Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 12 januari 2012

Momssänkningen på restaurang en miljöbov

Av Pink Ozzy - 12 januari 2012 10:40

När momssänkningen skulle träda ikraft var MAX-kedjan först ut med att deklarera att de skulle sänka momsen. Då hakade McDonalds snabbt på. I övrigt så skyller de flesta restauranger på att de kan ta in oxfilé nu, eller att de tänkte höja priserna men nu slipper, att de kan öka kvalitén, mm mm. Hela snabbmatsbranschen omsätter tonvis med kött. Detta kött som släpper ut mest växthusgaser. Detta kött som ofta kommer från djur som fraktas 100-tals mil för att slaktas i t ex Turkiet. De står tätt på flak som ofta överstiger 40 grader i flera dar. I stället borde regeringen införa en extra skatt för dessa varor. Gör de inte det bryter de mot de avtal man ingått med just EU. D v s att växthusgaserna inte får öka utan måste sänkas. Detta är inget annat än en skandal och ett sätt att smyga pengar i fickorna på de redan besuttna.

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

13 januari 2012 10:22

Jo men visst!
Den nuvarande regeringens uppgift är att ge åt de rika och ta ifrån de fattiga.
Den leds av en massa giriga som anser att de får sno åt sig så mycket som möjligt eftersom de har Guds välsignelse att göra så.
Det där med Gud har kanske mest med KD och dess styrelse, dvs Livets Ord, att göra, men är man stadd vid god kassa och vill öka den så står man väl ut med lite mental-ludd bara den privata kassan växer.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

13 januari 2012 11:58

Jag ser dock några problem.
1. Sossarna har Juholt som inte går hem hos någon snart.
2. Även om vänstern tar över vid nästa val så kommer man inte att ta bort speciellt mycket av det borgarna har roffat åt sig. Fastighetsskatten och restaurangmomsen kommer nog att bli kvar, som exempel. Tyvärr.
Att suga ut sjuka, pensionärer och arbetslösa tycks vara dagens melodi.

 
Gubbfan

Gubbfan

13 januari 2012 12:34

Det blir nog ingen skillnad efter nästa val.
Anledningen till att jag inte heller tror det, är bl a att sossarna har blivit ett borgerligt mittenparti, att deras inre stridigheter gör att många väljare inte tror på dem, att en allians mellan moderater och sossar inte är omöjlig om tillräckligt många småpartier åker ut samt att det troligaste nog blir att alliansen behåller sin majoritet, möjligen förstärkt med miljöpartiet som ju i grunden är ett borgerligt parti.
Med social nedrustning som följd, med framgångsteologer i regeringen, med utförsäljning av våra gemensamma tillgångar etc.

Så det kommer att tuffa på i samma ohederliga stil som de senaste åren.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

13 januari 2012 13:42

Ja, jag r rädd för det. När ska folket vakna och göra uppror mot girigheten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:46

Nu ska jag snart träffa chefen igen. Jag skrev till honom för nån vecka sedan och beskrev nuläget. Jag tycker att en chef har rätt att få veta det. Om det är en bra chef vill säga. Är hen usel så kan det kvitta. Då får hen klara ut allt själv. Den hä...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:25

Nu har Trump suttit 1 drygt år vid makten. Under den tiden har han tagit bort mängder av lagar som Obama s regering skapad. Bl a nästan lagar som rör miljön. Nej, han har inte skärpt miljökraven. Tvärtom, han har tagit bort en massa krav så att de ri...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:09

Läser ofta, bl a på Facebook, om små minimala händelser som gör folk galna. Nåja, ibland blir jag också förbannad. Men just den saken har jag hittat den mest ultimata lösningen på. Jag skriver kort att jag lägger ner tråden och säger hej då. Efter nå...

Av Pink Ozzy - Lördag 20 jan 18:01

Ibland är det lite sorgligt. Kring 1968-1971 hade jag ihop det med en mycket fin tjej. Avståndet och studier mm gjorde dock att det dog ut. Har dock aldrig glömt henne. Kollade runt lite och fick för ca 2 år veta var hon och hennes man bör och att h...

Av Pink Ozzy - Lördag 20 jan 13:08

Nu har ju tillverkat och Postnord gått ihop om en ockeravgift mot bl a Wish's kunder vilket får följder man i nuläget inte tycks ha tagit med i beredning. OK, ta tull mm på varor över ett visst pris. Låt oss säga 1000 kronor. Men nu kommer man att...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se