Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under oktober 2011

Av Pink Ozzy - 4 oktober 2011 09:41

Jag blir så trött av all reklam vi får varje vecka. Klipper man ut reklamen ur morgontidningen också så blir det minst ett kilo per vecka. Till detta kommer all reklam via radio, TV och olika internetsidor. Jag undrar hur mycket energi som årligen förbrukas för att ta fram denna, för det mesta, helt ointressanta reklam. För inte är det väl så att du springer till Bauhaus, Elgiganten, Rusta och Jula m fl varje vecka? Nej, kanske blir det en gång per år du besöker dessa affärer. Jo, jag tror inte att de som får denna reklam i snitt besöker dessa affärer med sällanköpsvaror mer än en gång per år.

Men det var ju inte det som jag tänkte blogga om utan  de ord man använder sig av  i  reklamen.

Hur kan man t ex skriva att man säljer den godaste sylten eller det godaste brödet? Hur kan man skriva att man har bästa rakhyveln eller bästa Tvättmedlet? Och hur kan man skriva att man har högsta kvalitet?

Allt detta är ju rent svammel. Vad som är god eller godast kan endast den person yttra sig om som äter den. OK, någon på ICA eller Coop har provat och tycker på detta sätt. Det är dock långt ifrån fakta. Detta är ju bara något som just den eller dessa personer tycker. 

Sen har vi ordet "bäst". Hur i helsicke kan man få skriva så? Vad grundar sig detta påstående på? Jo i säkert 9 fall av 10 bara på just detta företags tyckande för att sälja mer. För att få använda ordet "bäst" bör ( och kanske t o m "måste") man kunna hänvisa till någon undersökning. Helst en seriös en. T ex "denna diskmaskin är bäst i test enligt Råd och Rön". DÅ kan man få använda ordet "bäst". Annars är det bara att nonchalera det hela. 

Sen till sist har vi orden "högsta kvalitet". Då är min första fråga: I förhållande till vad? Att skriva att "Vår produkt har så hög kvalitet vi förmår att tillverka" är helt OK. Men "HÖGSTA". Kan en t es en Kia ( bil ) ha hösta kvalitet? Nej, självklart inte. Det går ju alltid att göra den bättre. Däremot kan den ha så hög kvalitet Kia förmår i förhållande till personal, maskinpark och pris. Men det är något helt annat. 

Så alla ni som läser den dagliga reklamen:

VAR "ORDKRITISK" 


ANNONS
Av Pink Ozzy - 3 oktober 2011 09:25

Tydligen var Mona Sahlin med i ett TV-program på Kanal 5 igår. Programmet heter "Lilla Al-Fadji show" och visar tydligen något som heter plankning. På "min tid" var plankning ett sätt att ta sig in på någon tillställning utan att betala. Nu tycks det vara något annat. Jag har själv inte sett programmet, utan bara läst om det i tidningen och kan då inte fatta hur en vuxen person, som dessutom uppbär en månadslön från Staten på dryga 140.000:- kan nedlåta sig till att visa för kidsen hur de kan göra. Fattar hon inte att det finns en massa kids som nu ska ta efter? Dessutom inte bara kidsen utan också fulla killar som borde passerat barnstadiet. 


Vad i helvete tänkte du med Mona Sahlin?  

Det är ta mig fan skamligt Sahlin!

TV
ANNONS
Av Pink Ozzy - 3 oktober 2011 09:18

Ja tänk så full man kan bli. De flesta har väl råkat ut för det någon gång. Även elefanter och apor brukar fylla sig med jäst frukt om de har möjlighet. Här dock en liten ekorre som har ätit lite för många jästa pumpor. 

 


Av Pink Ozzy - 2 oktober 2011 10:17

I dagens Aftonblad går det att läsa om Chefernas dummaste kommentarer. Jo, jag har hört flera av dessa, men också en del mycket värre saker. En chef bad mig skriva en artikel om en speciell sorts maskin som hanterades enbart via dator. Detta var i början av 80-talet. Han fick artikeln och någon månad senare kunde jag läsa den i den stora koncernens tidning...med hans namn under. Jag påpekade detta och han menade att det är han som är min chef och gav mig uppdraget. 

En annan gång på 70-talet bad jag om en matta att stå på för att slippa stå på bara betongen. Det kom ingen matta så jag tog det via facket på orten. Efter ett tag låg det en matta framför den maskin jag då stod vid. Mattan var ca 35 x 35 cm stor. Jag undrade vad det var frågan om och hur jag skulle bete mig för att gå mellan maskinerna. Då tyckte ägaren att jag skulle dela på mattan och spika fast en halva på varje sko. På så sätt hade jag ju matta hela tiden under fötterna. Jag sa omgående upp mig.

Sista gången jag arbetade kom det ut så mycket lögner och grodor ur munnen från både gruppchef såväl som avdelningschef så jag skulle behöva flera timmar för att skriva ner allt. Men det var så otroligt larviga, tarvliga och fåninga saker som dessutom var lögn, så jag sa upp mig där också.

Skönt och vara hemma, så slipper man alla lögnaktiga chefer som slutat tänka själv, utan bara gör som de blir tillsagda uppifrån. Det är enligt min mening dagen amöbor som lever på andra ( d v s de som de har under sig ).

Blir det skit så får det under skulden och blir det bra så tar de oftast själv credd för det. Fy fan för chefer.

Nåja, inte alla, jag hade en som hette Anders som var ytterst bra, fast jag inte alltid förstod det. Men han klarade inte av att vara lojal uppåt och slutade på avdelningen.  Synd, för han var riktigt bra och kunde ta hand om sin personal. Men sådana chefer är det tyvärr ont om. 

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se