Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 december 2011

Miljöarbete, men bara om de rika har lust

Av Pink Ozzy - 11 december 2011 09:27

Det är lågkonjunktur i världen. Något som tydligt avspeglas i den politik som förs just nu. Reinfeldt pratade mycket MILJÖ förra året. Nu visar en undersökning att han knappt har tagit ordet MILJÖ i sin mun under detta år. Detsamma gäller den s k miljökonferensen i Sydafrika. Här sitter en massa höga herrar och kanske några damer och solar sig i glansen. Men vad har de kommit överens om? Just inte mycket. Det är t o m så illa att det inte är säkert att man kan lova att jordens medeltemperatur inte kommer att överskrida en höjning av 2 grader. Detta skulle i s f medföra att Afrikas odlingsbara jord (i den mån den finns) Kommer att minska med 50% !!!!!Detta kommer i sin tur medför ännu mer svält och ännu fler flyktingar. Vilka är det då som främst är emot att vårda MILJÖN? Jo, Indien, Brasilien, Kina och USA. Länder som gör allt för att tillverka varor så billigt och miljövidrigt som det bara går så att vi i väst ska kunna köpa varor så billigt som det bara går. Jag ska ta ett exempel. 1975 köpte jag min första, helt vanliga färg-TV. Utan text-TV och utan fjärrkontroll. Priset var 2999:- och min lön var då 15:-/timme ( 15 x 172 timmar = 2580:-/mån ). Jag kunde på den tiden se 2 kanaler!Idag kan jag köpa en platt-TV på 32 tum med text HD och fjärr för nästan samma pengar. Du har dessutom ett större antal kanaler. En kille som gör samma jobb som jag gjorde då, tjänar idag ca 25.000:-/månad Det skulle innebära att en normal-TV idag skulle kosta ca 30.000:- För 30.000:- får du idag en HD-TV på kanske 60-tum och 3-D mm. Varför det? Jo, arbetarnas löner i dessa länder hålls nere samtidigt som man fullständigt skiter i natur och MILJÖ. Med andra ord är vi, fast det inte syns, medverkande till att MILJÖN blir sämre och sämre. Sorgligt men sant.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:32

För det första. Varför har alla medier börjat kalla Vitryssland för Belarus? Ska vi kalla Frankrike för France också? Nåja. Hur som helst har det varit "val" i landet igen och Lukasjenko fick över 80 % av rösterna igen....säger dom. Men i verklighet...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 11:51

Den 29\5 skrev Aftonbladet att juni och juli skulle bli varmare och torrare än normalt och att augusti skulle bli sval och regnig. Som vanligt kan man inte lita på prognoserna. Frågan är varför de har dom kvar och varför det finns folk som fortfaran...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 10:01

Vart man än tittar i tidningen så är DDT bara elände. Verkar dom om coronan och värmen gjort en del människor till idioter. Eller vad säger du om alla dödsskjutningar den senaste tiden? Sen har vi förarna som sitter i en bil och skjuter med automat...

Av Pink Ozzy - Söndag 9 aug 09:52

Knökfullt på Lomma strand, Brian Adams ska hålla koncert för 12000, protesttåg i USA, osv. Verkar som om folk har svårt att fatta. Det är likadant när man handlar. Folk bryr sig inte om att hålla avstånd vi ingångar eller i affärer. Man bara går p...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se