Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 11 november 2011

Caremasnusket

Av Pink Ozzy - 11 november 2011 11:56

Nu har det väl ändå gått för långt i ivern att spara vårdpengar för att fylla girigbukarnas pengar. Hos vårdföretaget Carema hängs numera blöjor upp om de inte är allt för blöta, så att de kan återanvändas. För inte så länge sedan visade det sig att en man fick ligga på golvet i månader för att sängen var trasig. 

När ska våra styrande inse att privat vård är kass och ska inte bekostas med skattepengar. Se hur det blir. Vad blir nästa steg i denna spariver? Kommer blöjorna att vridas ur för återanvändning? Kommer man att ta tillvara all mat som blir kvar på de gamlas tallrikar för att återanvändas i en pytt? Man kanske kan vilda ett långt tåg av rullstolar som dras av en person så att man spar in ännu mer pengar. Och varför byta underkläder så ofta? De kan väl också hängas på luftning över natten.

Nej fy fan. Ska jag på hemmet så ska det inte vara i privat regi. Aldrig ! 

 
 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

12 november 2011 08:39

Tror det är lite enkelt att kasta skit på ALLT som är privat! Det finns faktiskt privata alternativ som ÄR bra. Hur kommer det sig annars att det är ett par företag man hör talas om.(Juholt råkar ut för samma generaliseringar för tillfället...)
I min kommun finns tex ca en handfull privata alternativ på hemtjänstsidan. ETT är ett av de utpekade. Men i min kommun inga klagomål på detta företag.
Ett av de privata alternativen är väldigt uppskattat av även "kunderna"och får stadigt beröm.Startat av en avhoppare inom kommunen efter klagomål på just den kommunala hemtjänsten. I min kommun inte alls lika populär som just den privata.
Så var lite försiktig med att peka ut ALLT privat :-)

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

12 november 2011 10:40

Varför startar man ett privat vårdföretag? Jo, för att tjäna pengar. Och hur kan man tjäna pengar på t ex vård av pensionärer? Jo, genom mindre personal, vilket t ex:
Innebär mindre utomhusaktiviteter och även mindre av andra aktiviteter.
Innebär mindre och sämre mat.
Innebär längre mellan blöjbyten, lakansbyten, handduksbyten mm.
Innebär större stress för personalen

Du skriver att det finns bra och dåliga privata vårdföretag, vilket säkert stämmer så till vida att du i vissa fall inte ser felaktigheterna eftersom de utförs på ett smart sätt. För hur det än är så ska de tjänar pengar som de vill flytta till skatteparadis i s f att använda pengar på de som ska vårdas så de får ett värdigt avslut på livet.
Men som sagt, det finns säkert bra och dåliga privata som kommunala vårdföretag. Därför kanske en bra kontrollenhet som kolla samtliga dessa bolag ( kommunal som privat ) regelbundet skulle vara en lösning. Visserligen finns det idag myndigheter som kollar en del, men jag tror de bara skrapar på ytan.

 

Pink Ozzy

12 november 2011 10:44

Jo, det finns tydligen brister där också. Det är också en sak som förvånar mig. Jag bor nära ett ålderdomshem. Man kan säga mellan ålderdomshemmet och en parkbänk. Parkbänken använder de anställda för sina rökpauser eftersom det är förbjudet att röka på eller intill hemmet. Det som förvånar mig är att man har mycket tid för rökpauser och väldigt lite tid för att vara ute med de äldre. Ca 20 rökpauser går det på en rullstol, om du förstår vad jag menar. Och det är kommunalt.

 
Gammelsmurfen

Gammelsmurfen

12 november 2011 11:17

Håller till viss del med i vad du säger. Men är det alltid säkert att huvudmotivet är att göra miljoner och flytta utomlands?
NEJ!

Jag vet ett privat hemtjänstföretag som startade för att den anställda var missnöjd med det kommunala alternativet. Han såg de besparingar kommunen gjorde genom att avskeda/omplacera personalen. Han såg vad det innebar för de gamla och servicen.
Därför hoppade han av och startade eget.
Kommunala regler styr hans inkomster från den enskilda pensionären, och andra regler vad de anställda ska göra.
Hans företag har handplockat personalen från den kommunala sidan. Han har anställda som han litar på som har mångårig erfarenhet.
Han bor och agerar lokalt. Hans kunder och hans personal är mycket nöjda. Inte bara officiellt utan även när man pratar privat med dom.

EN anledning till att de är nöjda är för att de som "kunder" vet att de får det de blir de lovade. Ingen väntan, inga nya som kommer utan samma. De får sina promenader. Personalen har tid att fika hemma hos sina gamla.

Varför är det då så? Jo min kommun drivs av de borgerliga. De borgerliga har gett speciell förmån till de privata hemtjänstföretagen. De slipper att åka på larm. Inte ens larm från sina egna kunder. Dessa tar kommunen hand om. (DÅ kan det bli förseningar, men det finns regler för hur lång tid ett larm får ta, så de som drabbas är de kommunala kunderna)
Varför? Jo kommunledningen anser att det är kommunen som har det yttersta ansvaret. Därmed larmen.
Detta drabbar givetvis de gamla som är kvar hos kommunen som klagar på sämre och sämre service.

Givetvis startades detta företag för att ge ägaren en vinst. Men huvudsyftet var för att man var missnöjd med det kommunala alternativet. Man ville från personalsidan starta ett alternativ som var bättre

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

Pink Ozzy

13 november 2011 13:53

Det finns alltid undantag. Men i Caremafallet så visar det sig att de fått över 150 anmärkningar på sig och bör inte få finnas kvar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 11:16

Stockholms landshövding har tydligen en mycket dålig ledarstil och arbetsmetoder. Vore nog bättre för regeringen att byta ut henne till en mer folklig ledare.  Det går inte att ha en dokmatisk landshövding som kör efter egna regler.  Jag har pers...

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 08:29

Det har precis varit en omröstning om juridisk könstillhörighet i riksdagen. Som det oftast är så har en del personer inom ett parti olika åsikter men röstar som partitionen vill. Men det är ju helt fel. Man är inröstat av sina väljare på sina egna f...

Av Pink Ozzy - Fredag 19 april 08:01

En kvinna har anmält sin man för våld. Rättegången skulle ha hållits för några veckor sedan, men kvinnan dök aldrig upp. Nu, 3 veckor senare har hon hittats död. Hennes man har mördat henne.  Hur sjuk går man bli? Varför har vi ingen lag som gör de...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 17:19

Jag har ju ingen aning hur länge jag lever med cancer i magen samt en massa andra småsaker i kroppen, så vi lever livet lite. Så nu har vi bokat Smådalarö Gård och spa. I början på veckan var vi ju på Yasuragi vilket ju inte var så som det en gång va...

Av Pink Ozzy - Torsdag 18 april 08:45

Mellan 1985 och 2000 åkte jag 1-2 gånger varje vinter till fjällen med familjen. Julen var given, men även vissa år i mars. Över 60 mil på hala och snöiga vägar. En gång fick jag en ordentlig sladd 3 mil hemifrån. Hade jag fått möte i denna kurva had...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards