Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 20 september 2011

Nu är det illa säger Borg

Av Pink Ozzy - 20 september 2011 09:59

Nu kommer Borg med budgeten för 2012. Och vad händer:


 1. Lönerna går upp, vilket inte Borg kan påverka. Detta ger ca 500:- netto/mån.
 2. Pensionerna går upp med 200-400:-/mån beroende på hur mycket du har i pension
 3. De som jobbar och reser till jobbet får höjd avdragsgräns vilket gör ca 50-70:-/månad i försämring.
 4. De pensionärer som har det sämst får 170:-/mån mer i bostadsbidrag. Vore det inte enklare att de får samma höjning ( se pkt 2 ) som de pensionärer som har högre pensioner?
 5. Högkostnadsskyddet för läkemedel och läkemedelsbesök höjs. Totalt blir detta en fördyring på 600:-/år
 6. Barnfamiljer som har det dåligt ställt får mer för barnen och mer ibostadsbidrag.
 7. Barnlösa under 29 år får mer i bostadsbidrag. Som jag ser det kan detta vara en fälla som gör att man inte är så intresserad av att söka arbeten. Samtidigt ett bra sätt att röstfiska de unga.
 8. Nollklassade får en särskild sjukpeng. Kanske en liten tröst i det elände de redan har. 
 9. Halverad restaurangmoms ska ge 3500 nu jobb. In my as. ALLA restauranger och matställen får denna sänkning, men bara ett mycket fåtal kommer att anställa fler. Hade varit bättre att lägga dessa 5 miljarderna på mer vårdpersonal. 
 10. Cigaretter och snus blir dyrare, men inte sprit. Varför? Jo, det är inte ens 20% som röker, men betydligt fler som dricker alkohol. Så det är bättre att reta upp rökare än krökare. 
 11. De som vill hyra ut sina lägenheter eller rum får ta mer betalt utan att det beskattas.
 12. Den som ger max 6000:- till välgörenhet får dra av 25%. Den som skänker 6000:-/år får 125:- i skattesänkning. 

Om arbetslösa sägs inget speciellt. Eller vad sägs om detta:

1.1.5

Regeringens fortsatta
reformambitioner
Centrala inslag i den förda politiken är att värna arbetslinjen och att säkerställa långsiktigt hållbara offentliga finanser. Regeringens främsta mål är att föra Sverige mot full sysselsättning Vilken djävla utopi . Alla som kan arbeta ska kunna få ett arbete Ännu mer svammel som aldrig går att förverkliga. På detta sätt minskas klyftorna och en uthållig finansiering av den gemensamma välfärden säkras Det är klart, ju fler som arbetar ju mindre statsutgifter, om man inte gör som med restaurangmomsen vill säga. Vägen mot full sysselsättning handlar om att återupprätta arbetslinjen och bryta med det utanförskap från arbetsmarknaden som växte fram under lång tid "Under lång tid", ja inte har det minskat under den här regeringen. Man har bara omformulerat sig i text inte i handling. Det ska löna sig bättre att utbilda sig och arbeta, det ska bli lättare och billigare att anställa Självklart, ut med fler skattepengar till redan tika företag och fler företag ska startas, stanna kvar Inga storföretag stannar i Sverige så länge lönen är 100 i Sverige och 9 i Kina och växa i Sverige. Mot bakgrund av den ökade oron möter den ekonomiska politiken inbromsningen genom tillfälliga åtgärder inom arbetsmarknadspolitiken och infrastrukturområdet Man ska tydligen bygga lite fler gator och järnvägar. Samtidigt ska reger-
ingens politik även framöver inriktas mot strukturellt riktiga reformer som ytterligare stärker Sverige Världen skiter i vad vi i Sverige gör. Det finns privatpersoner som har så mycket pengar så de kan stjälpa Sverige ensamma om de så vill. . Regeringen genomförde under den föregående mandatperioden betydande reformer för att bidra till en bättre fungerande ekonomi, ökad välfärd och makroekonomisk
stabilitet Det kan den EURO-vänliga regeringen tacka oss som röstade emot Euron. Detta arbete fortsätter även framöver. Regeringens Framtidskommission kommer att identifiera utmaningar för Sverige.
Regeringens reformambitioner för mandatperioden, som presenterades i budgetpropositionen för 2011, genomförs när det uppstår ett varaktigt reformutrymme M a o inte under 2012, det ekonomiska läget tillåter M a o inte under 2012 och under förutsättning att viktiga reformer inom prioriterade välfärdsområden kan säkras M a o inte under 2012 . För att minska utanförskapet, öka den varaktiga sysselsättningen och göra det mer attraktivt att utbilda sig Och vad ska arbetslösa över 55 göra? Inte verkar det väl ekonomiskt försvarbart att sätta dessa på skolbänken?, starta och driva företag vill regeringen ytterligare förstärka jobbskatteavdraget Det gör att redan rika företag blir ännu rikare och höja den nedre skiktgränsen för statlig skatt. När individer och familjer får behålla mer av sina inkomster ökar dessutom självständigheten och möjligheterna att forma sina egna liv. Regeringen har ambitionen att fortsatt förbättra företagsklimatet och villkoren för företagandeVilket gör företagen ännu rikare, men ger inte speciellt många nya arbetstillfällen, investeringar och sysselsättning, bl.a genom att se över företagsbeskattningen Där kom det. Man tror att någon procent hit eller dit ska rädda de arbetslösa. Skitsnack. Dessutom måste de skattepengar man tappar där hämtas på annat håll. Varifrån då Herr Borg?. Regeringen avser även att under 2013 eller 2014 återkomma med förslag om sänkt skatt för pensionärer under förutsättning att det råder balans i de offentliga finanserna Ja, ja, det har dom hört förut. Det ska vara samma skatt för ALLA ! ! !

 
ANNONS
 
susanna55

susanna55

20 september 2011 13:00

Lyssna på det här:
http://youtu.be/Yi6XV8yBFoU

http://susanna55.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

20 september 2011 13:58

Jag får nog titta på den här killen. Verkar finnas många roliga kommentarer från hans sida.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Måndag 17 dec 17:15

Läser att Julle inte få spela i MFFs pojklag längre. Om han var för dålig? Nej, det var inte anledningen. Anledningen var att Julle föddes som flicka för ca 8 år sedan, men som det till och från händer, så kände han sig mer som en kille och älskade...

Av Pink Ozzy - Måndag 17 dec 12:33

Förr spelades det julmusik i radio vid speciella tillfällen. Nu har vi fler kanaler och det spelas julmusik hela tiden. Går man in i en affär eller varuhus så är det julmusik. Överallt bara väller julmusiken över oss. Igår hörde jag att t o m Magnus...

Av Pink Ozzy - Söndag 16 dec 14:13

Det går bakåt för Brasilien på flera sätt. Ekonomin går bakåt och nu har man röstat fram en homofob till president vilket troligen innebär att det nästa år inte accepteras några samkönade äktenskap. Varför? Vad gör det om 2 killar eller 2 tjejer ...

Av Pink Ozzy - Söndag 16 dec 09:52

Reagerar på 2 händelse det senaste dygnet. Följde en tråd på fejan som ursprungligen handlade om att en affär skulle börja sälja fyrverkerier. I börja var tonen ok och folk var för eller emot. Men sedan tog det hela en annan vändning. En kille var em...

Av Pink Ozzy - Fredag 14 dec 11:54

Idag såg jag den första reklamen för nyårssmällare. Själv tycker jag att det är rena vansinnet att smälla upp en massa pengar. Jag åker snålskjuts på andra och ser ut genom fönstret. Men jag såg ju helst att skiten upphörde helt, så att barn och djur...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se