Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Direktlänk till inlägg 20 september 2011

Nu är det illa säger Borg

Av Pink Ozzy - 20 september 2011 09:59

Nu kommer Borg med budgeten för 2012. Och vad händer:


 1. Lönerna går upp, vilket inte Borg kan påverka. Detta ger ca 500:- netto/mån.
 2. Pensionerna går upp med 200-400:-/mån beroende på hur mycket du har i pension
 3. De som jobbar och reser till jobbet får höjd avdragsgräns vilket gör ca 50-70:-/månad i försämring.
 4. De pensionärer som har det sämst får 170:-/mån mer i bostadsbidrag. Vore det inte enklare att de får samma höjning ( se pkt 2 ) som de pensionärer som har högre pensioner?
 5. Högkostnadsskyddet för läkemedel och läkemedelsbesök höjs. Totalt blir detta en fördyring på 600:-/år
 6. Barnfamiljer som har det dåligt ställt får mer för barnen och mer ibostadsbidrag.
 7. Barnlösa under 29 år får mer i bostadsbidrag. Som jag ser det kan detta vara en fälla som gör att man inte är så intresserad av att söka arbeten. Samtidigt ett bra sätt att röstfiska de unga.
 8. Nollklassade får en särskild sjukpeng. Kanske en liten tröst i det elände de redan har. 
 9. Halverad restaurangmoms ska ge 3500 nu jobb. In my as. ALLA restauranger och matställen får denna sänkning, men bara ett mycket fåtal kommer att anställa fler. Hade varit bättre att lägga dessa 5 miljarderna på mer vårdpersonal. 
 10. Cigaretter och snus blir dyrare, men inte sprit. Varför? Jo, det är inte ens 20% som röker, men betydligt fler som dricker alkohol. Så det är bättre att reta upp rökare än krökare. 
 11. De som vill hyra ut sina lägenheter eller rum får ta mer betalt utan att det beskattas.
 12. Den som ger max 6000:- till välgörenhet får dra av 25%. Den som skänker 6000:-/år får 125:- i skattesänkning. 

Om arbetslösa sägs inget speciellt. Eller vad sägs om detta:

1.1.5

Regeringens fortsatta
reformambitioner
Centrala inslag i den förda politiken är att värna arbetslinjen och att säkerställa långsiktigt hållbara offentliga finanser. Regeringens främsta mål är att föra Sverige mot full sysselsättning Vilken djävla utopi . Alla som kan arbeta ska kunna få ett arbete Ännu mer svammel som aldrig går att förverkliga. På detta sätt minskas klyftorna och en uthållig finansiering av den gemensamma välfärden säkras Det är klart, ju fler som arbetar ju mindre statsutgifter, om man inte gör som med restaurangmomsen vill säga. Vägen mot full sysselsättning handlar om att återupprätta arbetslinjen och bryta med det utanförskap från arbetsmarknaden som växte fram under lång tid "Under lång tid", ja inte har det minskat under den här regeringen. Man har bara omformulerat sig i text inte i handling. Det ska löna sig bättre att utbilda sig och arbeta, det ska bli lättare och billigare att anställa Självklart, ut med fler skattepengar till redan tika företag och fler företag ska startas, stanna kvar Inga storföretag stannar i Sverige så länge lönen är 100 i Sverige och 9 i Kina och växa i Sverige. Mot bakgrund av den ökade oron möter den ekonomiska politiken inbromsningen genom tillfälliga åtgärder inom arbetsmarknadspolitiken och infrastrukturområdet Man ska tydligen bygga lite fler gator och järnvägar. Samtidigt ska reger-
ingens politik även framöver inriktas mot strukturellt riktiga reformer som ytterligare stärker Sverige Världen skiter i vad vi i Sverige gör. Det finns privatpersoner som har så mycket pengar så de kan stjälpa Sverige ensamma om de så vill. . Regeringen genomförde under den föregående mandatperioden betydande reformer för att bidra till en bättre fungerande ekonomi, ökad välfärd och makroekonomisk
stabilitet Det kan den EURO-vänliga regeringen tacka oss som röstade emot Euron. Detta arbete fortsätter även framöver. Regeringens Framtidskommission kommer att identifiera utmaningar för Sverige.
Regeringens reformambitioner för mandatperioden, som presenterades i budgetpropositionen för 2011, genomförs när det uppstår ett varaktigt reformutrymme M a o inte under 2012, det ekonomiska läget tillåter M a o inte under 2012 och under förutsättning att viktiga reformer inom prioriterade välfärdsområden kan säkras M a o inte under 2012 . För att minska utanförskapet, öka den varaktiga sysselsättningen och göra det mer attraktivt att utbilda sig Och vad ska arbetslösa över 55 göra? Inte verkar det väl ekonomiskt försvarbart att sätta dessa på skolbänken?, starta och driva företag vill regeringen ytterligare förstärka jobbskatteavdraget Det gör att redan rika företag blir ännu rikare och höja den nedre skiktgränsen för statlig skatt. När individer och familjer får behålla mer av sina inkomster ökar dessutom självständigheten och möjligheterna att forma sina egna liv. Regeringen har ambitionen att fortsatt förbättra företagsklimatet och villkoren för företagandeVilket gör företagen ännu rikare, men ger inte speciellt många nya arbetstillfällen, investeringar och sysselsättning, bl.a genom att se över företagsbeskattningen Där kom det. Man tror att någon procent hit eller dit ska rädda de arbetslösa. Skitsnack. Dessutom måste de skattepengar man tappar där hämtas på annat håll. Varifrån då Herr Borg?. Regeringen avser även att under 2013 eller 2014 återkomma med förslag om sänkt skatt för pensionärer under förutsättning att det råder balans i de offentliga finanserna Ja, ja, det har dom hört förut. Det ska vara samma skatt för ALLA ! ! !

 
ANNONS
 
susanna55

susanna55

20 september 2011 13:00

Lyssna på det här:
http://youtu.be/Yi6XV8yBFoU

http://susanna55.bloggplatsen.se

Pink Ozzy

20 september 2011 13:58

Jag får nog titta på den här killen. Verkar finnas många roliga kommentarer från hans sida.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:21

Tittar du på Hollywoodfruar? Du säger väl nej som alla andra fast du tittar ändå. Själv tittar jag samtidigt som jag spelar på paddan. Det som förvånar mig mest är att kärringarna inte själva vet hur mycket vi skrattar ÅT dom. Jag tänker så här... A...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:13

Jag var ju sjukskriven ett bra tag innan jag pensionerade mig, men nu börjar jag så sakta slappna av, få rutiner och må bättre. Det tog några månader och tar säkert några månader till innan jag helt känner mig som en pensionär, men jag är på väg. D...

Av Pink Ozzy - Söndag 14 okt 10:08

Nu har lille Kristersson lekt klart. Han kände sig som en statsminister, han ville ju så gärna vara statsminister, men han är bara den lille Kristersson som inte lyckats bilda en regering. Vad nu? Jo, för Sveriges del hoppas jag att Sossarna får möj...

Av Pink Ozzy - Torsdag 27 sept 11:45

Nu har det gått en tid och vi är inte närmare en regering än för 2 veckor sedan. När ska de olika partierna kliva upp ur skyttegravarna och börja snacka? Det kan inte vara svårt om viljan finns. Men Lövet och Kd-fröken har ju klart deklarerat sina st...

Av Pink Ozzy - Lördag 15 sept 11:12

Har under flera år haft problem som gjorde att jag de senaste 2 åren inte kunnat jobba överhuvudtaget. Jag började räkna på vad jag fick i sjukersättning och vad jag skullefå i pension och såg att det blev dubbelt upp. Jag blir ju inte friskare bara ...

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Omröstning

Vad tycker du om dagens invandring av flyktingar?
 Ut med dom
 Vi ska ta emot alla som vill till oss
 Fördela flyktingar efter nationens förmåga att ta emot
 Ta emot, men återvänd efter krig med FN-bidrag
 Ta emot, men skicka tillbaka efter krig.
 Ge endast bidrag på "hemmaplan" som SD förespråkar
 Det är FN, EU och respektive nation att göra det bästa möjliga.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se