Var alltid ärlig mot dig själv och andra

Alla inlägg under augusti 2011

Av Pink Ozzy - 6 augusti 2011 11:16

Nu har äntligen någon fattat att USA ligger mycket risigt till. Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s har sänkt USA betyg från AAA till AA+, vilket också det är rätt högt tycker jag med tanke på hur USA lånar till snart sagt allting. De har ju lån hur många miljarder som helst. Stora långivare är bl a Kina som nu kan styra och ställa med "marknaden" som den vill. 

Jag tror att det enda raka är att ha ett nytt presidentval. Det går inte att ha president som är i minoritet varje gång han vill fatta ett beslut. Nu måste någon ta i med hårdhandskarna.  Sen måste Europas ledare enas om en plan på huruvida de ska ha Euron kvar eller inte. Själv har jag alltid varit motståndare till att Sverige ska Euro och ser nu att jag nog har lite rätt i det. Bananrepubliker som Grekland, Italien och Spanien har ju ingen trovärdighet i deras ekonomiska politik, utan lovar runt och måste sen låna till det. Jag hatar verkligen lån i alla former. De enda som tjänar på lån är det som ger dessa lån. Procentare som man sa en gång i tiden. 

ANNONS
Av Pink Ozzy - 6 augusti 2011 11:10

Jag har ett stort körsbärsträd ( och mycket annat ) i min trädgård. Du kan säkert plocka mellan 50 och 100 liter. Jag har frågat en hel massa folk och ingen vill ha bären för ingen vet vad de ska göra med dom. Att göra saft eller sylt kan dom inte längre idag. Dessutom säger en del att det finns saft och sylt i affären. Jaha, och vad innehåller dessa burkar och flaskor mer än en massa kemikalier som ska ersätta arom, färg, lukt och hållbarhet. 

Nej, lär er konsten att göra saft, sylt, marmelad och annat igen så ska ni se att det är mycket godare än att köpa fördiga ersättningar i affären.


ANNONS
Av Pink Ozzy - 5 augusti 2011 15:14

Såg just ett program som gick på SVT för någon dag sedan. Filmen ingick i serien Dox och handlade om att det slaktas minst 23000 delfiner på det mest grymma sätt i en vik i Japan. Har du inte möjlighet att se på någon repris eller på SVT play, så kolla in hemsidan som motståndare till slakten har.
http://www.savejapandolphins.org/ 


Jag fattar inte hur en människa är funtat som kan döda ett djur på det sättet. Helt djävla sjukt. Skakar fortfarande när jag tänker på det.  

Av Pink Ozzy - 5 augusti 2011 15:10

Aktier rasar och jag blir fattigare för varje timme. Men sälja? Aldrig. Det är bara okunniga aktieägare som är rädd och gör den felaktiga bedömningen att sälja. Synd att jag inte har  lite pengar över, för då skulle de gå direkt till en del aktier som åter kommer att stiga och ge en bra avkastning. 

Läste just en bra artikel på aftonbladet.se. Läs och begrunda.  

Av Pink Ozzy - 4 augusti 2011 11:42

Jag har i alla tider varit motståndare till att staten säljer ut företag. Visserligen drivs inte statliga/kommunala företag alltid lika effektivt som privata, men vad gör det om det ger arbetstillfällen. 

Staten har gett tillstånd till fler än gamla Televerket att bedriva telefonuppdrag. Om just det var rätt eller fel för konsumenten är svårt att säga. En sak som är säkert är att det har blivit en prisdjungel som knappt går att överblicka för den vanlige medborgaren.

Taxi öppnades upp för fler aktörer, vilket egentligen inte blev bättre det heller.

Skola får numera bedrivas av snart sagt vem som helst som vill tjäna pengar som välvilligt lämnas ut av staten. I kommunala skolor går hela pengen till skolan. I de privata skolorna ska en viss del gå till skolans ägare i form av vinst. Denna vinst som vi betalat in i form av skattepengar.

Nu har Apoteken sålts ut. Till vilken nytta? Jo nu gäller det för de olika bolagen att sälja så mycket som möjligt som du egentligen inte behöver. Det är piller hot och krämer dit. Allt för att de olika Apoteksbolagen ska göra så stor vinst som det bara går på din bekostnad. 

Sen har vi ju SJ som såldes delvis ut. Så nu kan man inte alltid boka en biljett från A till C med omstigning vid B eftersom det inte är SJ som kör från B-C utan bara från A-B. Undrar var det smarta i det ligger.

Sen har vi ju vården som delvis privatiserats med stora brister visar det sig om och om igen. Säger sig väl själv att om du privatiserar så ska det ge vinst och har du samma peng så måste man dra ner på något. I vårdens fall är det bemanningen och maten som får stryka på foten.  

Ja listan kan göras lång, men jag tror jag stannar där. Enda anledningen till att staten den senaste tiden ökat utförsäljningen är att kortsiktigt få in pengar så att kassaboken ser bra ut för stunden. Men hur ska staten få in pengar när allt sålds ut? Jo, då spricker Alliansen och S/V/Mp får ta över och höja skatten för att det ska gå runt. Då kommer Alliansen att säga " Jaha, så fort S/V/Mp kom till makten höjer dom skatten".  Den som lever får se.... 

Av Pink Ozzy - 3 augusti 2011 15:23

Inte nog med att SJ måste vara en av Europas slöaste järnväg med eviga förseningar. Nej, nu kastar de också av folk som har biljett. Hur fan är man funtat som personal när man kastar av barn på 11 år? Tänkte han tanken att en snäll dam tar hand om henne eller tänkte han att en djävla pedofil tar hand om henne? Eller tänkte han? Tänkte han överhuvudtaget? Hur i he-vete kan ni ha en sådan personal SJ? 


Av Pink Ozzy - 2 augusti 2011 15:59

Jag använder mig ju sedan länge av en hand  "Rör inte min kompis". Den har nu gjorts om till Prideveckan och ser ut så här:

   

Hade gärna velat ha den större, men hittade bara denna.  

Så här ligger det till, om nu någon skulle undra. Jag är 100% hetero, och jag har 100% acceptans för de som inte är 100% hetero utan s k HBT-personer. Låter egentligen lite läskigt. Ungefär som damp eller ADHD. Vissa anser ju detta vara en sjukdom. Men frågan är om det inte får vara precis vad det vill? Jag säger att så länge en kille inte kräver sex, kyssar o s v av mig, utan vill snacka lite skit över en öl eller så, så har de exakt samma rätt att göra det och samma respekt som andra som anser sig ( som jag ) vara hetero. Jag har vid en del tillfällen t o m haft roligare i någon bögs närvaro. Vid ett tillfälle kom frugan förbi vid poolen. Jag förklarade vem han var och han förklarade vem han var. Sen sa han att han visste att jag var hetero och gift, annars hade han stött på mig.

Kanske en komplimang. Men det är det sköna. Folk som är olika, men kan enas under samma himmel. Varför kan vi inte alla enas under samma himmel.

Vi lever kanske en hundradels sekund av universums tid. Varför ska vi då ställa till det för oss hela djävla tiden? Jag blir tokig! 

Av Pink Ozzy - 1 augusti 2011 09:33

Den norske massmördaren hade tydligen placerat en bomb på 950 kg i regeringskvarteret. Hur i helvete kan en enda person tillverka så mycket sprängmedel? Kan ha så kan andra, vilket ger en ganska kuslig framtidsbild av vårt samhälle. Vi får väl hoppas att andra inte tar efter den här dåren. EN sak är att tillverka en annan är hur han lyckades smuggla in en så stor mängd utan attnågon märkt något. 

Tyvärr är inte han den ende dåren på vår värld. Det finns många som tror sig göra nytta för oss. Antingen genom att spränga och skjuta eller genom att blogga och hetsa andra till "stordåd". För hur det än är så finns det en del bloggare som gärna ondgör sig över allt från  islamister och muslimer till staten och företag som tillverkar diverse detaljer i framtidens nanoteknik. Tyvärr är det så att dessa virrhjärnor får läsare, vilket är ännu mer farligt. Men det känns igen från förra seklet där det fanns många som stod i bakgrunden och hetsade och lät "fotfolket" ta smällen. Antingen frivilligt eller med tvång ( lite beroende på land och tro ). 

Nej, ge inte grogrund för diverse irrläror och virrpannor utan tänk sunt och klart så att vi slipper uppleva fler "Osloattentat".  

Presentation


Den här bloggen består av en salig blandning av humor och allvar.
GLÖM INTE ATT SKRIV I MIN GÄSTBOK, TACK!
Dina kommentarer kan också bidra till nya uppslag.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Min gästbok

Senaste inläggen

Arkiv

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Följ bloggen

Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Blogkeen
Följ Var alltid ärlig mot dig själv och andra med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se