Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 27 december 2011

Etiopiendomar - rätt eller fel?

Av Pink Ozzy - 27 december 2011 10:06

Nu har då de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson döms till 11 års fängelse i Etiopien. Rätt eller fel? Personligen tycker jag att det är helt fel. Hela Sverige tycker att det är helt fel. Men i Etiopien anser man detta vara rätt. Varför? Nja, allt snack om koranen hit och lagbok dit är bara skitsnack. Här vill man statuera ett exempel. Man vill helt enkelt säga att " Ge fan i att komma hit och skriva skit". Man är helt enkelt livrädd för insyn. Eller är det också så att man avvaktar och sedan via diverse mellanhänder få något i utbyte som man krävt. Kanske vapen, mat, pengar eller något annat. När de sen har fått det kanske killarna benådas. Samtidigt ska man beakta också att dessa journalister anser sig ha RÄTT att bete sig på ett visst sätt, d v s ta sig in i ett land utan giltiga handlingar. Något som innebär fängelse inte bara i Etiopien. När jag nu ändå är inne på temat rätt eller fel kan vi ta upp Kina också. En kines som tidigare dömts till 3 års fängelse för att han sagt vad han tycker om regimen har nu fått ytterligare 10 år för att han sagt vad han tycker. Det är samma sak här. Är det vi 9 miljoner invånare i Sverige som har rätt eller 1 miljard kineser. Själv tycker jag att vi har rätt, eftersom de 1 miljard inte får säga vad de egentligen tycker. För då åker de in i fängelse. Vi kan ju ta Ryssland när vi ändå håller på. Här håller man val, men tillåter endast partier som redan före valet sympatiserar med Putin. Undrar om jorden får uppleva en total demokrati innan den går under genom människans "försorg". Jag tror inte det, tyvärr.

 
ANNONS
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

27 december 2011 14:28

"Hela Sverige tycker..." HUR vet du det ;-)
Tycker att det är lite knepigt trots allt. De HAR faktiskt tagit sig in illegalt i landet. De HAR varit tillsammans med "fel människor" De HAR haft vapen i händerna. Allt beroende på DERAS åsikt om avsikten.

Kina: Antar att den fängslade kinesen brutit mot Kinas lagar. Skall vi ha åsikt om dessa? VI tycker att man i diktaturen Kina skall få ha demokrati och därmed säga vad man vill. Men nu är ju Kina trots allt en diktatur.

Som sagt: Knepigt att veta vad som är rätt!!

Varför har vi inte åsikter om USAs lagar som tillåter avrättning. I vissa fall på tveksamma grunder.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

27 december 2011 17:31

OM vi säger som så att Sverige som nation med de lagar VI har så tycker VI på det sättet. VI har alla bidragit till de lagar VI har idag. Även om en del inte vill kännas vid det. Vad jag ville var just att få igång en debatt om VAD som ska betecknas som rätt och fel. Etiopien har sina lagar och vi våra. Jag förmodar dock att om en ryss kommit in i Sverige illegalt och dessutom hållit i ett vapen med några mindre legala grupper så skulle även ryssen åkt i finkan.
Ang. Kina så stämmer det också. Han bröt mot Kinas lagar. Men frågan är om vi, som får säga vad vi vill ( nåja nästan i varje fall ) bör ställa oss upp och kritisera landet. Annars blir det väl aldrig någon förändring i denna diktatur.
Vad det gäller avrättningar i USA så tillhör jag faktiskt de konstiga personer som tycker att det är OK att ta livet av en bevisad massmördare. Det ska dock stå utom all tvivel!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 jan 21:10

Finns ingen livslust kvar. Känns mer som att jag bara sitter/ligger av tiden. Hjärtat slår i otakt och hårt. Magen värker. Likaså ryggen. 2,5 år kvar till pensionen, men försäkringskassan vill inte sjukpensionär mig. Istället blir jag sjukskriven 3 ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 23 jan 18:06

Börjar bli djävligt less på allt vad försäkringskassa och arbetsförmedling heter. Har varit sjuk över ett år och blir inte bättre. Försäkringskassan har i omgångar sänkt ersättningen och är nu nere i 65%. AFA har slutat betala ut sin ersättning efter...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:46

Nu ska jag snart träffa chefen igen. Jag skrev till honom för nån vecka sedan och beskrev nuläget. Jag tycker att en chef har rätt att få veta det. Om det är en bra chef vill säga. Är hen usel så kan det kvitta. Då får hen klara ut allt själv. Den hä...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:25

Nu har Trump suttit 1 drygt år vid makten. Under den tiden har han tagit bort mängder av lagar som Obama s regering skapad. Bl a nästan lagar som rör miljön. Nej, han har inte skärpt miljökraven. Tvärtom, han har tagit bort en massa krav så att de ri...

Av Pink Ozzy - Måndag 22 jan 10:09

Läser ofta, bl a på Facebook, om små minimala händelser som gör folk galna. Nåja, ibland blir jag också förbannad. Men just den saken har jag hittat den mest ultimata lösningen på. Jag skriver kort att jag lägger ner tråden och säger hej då. Efter nå...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se