Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 20 januari 2012

Lögnen fäller och inte handlingen i sig

Av Pink Ozzy - 20 januari 2012 10:35

Just nu är drottning Silvias pappa på tapeten samt drottningen själv. TV4 och drottningen är närmast i ett slags ordkrig om vad som är rätt och fel angående drottningens pappa. Men som jag ser det är det inte handlingen i sig som ofta upprör folket i gemen, utan lögnen kring det hela. Ta t ex Marjasin. Ja du vet den där lille killen i skägg som inte når upp till din navel även i platåskor. Plötsligt visade det sig att han hade klippt och klistrat med sina kvitton som han sparat från sina inköp på statens kontokort. Det visade sig att det var en hel del inköp som han egentligen inte skulle ha utfört med detta kort, utan i s f med sitt privata. Som ursäkt till sitt handlande sa han att han bara ville hjälpa sin sekreterare. Hela Sverige skrattade. Inte åt det han hade handlat utan åt den fåniga lögnen. Detsamma gäller Mona Salin och hennes Toblerone. Hade hon sagt något annat än det hon gjorde hade hon klarat sig. Men nej, det ska ljugas lite först.Och var det inte Rosengren som var på porrklubb, men visste inte det eftersom det var så rökigt därinne?? Ha, ha, ha.Det finns hur många exempel som helst genom åren.Nu r det drottningens tur. I stället för att säga att hon bara var barn vid tillfället och att hon gärna ser fram emot en oberoende utredning, vad nu den ska tjäna till, så tillsätter hon en egen filur som skriver det hon troligen vill se skrivet. Lögn eller ren okunnighet kan jag inte riktigt bedöma, men smart var det inte. När ska alla politiker och andra förstå att media INTE tycker det är kul att skriva om man är ärlig från början? Alla vet ju sanningen. Frågan är vad som hade hänt om Marjasin gett fan i att klippa, eller åtminstone sagt som det var, d v s att han inte ville visa vad han hade köpt?Vad hade hänt om Sahlin direkt sagt som det var?Vad hade hänt om Rosengren torkat av sina immiga glasögon och sett allt naket framför honom?Vad hade hänt drottningen om hon inte hade försökt försköna historien?Troligen hade vi fått veta sanningen direkt i en liten enspaltare och media hade fått betydligt färre scoop att skriva om. Lär er nån gång. Och som min blogg har hetat länge " Sanningen kommer alltid fram ".

 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

20 januari 2012 17:43

Fel: MEDIAS version av sanningen kommer alltid fram. Vet man inte själv sanningen litar man på media och tolkar DET som sanningen. Har levt allt för länge och läst, hört och sett allt för mycket för att godta allt utan kontrollfrågor.
De viktigaste: VEM är avsändaren och VARFÖR sägs det som sägs. Juholt är det senaste i att MEDIAS sanning är VÅR sanning. Eftersom väldigt få av dom som uttalat sig rimligen kan VETA vad som är sanningen väljer man att lita på media.
Väljer att inte kommentera dina exempel men ger detta generella svar istället

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

21 januari 2012 13:53

Nja,ta försvarsuttalandet som exempel. Det var ju Juholt som ljög och inte media. Det var ju inte heller media som hade frun i lägenheten.

 
gubbfan

gubbfan

20 januari 2012 19:07

De lär sig aldrig!

http://gubbfan.bloggplatsen.se

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

21 januari 2012 16:17

Försvarsfrågan: fråga Greider i Dalarna hur HAN tolkar det. Juholt ville enligt uppgift ha samarbete med Reinfeldt. R nekade och då blir den naturliga kommentaren att han hellre samarbetar med SD än Juholt.
Lägenheten: Juholt fick 2 frågor/krav: Uppge hyran. Det gjorde han. Ingenstans står HALVA hyran. Därefter skulle han bifoga hyresavi. Gjorde han. På denna ses TOTALkostnad plus att det är två som bor där. För MIG är det riksdagen som kontrollerar dåligt!
Samma misstag har gjorts av centerpartister plus att flera har sagt att det var svårförstådda regler. NU ändrade

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

22 januari 2012 13:37

Det är skillnad att förutsätta något och att, som partiledare, ljuga om samarbete. Vilket Juholt gjorrde.
Vad det gäller öägenheten så visste Juholt om läget. Precis som han visste att han inte fick dra av vissa taxiresor. Men nu är han borta. BRA!

 
Gubbfan

Gubbfan

21 januari 2012 22:59

Tyvärr litar vi på media. Vi vet att de vinklar och överdriver och har sig. Lika för-----t tror vi på dem. Dumt!
Vi borde lära oss ifrågasätta, men lika förbenat så litar vi på media och våra politiker. Urbota dumt!
Antar att alltför många av oss har rätt mycket grums mellan öronen.

Men sedan den där historien om drottningen och hennes pappa.
Det är självklart att de flesta "barn" vill se sina föräldrar i ett vackrare ljus än de förtjänar. So what?
Dessutom undrar jag varför barnen skall få lida för föräldrarnas missgärningar. De har väl sina egna problem antar jag.
Det är för mig lika självklart att när det gäller pengar så finns det för många få hämningar.
Men det hade varit klokare att hon sagt något i stil med att det var hennes pappas affärer inte hennes, men nu gjorde hon inte det.

Skall jag vara ärlig hoppas jag att min dotter försöker försvara mina dumheter.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

22 januari 2012 13:31

Jo, jag hoppas detsamma. Jag tycker väl inte heller att barnen ska lida. Felet var just att hon gav sig in i polemik med media.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 17:19

Jag har ju ingen aning hur länge jag lever med cancer i magen samt en massa andra småsaker i kroppen, så vi lever livet lite. Så nu har vi bokat Smådalarö Gård och spa. I början på veckan var vi ju på Yasuragi vilket ju inte var så som det en gång va...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 08:45

Mellan 1985 och 2000 åkte jag 1-2 gånger varje vinter till fjällen med familjen. Julen var given, men även vissa år i mars. Över 60 mil på hala och snöiga vägar. En gång fick jag en ordentlig sladd 3 mil hemifrån. Hade jag fått möte i denna kurva had...

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 april 10:11

Ledsen mina vänner, men att rösta om juridisk könstillhörighet är bara larv i mina ögon. Det man röstar om är ifall en homosexuell ska få kryssa i  ett M eller K på diverse papper. Innebär också de får gå på toaletten för kvinnor fast de fysisk är mä...

Av Pink Ozzy - Onsdag 17 april 09:10

Nu har Skyttedal och Emanuel bildat Folklistan. Ett parti utan ideologi. Däremot har de en enda tanke och det är att få så mycket pengar som det bara går från statskassan, d v s dina skattepengar. Försett antal år sedan roffade t ex Emanuel åt sig fl...

Av Pink Ozzy - Tisdag 16 april 09:02

God morgon vänner till en sen vår. Känns inte då spännande att gå ut. Jag har bestämt mig att gå ut 1-3 timmar om dan och arbeta med blommor, rabatter, trädgårdslandet eller något annat som behöver göras på tomten. Om jag kan vill säga. Just nu går i...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards