Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under december 2011

Av Pink Ozzy - 19 december 2011 11:45

Nu säger Foppa Forsberg att Sverige la sig mot Slovakien under OS. OCH? De höga herrarna och damerna inom SOK rasar och säger att det är emot Olympiadens heder att inte ge allt varje gång. OCH? 

I s f så får de väl stänga av i stort sätt alla friidrottare, simmare m fl som verkligen inte ger allt innan de måste. Ta t ex simlagkapper och löpstafetter. De bästa länder ställer ju inte ens upp med bästa laget under kvalracen. Så glöm det. Det gäller att vinna medaljer inte komma 4:a. 

OM nu Sverige la sig så var det helt rätt. Grattis till Guldet grabbar. 

ANNONS
Av Pink Ozzy - 19 december 2011 11:36

Kim Jong Il har dött. En av diktaturers värsta svin har gått hädan, vilket inte är en dag för tidig. Själv gråter jag inte som den Nordkoreanske nyhetsuppläsare utan ler och hoppas att landet öppnas upp. Men jag är rädd att så inte kommer att bli fallet. Har sett ett antal program om landet och det visar sig att befolkningen är så totalt hjärntvättat så det helt sjukt. De får bara höra det staten vill och man måste bl a ha på sin radio och TV vissa tider för att lyssna på propaganda. Det mesta i landet styrs av bestraffning, belöning, angiveri, rövslickeri. Handlingar som jag djupt ogillar. Men räkna inte med en större förändring. Militären och andra högre potentater är nog mycket rädda för att ge mer till folket. Det ger ju mindre till dom själva. Dessutom har de ju grannen Kina som stöttar dom så att de bildar en barriär mellan Kina och den farlige mannen i söder, d v a Sydkorea. Men vi lär väl se vad som sker under den närmaste tiden...

ANNONS
Av Pink Ozzy - 19 december 2011 11:30

Är det nu slutet för SAAB? Undrar hur många jag har haft genom åren? Men nu var det ett tag. Jag drog mig ur när vi bara blev 2 i familjen och det var onödigt med en stor bil. Men jag tror att SAAB har grävt sin egen grav. Man släppte en skitbil 1994 och hade sedan ett elände att ta sig ur det hela. Att sen inte har en småbil och att envist hålla fast vid en hög bränsleförbrukning har också bidragit. Dessutom har SAAB under 80 och 90 talet har haft Sveriges sämsta verkstadspersonal. Eller rättare sagt de sämsta kundmottagarna. En del har varit riktiga skitstövlar och gjorde att jag bl a bytte till Toyota under några år. Ren protest. Nu kör jag för övrigt Toyota igen och är MYCKET nöjd med både bil och personal.

Av Pink Ozzy - 19 december 2011 11:28

Nej, jag klarar inte av att sluta blogga. Det sker så mycket runt om som jag bara MÅSTE få skriva av mig. Irritationen över en del bloggar får jag väl lägga åt sidan. Jag har i a f kommit så långt att jag tagit bort dom från mina bokmärken.

Av Pink Ozzy - 16 december 2011 09:53

Jag har nu bloggat i ett stort antal år. Jag har under tiden även läst ett stort antal bloggar och även kommenterat en och annan. Andra har jag dock vägrat kommentera eftersom de har så abnorma tankar och en i mina ögon total sjuk bild av vårt land och vår värld. Dessa bloggar kommer för övrigt ofta i konflik med personer som försöker kommentera deras inlägg. Ibland är det kul, men ofta ganska trist och tråkigt när den ena parten inte kan backa en millimeter, utan har sina tankar klara och helt oresonlig. Ibland har jag velat kommentera, men har hållit mig utanför eftersom jag ser att det nog inte ger något. 

Andra bloggar handlar bara om blöjbyten mm och är väl mest till för den innersta kretsen.

Sen har vi "skönhet" och modebloggar somm jag inte har något intresse av. 

Det finns även ett stort antal tonårsbloggar som skriver " nu sitter jag i skolan och det är tråkigt" och liknande. Inte heller något för mig.

Det finns ett fåtal bloggar som ger mig något. Ett fåtal som har ett sunt tänkade och med vilka man kan resonera på diverse frågot. Tyvärr alldeles för få sådana bloggare.  

Min egen blogg hoppades jag skulle ge folk något eftersom jag skriver om sådant folk ofta tänker på. Nu senast uppklarnandet av ett barnmord. Vad jag också kämpar för är kvinnovåld och förtryck i olika former. Jag får dock mycket sällan en reaktion i form av kommentarer, vilket jag läser som att folk helt enkelt håller med eller vad värre är INTE håller med men bryr sig inte. 

Vad jag absolut är emot är bloggare som tror sig kunna och få skriva vilka saker som helst. Ibland undrar jag om det är barn eller dumdristiga tonåringar som skriver på detta sätt, men ser allt som oftast att det är äldre personer som borde förstå vad ordet "respekt" är för något. Visst, man kan tycka väldigt illa om något. Men man bör trots det upprätthålla en viss respekt och värdighet för att ge trovärdighet i det man skriver. 

Med anledning av allt ovan har jag beslutat att tills vidare lägga ner min blogg och allt bloggläsande tills vidare. 


Ha en god jul och ett gott nytt år.


Kanske börjar jag ägna mig åt bloggandet och bloggläsandet igen en dag, men just nu står det mig upp i halsen.  

Av Pink Ozzy - 15 december 2011 08:40

För några månader sedan hitades en 4-åring död, mördad. Polisen spanade och jag fick direkt en känsla av att det här inte var en "riktig" mördare. D v s en vuxen dåre. 

Nu några månader senare har en liten kille på 10 år erkänt dådet. Ett dåd som bara har förlorare. Ett dåd som ställer många frågor och ger få svar. Den största frågan är

Varför?

Varför gjorde han det? Som en berömd advokat sa

- Människan är inte ond utan utför bara onda gärningar.

Så är det nog.

Det jag skulle vilja veta är hans hemförhållanden. Fick han t ex se vad han ville på TV och video ? Fick han stryk hemma? Blev han på något sätt utnyttjad hemma eller av någon annan?

Jag kan inte tänka mig att en kille på 10 år annars utan vidare stryper en 4-åring. Just nu läggs locket på av polisen. Rätt just nu, men kanske inte rätt i längden. Det kanske vore bra att allt kom fram så att kanske andra föräldrar tar sig en funderare över sin egen situation med sina barn. För som jag sa så vill jag inte tro att 10-åringen är en ond människa i sig och kom på det hela själv utan att på något sätt ha fått influenser någonstans ifrån.

Jag brukar inte säga det om mördare, men jag hoppas det kommer att gå bra för 10-åringen i framtiden .  

Av Pink Ozzy - 14 december 2011 10:15

Som jag skrev för bara någon dag sedan så accepterar jag ingen som helst våld mot kvinnor och barn. Egentligen accepterar jag ingen våld mer än på film. Men även där med måtta. 

Nu är det tydligen så att fotbollsspelaren Alexander Gerndt har slagit sin fru. Hel oacceptabelt och något som han rätteligen döms för till villkorlig dom samt böter för misshandel och ringa misshandel av sin ex-fru. Detta är det straff som han tydligen enligt svensk lag ska ha. Jag vill inte lägga någon vikt i huruvida straffet borde vara lättare eller hårdare eftersom jag inte känner till sammanhanget i övrigt. 

Men han har fått sitt straff och borde därmed vara "ren". Skulle han sedan göra om det så gör redan den villkorliga komen att han får påbackning, som jag i s f tycker ska vara rejäl.

Men vad händer nu? Jo, svenska fotbollsförbundet ska bestämma om han får spela i landslaget eller inte! Detta är att döma någon 2 gånger och ligger i strid med EU-lagarna. Det jag dock skulle kunna tänka mig är en omröstning inom laget. För hur det än är så ska 11 man spela en match och det kanske är så att laget gemensamt inte vill ha honom i laget. Men att från SvFF ensidigt besluta om att avstänga honom är helt fel.  

Av Pink Ozzy - 13 december 2011 10:55

Lägg ner kulturdepartementet omgående. Hur fan kan ett departement föreslå att TV-bolagen ska få ha reklam under fotbollsmatcher? Har vi inte reklam så det räcker? Titta bara hur TV4 förstörde skidskyttetävlingarna. Är det meningen att det ska vara så i fotboll också? 

Personligen skriver jag upp vem som gör reklam under skidskyttet och bojkottar de företag. Detsamma kommer jag att göra med alla de företag som gör reklam under några matcher framöver.

Hur djävla djupt ska TV sjunka i reklamträsket?

Om nu någon säger att det är bra för att reklamen bekostar programmet så glöm det!!!

Den som betalar är alltid de som köper de varor som det görs reklam för. 

Så alla ni som hatar TV-avgiften. Tycker ni det är bättre med reklam? Ja då ska du köpa alla varor som det görs reklam för. Då betalar du troligen betydligt mer i "TV-avgift" än nu anar.


Allmänt · Sport · TV

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se