Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2011

Juholtperspektiv

Av Pink Ozzy - 17 oktober 2011 12:48

OK, då tycks sossarna och Juholt klarat den första stormen, Därmed vill jag sätta in det hela i ett perspektiv

Vad har framkommit under de senaste 2 veckorna? Jo, att vi svenskar lätt följer den avundsjukes drev så fort chansen ges. Jag var själv med om att önska Juholts avgång, dock innan det riktiga drevet startade. Då började jag tänka själv. Nåja, men lite god hjälp av andra bloggare. 

- Vad är det som händer, tänkte jag. Det visade sig ganska snart att det hela var ett ganska sjukt och opåläst mediedrev  som pågick. För vad är fakta? Jo, Juholt bodde tillsammans i en lägenhet i Stockholm under veckorna för att inte karln skulle få det tråkigt. Vem som helst som hade haft den möjligheten hade gjort det. Jag har t ex tagit med min fru på affärsresor då det begav sig. Hotellet kostade inget extra om man var en eller två på rummet. Detsamma gäller Juholt. Han är anställd och då ansåg hans arbetsgivare att det var billigare att hyra en lägenhet än att han ska bo på hotell. För hur det än är så kan vi ju inte bara ha politiker från Stockholm. Och ska politiker från övriga Sverige tvingas bo permanent i Stockholm kommer vi att få en ganska fattig 08-riksdag. 

Inte heller fanns det dokument som styrkte, det mediedrevet ville påskina. D v s att Juholt då bara har rätt till halvt bidrag. M a o har Juholt inte gjort något fel.

Sen har vi resa med bil, samtidigt som han tydligen gjort resor med hyrbil. Det kan jag säga är något som kan förekomma på alla större företag. Visst kan vi anse det vara fel, men finns det något dokument som styrker att det är fel? Nej, det finns inte det!

Sedan spädde mediedrevet på med att han inte var påläst och sa fel saker. Vad ska vi då säga om Carl Bildt som inte ens ville kännas vid att ett bolag han var styrelseordförande i, hade dotterbolag i Etiopien. Säger han det så ljuger Carl Bildt, eller så är han inkompetent som ordförande. Hans jobb är verkligen att kolla upp både vänner och fiender, både kunder, leverantörer och konkurrenter. Så det är ju bara skitsnack från Bildt.

Och sen var det ju det här med den s k skuggbudgeten som media drev på och sa att han fick bakläxa av sina partibröder. Jo, det må så vara, men det fick Björklund också. Men där var det tydligen OK. Så det är tydligen MER OK att sänka skatten så att skola, vård och pensionssystemet blir ännu sämre? Det har tydligen inte media något emot.

Och vad handlar det hela om som Juholt sägs "gjort fel" . Jo, ca 135.000:- I sammanhanget kan jag informera om att man i utkanterna av den lilla orten Strängnäs just färdigställt en rondell med tillhörande fontän för 23.000.000:- miljoner. Och för att det inte ska sticka i ögonen på folk som anser att just skola, vården mm skulle behövt pengarna bättre, så säger man  att det ska säljas tomter de närmaste 15-20 åren, kring rondellen som ska ge tillbaka satsade pengar. Det är bara det att det står ett helt gärde 300 meter därifrån. Fullt med tomma tomter som ingen vill ha. De måste ju sälja de först. 

Jag är ingen Juholtfan, långt därifrån. Men jag vill gärna att du ser det hela med lite perspektiv och dömer folk som ska dömas och där det finns nedskrivna lagar, förordningar och regler som säger vad som gäller och inte en hel mediekår som vill sälja lösnummer och TV-minuter. 

 
 
susanna55

susanna55

21 oktober 2011 21:46

Ser man på! :-)

http://susanna55.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

22 oktober 2011 09:31

Ja man får ju tänka 2 gånger, men det är min slutsats av de senaste veckornas mediedrev som så många gått på. Tyvärr.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Fredag 29 mars 09:21

Läste just en artikel i Aftonbladet.se som var otroligt intressant. Tycker du inte det tycker du inte som jag. Men jag gillar när vanligt folk har ett mål och når dit. Det kan vara många tårar innan man kommer dit, men de gör det. Jag skiter i hur my...

Av Pink Ozzy - Fredag 29 mars 08:48

Nu har rödhaken kommit. Det gör han varje år. Den stannar på vår tomt kring komposten i fem till sju dagar och flyger sedan bort. Sen kommer han tillbaka i höst och gör likadant. Jag har alltid förundrats över att det bara är en, hur han hittar til...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 14:37

Dogge Doggelito hande tydligen sex när han var ca 7-8 och tjejen 15 år. Det berättade han i nåt forum och direkt kommer PK-maffian. Lasse Holm har t ex brutit med Dogge så han får inte vara med i Dobido i sommar. Då ska jag vara jävlig tillbaka och i...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:49

Köper du påskmat eller lever du som vanligt? Själv har vi det nästan som vanligt. Långfredagen äter vi bara Jansson och ägg. Lördag är vi bjudna på påskmat/födelsedag. Söndag och måndag tar vi lite påskmat, men inga mängder. Det var roligare ned ...

Av Pink Ozzy - Torsdag 28 mars 09:31

Såg på Rapport igår hur många kvinnor som dödas av sina män. Jag blir så förbannad och samtidigt sorgsen. Ofta är kvinnorna dessutom gravida. Jag fattar inte hur dessa män tänker, om de ens tänker.  Jag tycker nog att straffen bör göras om. Samtidi...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Gillar du vintern?
 Nej, jag hatar skiten
 Ja, jag älskar vinter och snö
 Ja, om det finns lite snö
 Ja, om det finns mycket snö
 Jag åker till värmen över vintern
 Jag är glad att vi har 4 årstider

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier


Skapa flashcards