Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2011

Av Pink Ozzy - 13 december 2011 10:49

Såg du matchen mellan Bologna och Milan? Då såg du också att ingen rörde Zlatan Ibrahimovic när han kastade sig i straffområdet. Det är bland det värsta jag vet inom sporten och speciellt inom fotbollen. Dessa tilltag anser jag vara rent fusk och bör bestraffas mycket hårt. Det finns så många kameror numera så det enkelt skulle gå att bestraffa spelaren i första hand, men även laget. Men det ska kanske göras restriktivt i början. Fallen måste vara klara och utom all tvivel. Det har faktiskt hänt att spelare blivit avstängda. T ex en brasse som kastade sig hejdlöst vid hörnflaggan i ett WM för ett antal år sedan. Så möjligheten finns. Det är ingen sport som har så klena spelare som fotbollen. Ibland behöver man bara titta på dom för att dom ska ramla omkull. Men det borde väl inte ske med en spelare som Zlatan och som väger uppemot 100 kg.

ANNONS
Av Pink Ozzy - 12 december 2011 09:51

Enligt en undersökning som man kan läsa om idag anser en tredjedel av personalen på akutmottagning på Södersjukhuset Stockholm att det är kvinnornas eget fel om männen slår dom!Innebär att en tredjedel av personalen bör söka sig ett nytt jobb, anser jag. Visst, OK. Jag kan sträcka mig så långt till att säga att en del kvinnor utmanar ödet lite för mycket. Man klär sig och sminkar sig utmanande och råkar sedan illa ut. Detta kan medföra vissa problem i vårt samhälle. Det händer nog säkert också allt som oftast att männen har andra förväntningar på kvinnan än de som sedan uppfylls. Men det beror nog ofta på att män och kvinnor avger olika signaler som uppfattas olika av motparten. Anledningen är inte bara för att vi numera är ganska mångkulturella i vårt land utan även för att det till stor del är sprit och andra droger inblandade. Själv har jag varit gift i snart 40 år och aldrig någonsin utdelat ett enda slag mot min käraste. Vad det beror på vet jag egentligen inte mer än att vi har en ömsesidig RESPEKT för varann. Själv anser jag inte att det finns någon enda anledning till att slå någon från det motsatta könet. Jag ser det bara som ett djävla svaghetstecken från mannen. Att slå en kvinna är i regel inte svårare än att slå ett barn. Skillnaden styrkeförhållanden är uppenbara, vilket visar att det bara är fega stackare som slår en kvinna!

ANNONS
Av Pink Ozzy - 11 december 2011 10:22

Igår var det Mikael Wiehes tur att få sina låtar spelade. Och vilket drag det blev. Speciellt på Lena PH som drog på så halva kungahuset blev rasande. Själv tycker jag texten var skitbra. Men så blir det väl lätt när man känner sig träffad. Hon bytte bl annat ut texten "och när prinsar och presidenter ljuger medvetet ikapp och när de som skulle säga sanningen, börjar ta tillbaka vad de redan sagt" mot ”när kungen och hans vänner ljuger medvetet ikapp”. Helt underbar förändring av texten till en text som är i nutid. Men det är klart, det kan inte vara så kul att vara kung och inte få gå på de klubbar han vill.... Dessutom inte stå rakryggad efteråt. Klart att alla tar chansen att roa sig. I övrigt tycker jag programmet bara blir bättre och bättre. Timbuktu och Laleh är de två klart mest lysande stjärnor och största överraskningar. Har redan skaffat mig en skiva av varje. Wiehe är bra och trygg i sig själv och Lena PH röjer så det står härliga till. Tomas Ledin är bra, men håller lite distans ändå. Den ende som inte kommer upp till programmets nivå är tyvärr Eva Dahlgren. OK, hon sjunger bra, men verkar i övrigt allmänt ointresserad av hela programmet. Vi får bara hoppas att programmet återkommer nästa år. Jag ska återkomma med gäster jag skulle vilja se.

Musik · TV
Av Pink Ozzy - 11 december 2011 09:27

Det är lågkonjunktur i världen. Något som tydligt avspeglas i den politik som förs just nu. Reinfeldt pratade mycket MILJÖ förra året. Nu visar en undersökning att han knappt har tagit ordet MILJÖ i sin mun under detta år. Detsamma gäller den s k miljökonferensen i Sydafrika. Här sitter en massa höga herrar och kanske några damer och solar sig i glansen. Men vad har de kommit överens om? Just inte mycket. Det är t o m så illa att det inte är säkert att man kan lova att jordens medeltemperatur inte kommer att överskrida en höjning av 2 grader. Detta skulle i s f medföra att Afrikas odlingsbara jord (i den mån den finns) Kommer att minska med 50% !!!!!Detta kommer i sin tur medför ännu mer svält och ännu fler flyktingar. Vilka är det då som främst är emot att vårda MILJÖN? Jo, Indien, Brasilien, Kina och USA. Länder som gör allt för att tillverka varor så billigt och miljövidrigt som det bara går så att vi i väst ska kunna köpa varor så billigt som det bara går. Jag ska ta ett exempel. 1975 köpte jag min första, helt vanliga färg-TV. Utan text-TV och utan fjärrkontroll. Priset var 2999:- och min lön var då 15:-/timme ( 15 x 172 timmar = 2580:-/mån ). Jag kunde på den tiden se 2 kanaler!Idag kan jag köpa en platt-TV på 32 tum med text HD och fjärr för nästan samma pengar. Du har dessutom ett större antal kanaler. En kille som gör samma jobb som jag gjorde då, tjänar idag ca 25.000:-/månad Det skulle innebära att en normal-TV idag skulle kosta ca 30.000:- För 30.000:- får du idag en HD-TV på kanske 60-tum och 3-D mm. Varför det? Jo, arbetarnas löner i dessa länder hålls nere samtidigt som man fullständigt skiter i natur och MILJÖ. Med andra ord är vi, fast det inte syns, medverkande till att MILJÖN blir sämre och sämre. Sorgligt men sant.

Av Pink Ozzy - 9 december 2011 10:18

Nu är det snart dags för den årliga Nobelfesten igen. Själv skiter jag helt i denna fest som är en av de fånigaste tillställningar som finns. Jag kan dock inte låta bli att reagera på att Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson inte får vara med. Jag har inte mycket till övers för partiet. Egentligen har jag ingenting till övers för dom. Men jag gillar inte heller orättvisor. Alla andra riksdagspartier får vara med. Dessutom är representanter från diktatur- och förtryckarstater som Vitryssland, Eritrea, Iran, Nordkorea, Saudiarabien, Sudan, Syrien och Zimbabwe inbjudna. Länder där folk förtrycks så till den milda grad att Jimmie Åkesson framstår mer som en snäll liten skolpojke. Dessutom är flera av de inbjudna i smyg lite sympatisörer av SD´s politik. Eller så har deras föräldrar sympatiserat med nazisterna. Så skärp er, Nobelstiftelsen, och tänk lite längre än näsan räcker. Att bjuda in ovanstående förtryckarstater i s f egna folkvalda riksdagspolitiker drar en skam över hela "festen".

Av Pink Ozzy - 7 december 2011 11:14

Aftonbladet gör en stor grej av att du kan få reda på vilka som är rikast just där DU bor. Det kostar visserligen 29:-/mån, men det är det väl värd? NEJ! Inte för mig. Jag skiter fullständigt vad andra tjänar. Jag har så jag tar mig fram och det räcker för mig. Att få reda på vem som är rikast när den dör finner jag inget som helst intresse av att få veta. Låt dårarna ligga på sina pengar om de mår bättre av det. Jag fattar inte varför man ska ha flera hundra miljoner när man inte vet hur man sätter sprätt på dom. 

Av Pink Ozzy - 5 december 2011 11:20

Har du tänkt på en sak när du åker hiss. Och då menar jag speciellt hissar som t ex finns på hotell. Så fort du kliver in i en hiss där det redan står folk så vänder sig alla mot väggen och tittar ner. Det är inte alls som på amerikanska filmer där alla 10 i hissen tittar rakt fram mot dörren. 

Nej, vi svenskar tittar ner eller mot väggen. Eventuellt spejar vi lite försiktigt på andra via spegeln. Men annars verkar det mest vara att alla är rädda för varann.

Enda gången detta inte förekommer är när en eller flera har tagit sig några glas. Då går det bra att babbla  på. Tänks så konstiga vi människor kan bete oss ibland. 

Av Pink Ozzy - 1 december 2011 06:49

Det var ett medelålders par som tyckte livet började bli ganska trist och tråkigt. De bestämde sig därför att de skulle liva upp vardagen lite och gick till bolaget och köpte en dyr flaska vin. Sen gick de och köpte sig lite goda räkor med tillbehör som de gick hem och dukade upp och sen satte de sig till bords.

Efter en liten stund fick de se ett UFO som landade i deras trädgård, och båda rusade till fönstret. Ut ur UFO :t kom en manlig och en kvinnlig utomjording.

Mannen tittade på frun och sa,

-Ska vi bjuda in dem?

-Ja, det gör vi sa frun.

Utomjordingarna kom in och satte sig och åt av det som bjöds. Mannen såg på frun och frågade med glimten i ögat,

- Vad säger du om att byta partner?

- Ja, kanske det, svarade frun.

Sagt och gjort, frun i huset och den manliga utomjordingen gick upp i sovrummet och mannen och den kvinnliga utomjordingen stannade nere. Frun och den manliga utomjordingen klädde av sig. Hon tittade på utomjordingen och utbrast

- Är den inte lite väl liten?

- Jaså? säger utomjordingen och vred på sitt högra öra, då började den växa och blev precis lagom lång.

- Men är den inte lite väl smal, säger frun?

- Jaså, säger utomjordingen och vred på sitt vänstra öra och i ett nafs växte den till sig och blev till belåtenhet.

Natten gick och morgonen kom. Frun i huset gick ner för trappan och i köket mötte hon sin man som frågade hur har natten varit.

- Helt underbar, svarar frun. Hur var din?

- Det ska jag säga dig, att aldrig mer en utomjording! Hon höll ju för fan på att vrida öronen av mig.


Ett 85-årigt par, som varit gifta i nästan 60 år dog i en bilolycka. De hade varit vid god hälsa de senaste 10 åren, mycket tack vare motion och fruns hälsokost. När de kom till pärleporten, så stod Sankte Per där och tog emot. Han följde dem till deras hus. Det var ett stort hus med ett underbart kök, jättelikt sovrum och badrum med jacuzzi.

De tittade sig häpet omkring. Den gamle mannen frågade Sankte Per hur mycket detta skulle kosta.

- Det är gratis, svarade Sankte Per, det här är ju himmelriket.

Sen gick de ut för att inspektera golfbanan, som låg alldeles bakom huset. De skulle få privilegiet att spela där varje dag i veckan. Banan var perfekt och liknade dom bästa på jorden.

Den gamle frågar:

- Vad kostar greenfeen?

Sankte Per svarade:

- Det är gratis, ni är ju i himlen.

Sen gick dom vidare till klubbhuset. Där hade Gud dukat upp stora lunchbuffén.

- Hur mycket kostar det att äta här?

- Förstår du inte min vän, du är i himlen nu, allt är gratis, svarade Sankte Per.

- Men finns det inga lågkalorirätter, frågade den gamle lite försynt.

Sankte Per svarade:

- Det är den bästa delen av det hela. Du kan äta så mycket du vill och aldrig bli vare sig fet eller sjuk. Detta är himmelriket.

Detta gjorde att den gamle mannen blev alldeles vansinnig av ilska,han kastade hatten i marken, stampade på den och skrek av vrede. Hans fru försökte lugna honom, och frågade vad som var fel.

– Hade det inte varit för din jävla hälsokost, så hade vi kunnat vara här redan för 10 år sen!Det var ett par som hade gift sig nyligen,och när de kommer hem på bröllopsnatten blir hustrun tvungen att avslöja en hemlighet för sin man:

- Jag har en sak som jag måste bekänna, säger hon.

-Vaddå?

-Jo, jag är färgblind.

Då säger hennes man:

- Jag har också en sak att bekänna. Jag kommer inte från Lysekil, jag är från UgandaEn lärare frågade sin elev;

– Vad heter du?

– Mohammed Ben Ahmed, svarade den lille.

– Nu är vi i Sverige, här finns det inga Mohammed. Från och med nu kommer du att heta Sven Svensson. Svarade lärarinnan.

Väl hemma mötte den lille sin mamma.

– Var har du varit Mohammed?, sa hans mamma till honom under sin slöja

– Jag heter inte längre Mohammed, sa den lille, utan Sven Svensson för jag är nu i Sverige.

Mamman blev rasande och gav honom en örfil och skrek på sin man. När han hade fått situationen förklarad för sig gav han också Sven en örfil. Dagen därpå, när han kom tillbaka till skolan, kunde lärarinnan konstatera att han hade märken efter fingrar på sina kinder.

– Vad har hänt, Sven?, frågade hon, alldeles bestört.

– Jo, det tog inte mer än två timmar efter det att jag blev svensk förrän jag blev attackerad av två araber.En bensinstationsägare i Södra Halland, försökte öka på sina inkomster. Han satte upp en skylt där det stod att läsa;

"Gratis sex när du tankar full tank"

..... Snart körde den lokala invånare Nisse in på macken, fyllde tanken och frågade efter hur han skulle få gratis sex nu. Ägaren bad honom välja en siffra mellan 1-9. Om han gissade rätt skulle han få gratis sex.

Nisse gissade på nr 8, och ägaren svarade;

"Du var nära. Men numret var 7. Jag är ledsen. Inget gratis sex den här gången.

En vecka senare körde samme Nisse, tillsammans med sin vän, Berra, in på macken igen och fyllde upp tanken. Återigen frågade han efter det utlovade gratis sexet. Och ägaren bad honom igen att gissa på en siffra mellan 1-9.

Nisse gissade på nr 2 denna gång. Ägaren svarade att han var ledsen men det var nr 3.

"Du var nära, men inget gratissex den här gången heller."

När Nisse körde från macken sa han till Berra ;

"Jag tror att det är något lurt med det där siffergissandet, jag tror inte att han bjuder på gratis sex".

Berra svarade;

"Nä nä för fan det är inte alls uppgjort. Min fru vann två gånger förra veckan."

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se