Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 19 februari 2012

Melodifestival del 3

Av Pink Ozzy - 19 februari 2012 11:42

Jag är en musiknörd tror jag. Jag har säkert över 1000 CD vid det här laget och massa annan musik. Sålde av alla mina gamla LP-skivor för några veckor sedan. Jag lyssnar gärna på allt från klassiskt till hårdrock, med vissa undantag. I min Ipod finns över 1000 artister och ca 30.000 låtar. Med det vill jag säga att jag tror mig ha en viss känsla för musik. Därför frågar jag mig vad som hände igår på den s k melodifestivalen? Förra veckans har jag inte ens kommenterat. Så dålig var den. Den här veckan.... Nja.Första låten var väl OK.... som låt. Den andra var sämre och tredje låten.... Vad fan tänker killen på egentligen? The Red One verkar mer vara en dålig kopia av Lady Gaga där dessutom alla djävla ljuseffekter förstörde låten. Sen kommer vi till femman. Låten var ju så släpig så jag trodde den aldrig skulle ta slut. Enda som var bra med den låten var väl trummorna i bakgrunden. Som sexa kom Andreas Johnsson. Som vanligt presterade killen en bra låt. Enda missen i melodifestivalsammanhang var väl att han ett år sjöng duett med Carola. Tur att han nu står på egna ben. Klart bästa och egentligen enda riktig bra låt. Alla skrev om Molly Sandén. Hon skulle ju ha en sån superlåt. Bara att komma in i en lakritsfärgad kondom diskade hene nästan. Och låten? Nja, inte var väl det något att hurra så mycket över. Till sist Ranelid. Här har man gått i veckor och väntat på att karl'n ska sjunga och så gör han inte det. Fan Ranelid, detta är en melodifestival ingen poesikväll. Det värsta var väl att han dessutom gick vidare till Globen. Vad fan tänker de på som har röstat på honom. Jag har annars inget emot Ranelid. Äger flera av hans böcker. Men det är? Det var skit.Kanske dags att tänka om upplägget inför nästa år. Det kanske inte är rätt att svenska folket har den makt de har i röstningen. Man röstar ju inte längre på en låt de tror sig ska kunna vinna den stora finalen utan tycks allt mer "antirösta" eller rösta på den söte lille killen eller den söta lilla tjejen. Vi får väl hoppas att svenska folket slutar att kasta ut en massa SMS-pengar på skitlåtar när det ska sjungas i Globen.

Musik · TV
 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

19 februari 2012 16:38

Som jag alltid har sagt: man kan inte rösta i musik. Man kan inte ställa pop mot rock mot visa mot dansband. Det finns knappast rätt eller fel i folks musiksmak. Skall man tävla i musik måste väl alla framföra samma stycke och sedan kan man möjligen avgöra vem som framförde det hela bäst.
Men även då blir det tycke och smak och inte nödvändigtvis rätt.För vad är rätt när det gäller musik

Tycker det har varit intressant att läsa om det stora Ranelidhatet i dagens kvällstidningar på nätet. Säger som en kommentar dock: äntligen något som inte följer strömmen utan som sticker ut.

MELODIfestival heter det på svenska. Finns inget där som säger att det måste sjungas. Kan tänka mig att Sverige skulle kunna skicka ett stycke helt utan sång om vi så önskade. Fast då spricker det på Engelska namnet: "SONGcontest"
Vill påminna om att det var en tjej som sjöng så därmed torde även detta bidrag godkännas. Hade det varit bättre om han sjungit sina rader... Dock är det så att texten är framförd tidigare så egentligen borde den inte vara kvalificerad av DEN anledningen. Fast det har nog ingen tänkt på. När han var i Kristianstad för några (?) månader sedan sa han delvis samma saker som i tävlingen,

Tror nog att Andreas Johnson är mest besviken idag -- enligt vissa en klar låtstöld -- han var segertippad och kom bara till andra chansen. Tyckte det var tråkigt att det var en ny "Manboy"-version i år. Dock med en grupp denna gång.

Melodifestivalen spårade ut för länge sedan: Babsan, Sean Banan...
tycker det skulle vara festligt om Ranelid gick hela vägen så vi får höra vad Europa tycker. Fast det märks väl i svenska finalen som troligen innehåller internationell jury även i år

Men som sagt man kan INTE tävla i musik. Tittade igår för jag var nyfiken på Ranelid... Nu måste man ju tyvärr även beskåda finalen

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

20 februari 2012 10:12

Nej, man borde egentligen inte få tävla i musik. Men nu är det som det är. Om Ranelid skulle gå hela vägen så kommer han sist i den stora finalen. Ute i Europa vet ingen vem han är, så det skulle inte funka. Nu var det ju en massa motvalls kärringar som röstade på honom. Men som sagt så är Ranelid bra så länge han skriver. Melodifestivalen ska andra hålla på med - som kan.

 
Gubbfan

Gubbfan

20 februari 2012 17:08

Jag råkade av misstag komma in i programmet där de rapade upp alla bidragen för att man skulle rösta.
Men snälla söta: Allt lät ju likadant.
Jag flydde snabbt till en annan kanal där de visade en tysk skämtgrupp som spelade och sjöng gamla melodier.
Det visade åtminstone på att någon kan sjunga och en massa människor kan använda instrument på ett bra sett.
Synd att du inte kopplade över till den kanalen.

Jag lovar att jag skall inte se något mer från den där sk musik/schlager/melodi-festival/tävlingen.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

21 februari 2012 09:47

I kväll blir det 3 timmar från Köln´s karneval. DET är både musik och humor. Tyvärr är många skämt på Köln´s dialekt, vilket gör att det ibland är svårt att hänga med. I Tyskland är det ju så att alla tycker att de från Köln är lite knäppare än andra. Utom de i Köln som tycker att de i Düsseldorf är knäppast. Men så är det ju i alla länder.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 jan 21:10

Finns ingen livslust kvar. Känns mer som att jag bara sitter/ligger av tiden. Hjärtat slår i otakt och hårt. Magen värker. Likaså ryggen. 2,5 år kvar till pensionen, men försäkringskassan vill inte sjukpensionär mig. Istället blir jag sjukskriven 3 ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 jan 18:06

Börjar bli djävligt less på allt vad försäkringskassa och arbetsförmedling heter. Har varit sjuk över ett år och blir inte bättre. Försäkringskassan har i omgångar sänkt ersättningen och är nu nere i 65%. AFA har slutat betala ut sin ersättning efter...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:46

Nu ska jag snart träffa chefen igen. Jag skrev till honom för nån vecka sedan och beskrev nuläget. Jag tycker att en chef har rätt att få veta det. Om det är en bra chef vill säga. Är hen usel så kan det kvitta. Då får hen klara ut allt själv. Den hä...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:25

Nu har Trump suttit 1 drygt år vid makten. Under den tiden har han tagit bort mängder av lagar som Obama s regering skapad. Bl a nästan lagar som rör miljön. Nej, han har inte skärpt miljökraven. Tvärtom, han har tagit bort en massa krav så att de ri...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:09

Läser ofta, bl a på Facebook, om små minimala händelser som gör folk galna. Nåja, ibland blir jag också förbannad. Men just den saken har jag hittat den mest ultimata lösningen på. Jag skriver kort att jag lägger ner tråden och säger hej då. Efter nå...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se