Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 29 november 2011

Strängnäs kommun har gjort det igen!

Av Pink Ozzy - 29 november 2011 07:42

Nu har de styrande i Strängnäs kommun ”lyckats” igen. För dig som inte känner till kommunen kan jag säga att de styrs av en minst sagt rörig rödgrön röra av sossar och centerpartister. Sossarnas ledare är en f d rektor för en kulturskola, dryga femtio och nybliven pappa med en betydlig yngre tjej som han träffade för inte så länge sedan. Centerledaren tillika kommunalrådet är en bonde och företagsägare. Jag vill inte direkt kalla honom för företagsledare, för det är andra som sköter om hans mekaniska verkstad. Nog om det.

Vad som hänt den senaste tiden är att centerpartisten hyrt in en konsult utan att först kolla vilka upphandlingsregler som gäller för LOU ( Lagen om offentlig upphandling ). Plötsligt hade konsulten fått mer pengar än vad som var tillåtet utan offentlig upphandling.

Vad händer då?

Jo, centerpartisten förnekar att han kände till reglerna tills han överbevisades om att han visste det. Då säger han som Dalle sa i ett TV-program:

"Tänkte inte på det".

Så nu har man istället anställt konsulten för att han, enligt centerpartisten, gjort mer för kommunen än 20 anställda! 

Hoppsan, det måste kännas uppmuntrande för de kommunanställda att få reda på. För oss kommunbor ocksåför den delen, för vi förväntar oss att man nu kan dra ner kostnaderna i kommunhuset med 19 personer. Men så räknar nog inte kommunen, för följande har nu hänt.

Man har gjort en upphandling.

Ja, inte för konsulten utan för bl a taxiresorna till och från skolan. Det Taxibolag som har haft hand om resorna vann inte upphandlingen, utan det gjorde ett bolag från Uppsala.

Varför?

Jo, man hade ett lägre pris på en viss typ av körningar som betecknas som ”körning med bår” och som utförs 10-15 gånger per år. Det lokala taxibolaget var dock betydligt billigare på de normala körningarna. Nu kanske vän av ordning och ett mattebetyg på godkänt undrar varför man då gav ordern till Uppsalaföretaget? Jo, man räknade inte volym!!! Man räknade ungefär så här: 1 körning till skola 5 km och en körning med bår kostar tillsammans X kronor. Räknar man så, så blir Uppsalabolaget billigast. Men så enkelt är det ju inte i vår kommunala ankdamm. Det rör sig om kanske 1000 resor med barn och 10-15 med bår. Räknar man ihop detta så hade Strängnäsbolaget tagit hem ordern ca 20% billigare än vad som kommunen nu får punga ut med.

Men då säger sossepampen som man en gång sa i ett TV-program:

”Tänkte inte på det”.

 
ANNONS
 
Ingen bild

gubbfan

1 december 2011 00:18

En spännande kommun
:-)

Pink Ozzy

1 december 2011 06:47

Ja du. Sen har man dessutom råd att göra en rondell och infart för 23 miljoner som ska underhållas årligen för minst en mille. Men till vård, skola och omsorg finns inga pengar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 13:50

För några dagar sedan ville ungerska regeringen skaffa sig mer makt genom att kunna utfärda olika saker via dekret. I praktiken en diktatorisk stat. Någon jag absolut inte kan acceptera. Nu går sossarna ut och vill ha mandat för att stävja Corona ut...

Av Pink Ozzy - Söndag 5 april 09:58

Läser man tidningarna på nätet slår mig en sak. Det är bara Corona i 55-11 olika varianter. Krigen och flyktingströmmarna tycks vara över. Hur slutade Syrienkriget i så fall? Och vad hände med alla flyktingar? Nu tänker jag inte bara på flyktingar ...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 14:00

Vi har ett coronavirus som sprider sig utan att det syns. Trots det trängs 08-orna i tunnelbanan och på bussarna. Folk trängs i köer och på bolaget och andra platser. Det är precis som att " det drabbar mig". En mentalitet som funnits i Sverige i må...

Av Pink Ozzy - Lördag 4 april 09:52

USA köper just nu upp all sjukvårdutrustning de kan komma över. Ingångna avtal med leverantörer gäller inte längre eftersom USA går in och bjuder över. Men de flesta i Sverige älskar ju våra "vänner" i USA. Så här heter sig inte vänner. Vore det en...

Av Pink Ozzy - Fredag 3 april 20:16

Nu ska tydligen Stockholms sjuksköterskor som håller på med coronapatienter jobba 48 timmar och få 120% mer i lön. Kanonbra. Inte nog med att man tar vara deras kunskap 8 timmar mer per vecka utan även att de får ordentligt betalt för slitet och risk...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se