Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 7 mars 2012

Alliansens egen Boforsaffär

Av Pink Ozzy - 7 mars 2012 10:02

Jaha, då var det dags för ännu en affär. En affär där tydligen alla på ett eller annat sätt är inblandat, men där ingen vill ta ansvar för. Det gäller historien om Sveriges avtal med  Saudiarabien där Sverige tydligen lovat att hjälpa till med att bygga en vapenfabrik i Saudiarabien. Ja, det hade väl inte blivit en stor affär om fabriken hade legat i t ex Finland eller Norge, men Saudiarabienbien!?!?! En av världens värsta diktatorstater. Fy fan. 

Avtalet skrev tydligen redan 2005, d v s av den socialdemokratiska regeringen. Där står bl a : "Vardera parten skall främja att industrin i dess land utformar gemensamma projekt för sammansättning eller produktion av militär utrustning i den andra partens land."

Så nu är Alliansen snabbt framme och försöker skylla det hela på sosseregeringen. Men alla vet ju nu att Alliansen hade möjlighet att skippa avtalet 2010, vilket man dock inte gjorde. Varför då tror du? Jo, det ger ju arbetstillfällen. Något som Reinfeldt och grabbarna lider stor brist på, även om annat sägs till media.

FP och KD ville avsluta avtalet 2010. M och C körde över de två. Så FP och KD la sig platt för att Alliansen ska leva vidare. Men det friskriver inte dessa två partier från ansvar. Att vara tyst är att hålla med anser jag.  

Så nu sitter Sverige där med skägget i brevlådan. På ena sidan vill man vara neutral och på andra sidan  så säljer man vapen och hela fabriker för allt vad tyglen håller. Frågan är om de håller denna gång?

Sen har vi ju dessutom alla dessa förnekare som alltid dyker upp vid sådana affärer. Ingen vet något och ingen har gjort något. Ingen har sett något och ingen har hört något.

Nej fram med ALLA papper och ge sedan alla de som nu ljuger sig fram sparken utan avgångsvederlag. Kan man inte stå för det man gjort har man ju inte gjort något. Och har man inte gjort något ska man inte ha betalst ( avgångsvederlag ). Nej, släng ut dom på den vanliga arbetsmarknaden med en stor skylt om halsen:

"Jag står inte för det jag gjort"

Vi kan ta några  exempel: I dag vill varken dåvarande utrikesminister Laila Freivalds eller Leni Björklund svara på frågor. Så vitt jag vet har de fortfarande inkomst från staten, vilket gör att de ska svara ( arbeta ) för staten. 

Sen har vi ju nuvarande försvarsminister som tycks vara helt hjärndöd, för han vet tydligen ingenting, eller så är det superhemligt så vi vanliga skattebetalare inte ska få reda på vart våra skattepengarna går. Sen sitter ju en och annan person på myndigheten Inspektionen för strategiska produkter (ISP) som inte har rent mjöl i påsen. Även Kalle Bildt försöker skylla på tidigare regeringar och säger sig inte ha något med avtalet att göra. Fy fan vilka skenheliga politiker vi har.


Med anledning av säkerhetsläget avråder svenska UD sedan 2005 från icke nödvändiga resor till landet.


Kvinnor utsätts för allvarlig diskriminering. För att röra sig utanför hemmet måste alla kvinnor ha en manlig ledsagare.


Någon kritik mot islam, kungafamiljen eller regeringen tillåts inte.


Dödsstraff utdöms för bland annat mord och narkotikarelaterade brott. I vissa fall även för homosexualitet. Avrättningarna sker vanligen offentligt, genom halshuggning för män och arkebusering för kvinnor.


Enligt Amnesty International avrättades minst 27 personer 2010, men den verkliga siffran tros vara större.


Källa: UD, Amnesty International, Svenska Freds och Nationalencyklopedin. 


 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

7 mars 2012 21:21

Fast en poäng har man när man säger att man i Sverige har traditionen att som ny regering hålla fast vid avtal ingångna med tidigare regering. För det innebär trots allt att man kan lita på landet Sverige.
Kanske inte så bra i just detta fallet, men i andra sammanhang kan det innebära att andra länder törs inleda affärer med Sverige utan att vara rädd att det avbryts med regeringsskifte.

Konstaterar att ansvarigt statsråd 2005 inte vill kommentera saken eftersom hon idag har kopplat bort saken helt och sysslar med annat.

Frågan är ju: Borde Sverige 2005 inlett detta med detta land?? Var det mer rätt 2005?

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

8 mars 2012 08:56

Självklart skulle inget avtal upprättats med landet i fråga. Varken 2005, 2010 eller någon annan gång. Däremot anser jag att de stadsråd som ansvarade för saken 2005 ska svara på de frågor som ställs. De har sin inkomst av oss skattebetalare och ska därför stå till svars. Men Freivalls har ju ett flertal gånger tidigare visat sin feghet genom att inte svara på besvärliga frågor angående hennes förehavanden i olika sakfrågor.

 
Gubbfan

Gubbfan

8 mars 2012 21:38

Du skriver Freivalls. Men hette inte den ansvarige ministern Leni Björklund eller något liknade?

Men skit samma.
Det man lär sig av saken är i alla fall att det gör detsamma vilken partifärg den ansvarige politikern än har, så förnekar man allt ansvar.

Det är bara konstigt att folk har trott att vi säljer vapen bara för att vi tycker om folk. Det hela är ju mest på skoj. Väl? Vi är helt förvånade när någon påstår att JAS-planen är till för att dräpa folk, att den där sprängkapseln som vi säljer så bra är konstruerad för att lemlästa så många civila som möjligt.

Att Svenska Freds har skrikit om att vi är det land som säljer mest vapen per invånare är något vi inte brytt oss om.
Vi gör ju allt för kärleks skull.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

11 mars 2012 10:29

Egentligen är jag inte emot själva försäljningen utan hyckleriet och lögnerna. Vore bättre att rakt ut säga som det är, d v s att vi säljer för att annars gör någon annan det och att det ger 30.000 arbetstillfällen i Sverige. Har själv arbetat i denna industri under dryga 20 år och slapp därför t o m repövningar. Så det är inte försäljningen i sig som är felet. Det jag retar mig på så in i norden är alla dessa politiker och chefer som står där och säger att dom inte vet något fast dom har betalt för det. OM det är så att de inte vet det dom borde veta så borde dom omedelbart avgå.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se