Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under oktober 2011

Av Pink Ozzy - 12 oktober 2011 10:13

Sverige slog Holland med 3-2 och behöver dessutom inte be om ursäkt för segern. Visserligen hade Holland väldigt mycket boll under vissa perioder, men det beror mest på den taktik Sverige valt. 

Det var länge sedan vi såg ett så roligt svenskt lag. Kan det bero på Zlatans frånvaro? Mot Finnland var han ju i princip frånvarande också, utom när han drog på sig en varning. I övrigt gick han mest runt och såg sur och slö ut.

Den här gången kom det ut ett leende landslag. Man riktigt såg att de hade kul och att de spelade med varann, för varann.

Jag undrar faktiskt om inte Sverige skulle kunna klara sig utan Zlatan framöver. Jag tror det.

Vilka var bra igår? Alla skulle jag vilja säga. Men jag gillade speciellt Elmander som nog gjorde sin bästa landskamp. Sen är Lustig en enormt bra spelare. Speciellt för att han alltid försöker nå bollen och inte motspelarens ben. Isakson var också riktigt bra, trots 2 mål i baken. Holland hade många klara chanser som han räddade. Såg du hur koncentrerad Kim Källström var på frisparkar och hörnor? 

Men som sagt, ALLA VAR BRA och vi är i EM.

Frågan vad vi har där att hämta? Att slå ett Holland som redan är klar på hemmaplan är enklare än ett EM i Polen/Ukraina där lag som Tyskland, Spanien, England, Frankrike, Holland m fl väntar. Vi får väl hoppas att vi kommer i en svag grupp. Annars blir det 2-3 förluster och sen hemresa.

Men idag tänker vi inte så. Idag säger vi

GRATTIS GRABBAR ! 

ANNONS
Av Pink Ozzy - 10 oktober 2011 09:43

Efter att ha sett ett antal avsnitt av Kalle Moraeus show så måste ajg säga att det är en av mina absoluta favoritprogram i år. Bara Kalle är ju värd TV-licensen. Ett annorlunda musikprogram med en fantastisk värd för både show och lunch. Underhållande i lagom lugn söndagstakt. 

Härligt med sådan TV och härligt med så ödmjuka killar som Kalle. En enorm  personlighet med ett enorm kunnande. En kille som verkligen har bägge fötterna på jorden och rätt inställning till livet.

Tänk om man vore en Kalle Moraeus....... 

Musik · TV
ANNONS
Av Pink Ozzy - 9 oktober 2011 09:37

Fram till igår kväll ville jag tro att Juholt var ovetandes om de hyresbidragsregler som fanns inom riksdagen. Faktum är att om något frågat mig så hade jag trott att det var självklart att man fick ha sin fru eller sambo i lägenheten. Men så är tdligen inte reglerna. 

Sen kollade jag på Robins på TV igår och Robin nämner just Juholts "Särbo" och ibland vill Juholt även kalla henne för "Kulbo". Men skit i kulbon nu. Det jag reagerade på avar att programmet spelades in något dygn INNAN det framkom att hon bodde hos honom i övernattningslägenheten och att hon t o m var skriven där. Min fråga är då varför Juholt INTE reagerade på ordet "Särbo" när Robin sa att Juholt just hade en "Särbo".

I mina ögon är en särbo någon som har en egen lägenhet och som man träffar t ex på helgerna.

Eller är det så att Juholt verkligen HAR en "särbo" FÖRUTOM sin s k "Kulbo".

Nej, detta gör att sossarna antingen skaffar sig en ny partiledare omgående eller så får vi leva med Alliansen efter nästa val också. Juholt har fortsatt i Sahlins anda och tillförskaffat sig förmåner man inte har rätt till. Dessutom har de konstigt nog ingen aaaaaaaning om att det inte var tillåtet. Varför ska vi ha politiker som inte ens kan sina egna regler samtidigt som vi själva slaviskt ska följa laga och förordningar?


Av Pink Ozzy - 9 oktober 2011 09:23

Har du märkt att humorn ändrat karaktär? Fram till någon gång mellan 80 och 90-tal var det nästan tabu att driva med någon annan. Numera är det nästan det enda som görs. Läste just att Harald Treutiger fick ett nedlåtande SMS från Per Andersson´s mobil. Huruvida det var Per eller någon annan förtäljer inte historien. Jag har dock svårt att förstå varför många av dessa s k Ståuppare gärna driver med andra. Eller, ja, svårt att förstå är det egentligen inte, eftersom det har varit så sedan mobbarna började sitt "segertåg" i skolorna på 60-talet. 

Och det är egentligen just vad många ståuppare ägnar sig åt. Att mobba andra, istället för att komma på riktigt bra monologer så driver man med andra. Betydligt enklare och betydligt mer tacksam, i vissa fall.

Men kanske inte så tacksamt för Treutiger ( som jag i ärlighetens namn inte har varit någon fan av genom åren ), eller Kicki Danielsson eller andra mobbade artister och offentliga personer.

I förlängningen så finns det de som tagit över denna form av offentlig mobbing och ger uttryck för detta i sina bloggar. Enkelt att sno andras tankar och överföra dessa till sina egna och samtidigt mobba allt från politiker till just artister.

Nej, tacka vet jag Carl-Gustav Lindstedt, Rolf Bengtsson, Martin Ljung, Lars Ekborg m fl som hade kunnandet att roa publiken UTAN att mobba andra personer.  Här några klassiska smakprov:

 

 

 

 

Allmänt · humor · TV
Av Pink Ozzy - 7 oktober 2011 09:13

Ser på nyheterna igår och kan konstatera att ett bygge som ska betalas av Nackas skattebetalare inte kommer att kosta 50 miljoner som beräknat utan 400 ( fyrahundra ) miljoner ! ! !

Vad är det för tomtar som sitter som de styrande i denna kommun?

Dessutom har man tydligen attesterat ett stort antal fakturor utan att kontrollera om arbetet som ska vara utförd har utförts. I vissa fall ser det t o m ut att entreprenören arbetat 25 timmar per dygn.

Jag säger återigen:


Vad är det för tomtar som sitter som de styrande i denna kommun? 

Jag vågar nog säga att de varken är ensamma eller värst. Jag tror att det i sart sagt varje kommun sitter en eller flera tomtar som egenligen inte har där att göra, utan sitter där p g a gammal hävd eller svågerpolitik. Vilka som alltid betalar dessa kalas? Skattebetalarna, vilka annars.  

Av Pink Ozzy - 7 oktober 2011 09:07

Fick ett trevligt mejl från en vän:


Stöd en grek - bli fadder idag!


Hjälp Kostas, Dimitrios och Georgiosodupulopululosos att få det fortsatt bra hemma i Grekland, de riskerar nämligen hemskheter i sitt hemland som t.ex- betala skatt

- behöva gå till jobbet varje dag

- jobba längre om dagarna än 09-15

- inte få sina 14 månadslöner om året
- inte få gå i pension vid 50 års ålder med 96% av lönen


Ge din gåva redan idag!

SMSa Souvlaki till 72 500

Sms:et kostar 16 000 kr + ev operatörsavgifter.


Av Pink Ozzy - 5 oktober 2011 10:15

Nobelpriset är ju svensk så det förslår. Känd över hela världen. Har köpt en del litteraturpristagare, men aldrig tyckt de var speciellt bra, eller rättare sagt i min smak. 

Fredspriset har också kunnat diskuteras från tid till annan. Men ibland har ju även rätt person fått priset.

Men det jag egentligen vill skriva om idag är Årets fysikpris. När jag läste om det i morse höll jag på att falla av stolen. Här är det en kille som får priset för att han har snubblat på något så fånigt som att universom expanderar. Hur kan han säga det? För det första vet vi inte storleken av hela universum och för det andra vet vi ju inte hur det ser ut i "slutet" av universum.

Låt mig ta ett exempel. En myra som lever i skogen känner till allt om dess närhet och omgivning. Men lever den i t ex Skåne så vet den ju inget om Stockholm. Den vet troligen inget om närmate stan heller. Det vet inte att den lever på en jord och att den befinner sig i omlopp kring solen och att det hela finns i en galax som heter Vintergatan och att den galaxen är bara en av miljoner galaxer i rymden/universum. bara för några dagar sedan visade det sig att man hittat en sol som är 1000 gånger större än vår sol.  

Så vad är det som säger att vi bara är en myra som egentligen inte vet ett skvatt om något annat än vår omgivning. Vi känner ju knappt till vår egen galax. Hur ska vi då kunna säga att den expanderar. Universum kanske bara är en hink där vi är ett dammkorn i mitten och att universum inte expanderar, utan att vi bara hamnar närmare hinkens vägg. I s f expanderar ju inte universum, utan hamnar bara närmare hinkväggen.  

Eller så kanske det är som vi människor trodde för många år sedan, d v s att jorden är platt och att man kan falla över kanten. Kanske universum har en kant från vilken man kan falla i något helt annat.

Ja, funderingarna är många för en novis. Men en sak är säker. Att få Nobelpriset i fysik för att man kommit på att universom expanderar....

Vem fan bryr sig? 

Av Pink Ozzy - 4 oktober 2011 10:02

Marcus Birro har fått sparken från Kvällsöppet i TV4 och hotas nu även av vräkning från sin bostad. Vad är det som händer? Är vi tillbaka på de kalla krigets dagar och åsiktsregistrering och åsiktsförföljelse? 

OK, det var väl inte så smart av Birro att tillkännage att han kan tänka sig att bli ordförandekandidat för Kristdemokraterna (KD ). Och för att klargöra en sak direkt: Jag är inte kristdemokrat, långt därifrån. Däremot håller jag mycket starkt på rätten att få fritt uttrycka sin åsikt utan att motta hot, förföljelse, kränkning eller straff i någon form. Sen må det vara yttersta vänstern eller yttersta högern. En åsikt ska besvaras med ord och inte med  någon form av fysisk eller psykisk handling.

Men tillbaka till Birro. OK, han skulle kanske pratat med TV4 först. MEN, vi vet också de politiska åsikter av flera andra TV-personligheter. Inte fan har de fått sparken. Tvärtom så har man ibland t o m dragit nytta v detta.  Detta behöver nu inte bara gälla TV4. 

Hübinette är förresten ett annat fall av politisk förföljelse. Hon fick inte göra det TV-program hon hade tänkt sig för att någon annan hon kände ( tror det var hennes syster ) var med i ett parti.

Nej, det borde vara straffbart att utsätta en person för det som Birro nu utsätts för. Detta är ren och skär politisk förföljelse och hör inte hemma i Sverige på 2000-talet.

Så ta ert förnuft tillfånga TV4 och behandla Birro för den gode krönikören och reportern han är.  

Politik · TV

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se