Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 29 november 2011

Strängnäs kommun har gjort det igen!

Av Pink Ozzy - 29 november 2011 07:42

Nu har de styrande i Strängnäs kommun ”lyckats” igen. För dig som inte känner till kommunen kan jag säga att de styrs av en minst sagt rörig rödgrön röra av sossar och centerpartister. Sossarnas ledare är en f d rektor för en kulturskola, dryga femtio och nybliven pappa med en betydlig yngre tjej som han träffade för inte så länge sedan. Centerledaren tillika kommunalrådet är en bonde och företagsägare. Jag vill inte direkt kalla honom för företagsledare, för det är andra som sköter om hans mekaniska verkstad. Nog om det.

Vad som hänt den senaste tiden är att centerpartisten hyrt in en konsult utan att först kolla vilka upphandlingsregler som gäller för LOU ( Lagen om offentlig upphandling ). Plötsligt hade konsulten fått mer pengar än vad som var tillåtet utan offentlig upphandling.

Vad händer då?

Jo, centerpartisten förnekar att han kände till reglerna tills han överbevisades om att han visste det. Då säger han som Dalle sa i ett TV-program:

"Tänkte inte på det".

Så nu har man istället anställt konsulten för att han, enligt centerpartisten, gjort mer för kommunen än 20 anställda! 

Hoppsan, det måste kännas uppmuntrande för de kommunanställda att få reda på. För oss kommunbor ocksåför den delen, för vi förväntar oss att man nu kan dra ner kostnaderna i kommunhuset med 19 personer. Men så räknar nog inte kommunen, för följande har nu hänt.

Man har gjort en upphandling.

Ja, inte för konsulten utan för bl a taxiresorna till och från skolan. Det Taxibolag som har haft hand om resorna vann inte upphandlingen, utan det gjorde ett bolag från Uppsala.

Varför?

Jo, man hade ett lägre pris på en viss typ av körningar som betecknas som ”körning med bår” och som utförs 10-15 gånger per år. Det lokala taxibolaget var dock betydligt billigare på de normala körningarna. Nu kanske vän av ordning och ett mattebetyg på godkänt undrar varför man då gav ordern till Uppsalaföretaget? Jo, man räknade inte volym!!! Man räknade ungefär så här: 1 körning till skola 5 km och en körning med bår kostar tillsammans X kronor. Räknar man så, så blir Uppsalabolaget billigast. Men så enkelt är det ju inte i vår kommunala ankdamm. Det rör sig om kanske 1000 resor med barn och 10-15 med bår. Räknar man ihop detta så hade Strängnäsbolaget tagit hem ordern ca 20% billigare än vad som kommunen nu får punga ut med.

Men då säger sossepampen som man en gång sa i ett TV-program:

”Tänkte inte på det”.

 
ANNONS
 
Ingen bild

gubbfan

1 december 2011 00:18

En spännande kommun
:-)

Pink Ozzy

1 december 2011 06:47

Ja du. Sen har man dessutom råd att göra en rondell och infart för 23 miljoner som ska underhållas årligen för minst en mille. Men till vård, skola och omsorg finns inga pengar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:38

Vi har tydligen en kulturminister även om det inte verkar så. Hon heter Amanda Lind. Ja, det är hon med ett storkbo på huvudet. Vore kanske bättre ifall hon hade något I huvudet också. Det jag först och främst tänker på är Danny Saucedo i Piteå. D...

Av Pink Ozzy - Torsdag 13 aug 09:24

Hagia Sofia kyrka i Turkiet ska göras om till moské. Erdogan behöver fler valröster och det finns fler muslimer än kristna i landet. För mig känns det bara så främmande att förändra en kyrka i grunden. Kyrkan byggdes som kyrka men gjordes om till ...

Av Pink Ozzy - Onsdag 12 aug 09:30

En man i Danmark anklagas för övergrepp på 111 barn. Stegla den jäveln. ...

Av Pink Ozzy - Tisdag 11 aug 16:16

OK, jag gillar inte Danny Saucedo. Men jag gillar ännu mindre att han utsätts för någon form av paragrafrytteri. Nu är det dags igen. Återigen stoppas han från en spelning. Själv känner jag det hela som enkelt. Förväntar man sig 10.000 och får t...

Av Pink Ozzy - Måndag 10 aug 23:40

Belarus idag, men vi kan lägga till en hel hög med länder österut som valfuskar i varenda val. Du har Ryssland, Kina, Ungern, Nordkorea och nästan alla länder som slutar på "stan". Dessutom finns det en hel del afrikanska länder som inte är så bra på...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se