram när man hade tryckt på 1,2 eller 3 några gånger.

Jag frågade då om det inte gick att få ut tabetll A igår och hänvisade till att jag pratade med min läkare för mindre än en timme sedan och att den 29/3 faktiskt inföll för 9,5 timmar sedan. Men icke sa Nicke. Regler är regler inom Apoteket och de går inte att rucka på. 

OK, varför kan jag inte beställa tablett B då? Jo det var för att läkaren hade skrivit storleksantal 50. Just denna storlek är tydligen bara till för sjukhus ohc kan inte beställas av privatpersoner. OK, vad har ni då, undrar jag. Det visar sig då att de har förpackningar om 25 resp. 100. Då tyckte jag att de väl kunde skicka 2 x 25. Det blir ju 50. Men icke sa Nicke. Regler är regler inom Apoteket och de går inte att rucka på.

Ibland känns det som om dom på Apoteket gör allt för att djävlas med folk.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se